Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ελίτ διαιτητές πάνε Σαουδική Αραβία

Οι ελίτ διαιτητές πάνε Σαουδική Αραβία

Τρελές προσφορές από τους Σαουδάραβες για να πάρουν μόνιμα στη λίγκα τους ότι καλύτερο υπάρχει στην ευρωπαϊκή διαιτησία

Στη Σαουδική Αραβία συνεχίζουν να κάνουν δικό τους ότι καλύτερο υπάρχει. Μετά τους γιατρούς και τους ποδοσφαιριστές τώρα… αγοράζουν και διαιτητές. Ηδη έκαναν πρόταση σε έναν από τους καλύτερους διαιτητές της Ιταλίας.

Συγκεκριμένα ο Ντανιέλε Ορσάτο είναι έτοιμος να αποδεχθεί την πρόταση των Σαουδαράβων να σφυρίζει μόνιμα παιχνίδια της λίγκας τους από την αρχή του 2024. Τα λεφτά τριπλά από αυτά που παίρνει στην Serie A και αποστολή του θα είναι παράλληλα να στρατολογήσει κι άλλους έμπειρους Ευρωπαίους διαιτητές.

Η λογική είναι η ίδια με αυτή για τους παίκτες: οι Σαουδάραβες καταρτίζουν μια λίστα με τα καλύτερα προφίλ και στη συνέχεια παρουσιάζουν τις απαραίτητες προσφορές. Στην περίπτωση των διαιτητών διπλασιάζουν τον μισθό τους και προσφέρουν μια σειρά παροχών που δεν υπάρχουν στην Ευρώπη για διαιτητή ποδοσφαιρικού αγώνα.

Ο στόχος – γράφει η ιταλική Tuttosport– είναι να βελτιώσουν τη Λίγκα τους και σε αυτό τον τομέα, με σκοπό να την κάνουν την καλύτερη στον κόσμο, με τους καλύτερους παίκτες, τους καλύτερους προπονητές και τους καλύτερους διαιτητές. Στη λίστα στα χέρια των ηγετών της Σαουδικής Αραβίας υπάρχουν αρκετά ονόματα εκτός από αυτό του Ντανιέλε Ορσάτο, στον οποίο έχει γίνει πρόταση και το σκέφτεται πολύ σοβαρά να πει το «ναι».

Ποιοι είναι στη λίστα

Μεταξύ άλλων, έχουν προκύψει τα ονόματα του Ολλανδού Danny Makkelie, που θεωρείται ένας από τους καλύτερους διεθνείς διαιτητές αυτή τη στιγμή και που ήδη διηύθυνε έναν αγώνα Σαουδικής Pro League ως «φιλοξενούμενος» και «δανεικός» από την ολλανδική ομοσπονδία.

Είναι επίσης ο Γάλλος Clément Turpin, αυτός που διαιτήτευσε τον τελικό του Europa League το 2021 (Βιγιαρεάλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και τον τελικό του Champions League την επόμενη χρονιά (Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης), ενώ πέρυσι ήταν ο πρωταγωνιστής του ντέρμπι μεταξύ Μίλαν και Ίντερ, που έφερε τους «Νερατζούρι» στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι.

Στη λίστα είναι και ο Φέλιξ Μπριχ, Γερμανός με ρεκόρ εμφανίσεων στην Μπουντεσλίγκα καθώς και με Μουντιάλ και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα στο ενεργητικό του. Μετά είναι ο Μάικλ Όλιβερ, ένας Άγγλος που εκτιμάται ιδιαίτερα στην πατρίδα του και στην UEFA, αλλά και ο Σλοβένος Slavko Vinčić που ορίστηκε να διαιτητεύσει τον τελικό του Europa League του 2022. Μεταξύ άλλων, να μην ξεχνάμε τον Ισπανό Jesùs Gil Manzano, τον Ρουμάνο Istvan Kovacs και τον Πορτογάλο Artur Soares Dias.

Η αραβική απειλή ώθησε πολλές ομοσπονδίες να αναλάβουν δράση και να μιλήσουν με τους διαιτητές για να προσπαθήσουν να τους συγκρατήσουν. Η ιταλική ΚΕΔ θα προσπαθήσει το ίδιο με τον Ορσάτο, ακόμα κι αν παραμένει περίπλοκο να ανταγωνιστεί προσφορές 200-300 χιλιάδων ευρώ, σε σύγκριση με τα 100-120 χιλιάδες ευρώ που μπορούν να κερδίσουν οι διαιτητές υψηλού επιπέδου στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια μιας σεζόν.

Το μόνο που μένει για τους Σαουδάραβες είναι να αγοράσουν και θεατές…

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024