Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για την δολοφονία των τριών ομήρων από τις IDF

Ισραήλ: Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για την δολοφονία των τριών ομήρων από τις IDF

Όλες οι βασικές αρχικές πληροφορίες για την δολοφονία των τριών ισραηλινών ομήρων που δολοφονήθηκαν από τις IDF παρότι κρατούσαν λευκή σημαία επιβεβαιώνονται.

Για ακόμα μια φορά επιβεβαιώθηκαν όλες οι πληροφορίες που αφορούσαν την δολοφονία των τριών ισραηλινών ομήρων από τον ισραηλινό στρατό. Επρόκειτο για εν ψυχρώ δολοφονία παρότι οι όμηροι είχαν αφεθεί ελεύθεροι και είχαν φτιάξει μια αυτοσχέδια λευκή σημαία.

Εκεί μίλησε η τάση των Ισραηλινών στρατιωτών να δολοφονούν άμαχους και άοπλους Παλαιστίνιους, καθώς παρότι έβλεπαν την λευκή σημαία -κάτι που επιβεβάιωσε ο ανώτερος αξιωματικός- οι στρατιώτες πυροβόλησαν.

Κρατούσαν λευκή σημαία, είχαν γδυθεί από τη μέση και πάνω ενώ με υπολείμματα φαγητού είχαν γράψει «βοήθεια τρεις όμηροι»

Ήταν μια δολοφονία που έμοιαζε με αυτή του Ισραηλινού πολίτη που δολοφονήθηκε στην Ιερουσαλήμ, παρότι είχε πέσει στα γόνατα, με τα χέρια ψηλά από τον στρατό των IDF.

«Βοήθεια τρεις όμηροι» έγραφε με υπολείμματα φαγητού η έκκληση για σωτηρία.

Τι λέει το επίσημο πόρισμα

Το πόρισμα της έρευνας για την «κατά λάθος δολοφονία» των τριών ομήρων από τις IDF, ξεκινά στραβά από τον τίτλο. Μιλά για πυροβολισμό από ατύχημα, στην λογική πως δεν θα υπήρχε πρόβλημα αν οι δολοφονημένοι ήταν Παλαιστίνιοι. Το ατύχημα (accident το αναφέρει η επίσημη μετάφραση) ήταν πως δεν ήταν Παλαιστίνιοι αλλά Ισραηλινοί.

Η έρευνα για τον κατά λάθος πυροβολισμό τριών Ισραηλινών ομήρων, η οποία δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, αναφέρει ότι ένας από τους ομήρους, ο Γιοτάμ Χάιμ, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε περίπου 15 λεπτά μετά τον πυροβολισμό  των άλλων ομήρων, Σαμέρ Φουάντ Ελ Ταλάλκα και Αλών Σαμρίζ.

Αυτό που δεν αναφέρεται είναι πως ο όμηρος είχε ήδη πυροβοληθεί και πως είδε τους άλλους δύο ομήρους να πεθαίνουν μπροστά στα μάτια του. Το πόρισμα συνεχίζει πως κατά τη διάρκεια αυτών των 15 λεπτών, ένας Ισραηλινός αξιωματικός φέρεται να παρακάλεσε τον Haim να βγει από το κτίριο, στο οποίο κατέφυγε μετά την δολοφονία των El-Talalka και Shamriz. Όταν ο Haim έφυγε από το κτίριο, φωνάζοντας δυνατά στα ισραηλινά, πυροβολήθηκε από δύο στρατιώτες, παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με την έρευνα, ο αξιωματικός τους είχε διατάξει να μην πυροβολήσουν.

Ο Haim πέθανε λίγο αργότερα. Το πόρισμα της έρευνας για το περιστατικό, το οποίο συνέβη στις αρχές του μήνα στη συνοικία Shujaiyeh στη βόρεια Γάζα, παρουσιάστηκε στις οικογένειες των τριών ομήρων.

Sports in

Οργή λαού κατά Αλαφούζου και Τερίμ: «Μόνο πίκρες αυτός ο θίασος, ντροπή σας» (pics+vid)

«Έκρηξη» και στα social media κατά του ιδιοκτήτη και του προπονητή του Παναθηναϊκού για τη νέα αποτυχημένη χρονιά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024