Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαμάς: Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τους 3 ομήρους ζωντανούς, ο Νετανιάχου τους σκότωσε

Χαμάς: Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τους 3 ομήρους ζωντανούς, ο Νετανιάχου τους σκότωσε

Η Χαμάς εξέδωσε βίντεο παρουσιάζοντας τις συνθήκες κράτησης και τους 3 Ισραηλινούς ομήρους που σκότωσαν οι IDF παρότι κρατούσαν λευκή σημαία.

Σε μια ολοφάνερη επιχείρηση ψυχολογικού πολέμου, η Χαμάς εξέδωσε βίντεο που παρουσιάζει τους τρεις Ισραηλινούς ομήρους που σκότωσε ο Ισραηλινός στρατός.

Οι τρεις όμηροι είχαν αφεθεί ελεύθεροι, είχαν αφήσει μήνυμα σχετικά με την παρουσία τους από υπολλείμματα σάλτσας, κρατούσαν λευκή σημαία, φώναζαν στα ισραηλινά και είχαν βγάλει τις μπλούζες τους για να μην νομίσε κανείς πως ήταν παγιδευμένοι με εκρηκτικά.

Το βίντεο έχει στόχο να ασκήσει πίεση στον Νιετενιάχου, μέσω της αντιπολιτευόμενης κοινής γνώμης και κυρίως μέσω των συγγενών των ομήρων

Όμως ένας στρατιώτης σκότωσε τους δύο και τραυμάτισε τον τρίτο. Όταν ο τρίτος συνέχισε να μιλάει ισραηλινά και βγήκε έξω να ζητήσει βοήθεια, εκτελέστηκε.

Βίντεο της Χαμάς με τους τρεις ομήρους που σκότωσε το Ισραήλ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει τους τρεις ομήρους που σκότωσαν οι IDF.

«Προσπαθήσαμε να τους κρατήσουμε ζωντανούς, αλλά ο Νετανιάχου επέμενε να τους σκοτώσει», αναφέρει στην αρχή το σύντομο βίντεο.

Το βίντεο δείχνει τους τρεις άνδρες όταν ήταν ζωντανοί, να χαμογελούν και να κρατούν λευκά χαρτιά με τα ονόματα και τους αριθμούς ταυτότητάς τους.

Σε άλλο σημείο οι τρεις άνδρες κάθονται σε ένα τραπέζι σε κάτι που μοιάζει με υπόγειο καταφύγιο.

Οι τρεις όμηροι αναγνωρίστηκαν ως ο Ελία Τολιντάνο, Ισραηλινο-Γάλλος πολίτης, ο Νικ Μπέιζερ και ο Ρον Σέρμαν, Ισραηλινο-Αργεντινός.

Το βίντεο έχει στόχο να ασκήσει πίεση στον Νιετενιάχου, μέσω της αντιπολιτευόμενης κοινής γνώμης και κυρίως μέσω των συγγενών των ομήρων. Είναι μια ξεκάθαρη επιχείρηση ψυχολογικού πολέμου, που όμως φέρνει τον Νετανιάχου και τις IDF σε πολύ δύσκολη θέση. Μάλιστα για να αυξήσει την πίεση εμφάνισε τους όμηρους στο βίντεο με εφέ αίματος.

Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ: Το Ισραήλ είναι «ηττημένο και σε κρίση»

Ο Αμπού Ομπέιντα, εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, εξέδωσε ανακοίνωση.

Τα βασικά σημεία, σύμφωνα με το Al Jazeera:

  • «Αν ο εχθρός (σ.σ. το Ισραήλ) θέλει τους αιχμαλώτους του ζωντανούς, δεν έχει άλλη επιλογή από το να σταματήσει την επίθεση»
  • «Ο εχθρός είχε δολοφονήσει προηγουμένως ηγέτες και μαχητές της αντίστασης, αλλά αυτό μόνο αύξησε την αποφασιστικότητα και την αποφασιστικότητά μας να πάρουμε εκδίκηση για τα εγκλήματά του»
  • «Χαιρετίζουμε τους μαχητές του έθνους μας που αποσπούν την προσοχή του εχθρού, ειδικά στο μέτωπο της Υεμένης και του Λιβάνου»
  • Από την έναρξη των χερσαίων επιχειρήσεων του Ισραήλ στη Γάζα, οι Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ έχουν βάλει στο στόχαστρο 720 στρατιωτικά οχήματά του
  • Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, μαχητές της Χαμάς πραγματοποίησαν 15 επιτυχημένες επιχειρήσεις ελεύθερων σκοπευτών

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024