Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Ξεσπάει κατά Νετανιάχου πατέρας ομήρου που σκότωσαν οι IDF - «Δολοφονήσατε τον γιο μου δύο φορές»

Ισραήλ: Ξεσπάει κατά Νετανιάχου πατέρας ομήρου που σκότωσαν οι IDF – «Δολοφονήσατε τον γιο μου δύο φορές»

Ο Άβι Σαμρίζ, δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για τους χειρισμούς της κυβέρνησης λέγοντας πως «σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους, τις καρέκλες τους».

Ξέσπασε κατά της κυβέρνησης του Ισραήλ και του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο πατέρας ενός εκ των τριών ομήρων που σκοτώθηκαν κατά λάθος από τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) στη Λωρίδα της Γάζας.

«Δεν μας αξίζουν, ως χώρα, ως κοινότητα. Δεν είναι οι ηγέτες μας. Σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους, τις καρέκλες τους, τους μισθούς τους»

Ο Άβι Σαμρίζ, δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για τους χειρισμούς της κυβέρνησης καθώς όπως δήλωσε επέτρεψαν αρχικά στη Χαμάς να πάρει τον γιο του ως όμηρο στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου και εν συνεχεία τον σκότωσαν στις 14 Δεκεμβρίου.

«Θα το πω αυτό στην κυβέρνηση. Δολοφονήσατε τον γιο μου δύο φορές», δήλωσε στη Χάλι Τζάκσον του NBC News τη Δευτέρα. «Αφήσατε τη Χαμάς να πάρει τον γιο μου στις 7 Οκτωβρίου και σκοτώσατε τον γιο μου στις 14 Δεκεμβρίου».

«Δεν μπορούν να μας υπηρετήσουν», δήλωσε ακόμα για την κυβέρνηση Νετανιάχου. «Δεν μας αξίζουν, ως χώρα, ως κοινότητα. Δεν είναι οι ηγέτες μας. Σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους, τις καρέκλες τους, τους μισθούς τους. Δεν σκέφτονται τους ομήρους. Δεν σκέφτονται εμάς», κατέληξε.

Τι έδειξε η έρευνα για το συμβάν

Οι τρεις Ισραηλινοί -Γιοτάμ Χαΐμ (28), Σάμερ Ταλάλκα (24) και Άλον Σαμρίζ (26)- κρατούσαν λευκή σημαία, σύμφωνα με μία αρχική έρευνα για το συμβάν. Ωστόσο, όπως δήλωσε στρατιωτικός αξιωματούχος «ήταν χωρίς πουκάμισα. Ο στρατιώτης αισθάνθηκε πως απειλείται και άνοιξε πυρ. Ανακοίνωσε πως είναι μαχητές, οι δυνάμεις ανοίγουν πυρ, δύο σκοτώνονται αμέσως».

«Ο τρίτος άνδρας τραυματίστηκε και οπισθοχώρησε σε ένα κτίριο σε κοντινή απόσταση, απ’ όπου ζήτησε βοήθεια στα εβραϊκά», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024