Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαμάς: Έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τρεις ομήρους - Παρακαλούν να τους απελευθερώσουν

Χαμάς: Έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τρεις ομήρους – Παρακαλούν να τους απελευθερώσουν

Το βίντεο έδωσαν στη δημοσιότητα οι Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ, στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, ανάρτησαν σήμερα ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα στον λογαριασμό τους στο Telegram, στο οποίο εμφανίζονται τρεις ηλικιωμένοι Ισραηλινοί όμηροι που παρακαλούν για την απελευθέρωσή τους.

Η Χαμάς συνεχίζει να κρατά πολλούς ομήρους στη Γάζα

Στο βίντεο, που τιτλοφορείται «Μην μας αφήσετε να γεράσουμε εδώ», εμφανίζονται τρεις άνδρες, με γένια, καθισμένοι σε καρέκλες. Ο ένας από αυτούς δηλώνει ότι ονομάζεται Χαϊέμ Μπέρι και είναι 79 ετών. Καθισμένος ανάμεσα στους δύο άλλους, που δείχνουν να είναι περίπου στην ίδια ηλικία, μιλάει στα εβραϊκά, κοιτάζοντας την κάμερα. Στο μήνυμά του λέει ότι κρατείται με άλλους ηλικιωμένους που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες και ότι όλοι τους ζουν σε πολύ άσχημες συνθήκες.

Δείτε το βίντεο

«Είμαστε η γενιά που έθεσε τα θεμέλια για την ίδρυση του Ισραήλ. Είμαστε εκείνοι που ξεκίνησαν τον στρατό IDF. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί μας εγκατέλειψαν εδώ», λέει ο Μπέρι. «Πρέπει να μας απελευθερώσετε από εδώ. Δεν έχει σημασία το κόστος. Δεν θέλουμε να γίνουμε θύματα, ως άμεση συνέπεια των αεροπορικών πληγμάτων των IDF. Απελευθερώστε μας χωρίς όρους. Μην μας αφήσετε να γεράσουμε εδώ», πρόσθεσε.

Το βίντεο τελειώνει με τους τρεις άνδρες να επαναλαμβάνουν εν χορώ τη φράση: «Μην μας αφήσετε να γεράσουμε εδώ».

Στο μεταξύ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βηρυτό, ο Οσάμα Χαμντάν, υψηλόβαθμο στέλεχος της παλαιστινιακής οργάνωσης, επανέλαβε την πάγια θέση της Χαμάς ότι οποιαδήποτε διαπραγμάτευση για την ανταλλαγή των ομήρων δεν θα τεθεί στο τραπέζι μέχρι το Ισραήλ να σταματήσει τον πόλεμο στη Γάζα. «Είμαστε ανοιχτοί σε πρωτοβουλίες από το Κατάρ και την Αίγυπτο για μια ανταλλαγή ομήρων που θα σταματούσε τον πόλεμο στη Γάζα», είπε ο Χαμντάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024