Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
H Maersk προγραμμάτισε τον διάπλου δεκάδων πλοίων από το Σουέζ και την Ερυθρά Θάλασσα

H Maersk προγραμμάτισε τον διάπλου δεκάδων πλοίων από το Σουέζ και την Ερυθρά Θάλασσα

Μετά την αναστολή των διελεύσεων από την περιοχή νωρίτερα αυτό τον μήνα λόγω του κινδύνου επιθέσεων

Η δανέζικη AP Moller-Maersk A/S, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς κοντέινερ στον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ότι έχει προγραμματίσει τον διάπλου αρκετών δεκάδων πλοίων με εμπορευματοκιβώτια από τη Διώρυγα του Σουέζ και την Ερυθρά Θάλασσα τις επόμενες αρκετές εβδομάδες.

Είχε προηγηθεί η αναστολή των διελεύσεων από την περιοχή νωρίτερα αυτό τον μήνα λόγω του κινδύνου επιθέσεων των Χούθι.

Ενα από τα πλοία είναι το Maren Maersk, που απέπλευσε από την Ταγγέρη στις 24 Δεκεμβρίου

Το χρονοδιάγραμμα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, συνεχίζει να υπόκειται σε αλλαγές ανάλογα με τα σχέδια έκτακτης ανάγκης που μπορεί να εκπονηθούν τις επόμενες ημέρες.

Μεταξύ των σκαφών που αναφέρονται στο ενημερωτικό που εστάλη προς τους πελάτες σήμερα περιλαμβάνεται το Maren Maersk, που απέπλευσε από την Ταγγέρη στις 24 Δεκεμβρίου και θα «συνεχίσει μέσω της Διώρυγας του Σουέζ» με εκτιμώμενη ημερομηνία άφιξης στη Σιγκαπούρη την 14η Ιανουαρίου.

Το είχε προαναγγείλει

Ο ναυτιλιακός κολοσσός δήλωσε στις 24 Δεκεμβρίου ότι ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Ερυθρά Θάλασσα, επικαλούμενος την ανάπτυξη της υπό τις ΗΠΑ στρατιωτικής επιχείρησης για την προστασία σκαφών απέναντι σε επιθέσεις από τους υποστηριζόμενους από το Ιράν αντάρτες Χούθι της Υεμένης.

«Από την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023, λάβαμε επιβεβαίωση ότι η Prosperity Guardian (ΟPG) έχει πλέον συσταθεί και αναπτυχθεί ώστε να επιτραπεί στο θαλάσσιο εμπόριο να διέρχεται από την Ερυθρά Θάλασσα / Κόλπο του Άντεν και να επιστρέψει και πάλι στη χρήση της διώρυγας του Σουέζ ως πύλης μεταξύ Ασίας και Ευρώπης», αναφερόταν στη δήλωση της εταιρείας.

Από τις 19 Δεκεμβρίου, η Maersk άλλαξε τον πλου των σκαφών της, στέλνοντάς τα γύρω από την Αφρική και περνώντας από το Ακρωτήρι Καλής Ελπίδας για να αποφύγουν επιθέσεις, χρεώνοντας τους πελάτες επιπλέον ναύλα και πρόσθετες εβδομάδες σε χρόνο για τη μεταφορά προϊόντων από τη Ασία στην Ευρώπη και την ανατολική ακτή της Βόρειας Αμερικής.

Sports in

Με Φουντούλη και Γεννηδουνιά συνεχίζει να γράφει ιστορία

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο Final 4 μετά από πέντε χρόνια και ήδη κάνει όνειρα για την ανάδειξη του σε πρωταθλητή Ευρώπης για τρίτη φορά μετά το 2002 και το 2018.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024