Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιράν: Ο κόσμος υποφέρει από την εργαλειοποίηση των διεθνών κανόνων και τα διπλά στάνταρτς λέει ο Ιρανός ΥΠΕΞ

Ιράν: Ο κόσμος υποφέρει από την εργαλειοποίηση των διεθνών κανόνων και τα διπλά στάνταρτς λέει ο Ιρανός ΥΠΕΞ

Από την Συνέλευση Αρχαίων Πολιτισμών, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμίρ-Α,μπντολαχιάν άσκησε δρυμεία κριτική στο Ισραήλ και τους συμμάχους του.

Ο Ιρανός υπ. Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν τόνισε ότι η πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός φόρουμ αρχαίων πολιτισμών ήταν ένα μέτρο για τη δημιουργία ενός πολιτιστικού και πιο ειρηνικού κόσμου και θεώρησε τη διαπολιτισμική συνεργασία ως στοιχείο της ήπιας ισχύος των κρατών μελών.

Αυτό θεωρεί πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εισαγωγή ενός νέου λόγου στην παγκόσμια αρένα και τη συμβολή στην επίλυση κοινών ανθρώπινων προβλημάτων.

Στο συγκεκριμένο φόρουμ, εκτός από το Ιράν μετέχει και η…Ελλάδα!

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι μία από τις αποστολές των αρχαίων πολιτισμών είναι η καταπολέμηση του λόγου της υπεροχής, της κυριαρχίας, της αποκλειστικότητας και του ρατσισμού και τόνισε ότι ο κόσμος σήμερα συνεχίζει να υποφέρει από τις συνέπειες του λόγου της κυριαρχίας και της βίας, της εργαλειακής χρήσης των διεθνών αρχών και κανόνων και των διπλών προτύπων.

Η κριτική του υπουργού Εξωτερικών του Ιράν είχε ως επίκεντρο τη Γάζα, ασκώντας έμμεση κριτική και στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο Ιρανός υπ. Εξωτερικών Αμίρ-Αμπντολανιάν ουσιαστικά σχολίαζε τον πόλεμο στη Γάζα

Ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν περιέγραψε την κατάσταση στη Γάζα ως «θλιβερή και αναφερόμενος στην ιστορία περισσότερων από 7 δεκαετιών κατοχής, η οποία είναι μια ζωντανή και συνεχιζόμενη ιστορία, και στα εγκλήματα του ψεύτικου ισραηλινού καθεστώτος, καταδικάζει έντονα τη σιωπή ορισμένων διεκδικητών του κόσμου που είναι προσανατολισμένος στην κυριαρχία και διεκδικητών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν «Καταδίκασε τις ενέργειες του σιωνιστικού καθεστώτος για τη δολοφονία περισσότερων από 20.000 ανθρώπων της Γάζας και τον εκτοπισμό τους, καθώς και τις ενέργειες του ισραηλινού καθεστώτος για την εξάλειψη των ισλαμικών πολιτιστικών και πολιτισμικών μνημείων στα Άγια των Αγίων και στη Γάζα».

Και τόνισε ότι ενώ καταδικάζουν αυτά τα εγκλήματα, οι χώρες με αρχαίους πολιτισμούς αναμένεται να χρησιμοποιήσουν όλες τις δυνατότητές τους για να σταματήσουν αυτή την κατάσταση και να δικάσουν τους εγκληματίες πολέμου σε διεθνές δικαστήριο.

Ο Υπουργός Εξωτερικών συνέχισε καταδικάζοντας την προσβολή των ιερών βιβλίων και του Κορανίου και τόνισε ότι οι υπεύθυνες κυβερνήσεις αναμένεται να διαδραματίσουν το ρόλο τους στη διατήρηση της πολιτισμένης, πολιτιστικής και θρησκευτικής αλληλεπίδρασης και κατανόησης μεταξύ των εθνών με την ποινικοποίηση και τη δίωξη των δραστών αυτών των πράξεων.

Ποιοι συμμετέχουν στη Συνέλευση των Αρχαίων Πολιτισμών

Η Συνέλευση των Αρχαίων Πολιτισμών, η οποία αποτελείται από 10 χώρες, την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, την Αρμενία, την Ιταλία, τη Βολιβία, το Περού, την Κίνα, το Ιράκ, την Αίγυπτο, το Μεξικό και την Ελλάδα, ιδρύθηκε το 2017 και η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν ως περιοδικός πρόεδρος και οικοδεσπότης αυτής της συνέλευσης το 2023 είχε την ευθύνη της 7ης συνάντησης των χωρών μελών της Συνέλευσης των Αρχαίων Πολιτισμών που πραγματοποιήθηκε στην Τεχεράνη την Πέμπτη με την παρουσία του Αμίρ- Αμπντολαχιάν.

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν αξιωματούχοι και εκπρόσωποι 10 χωρών μελών της Συνέλευσης των Αρχαίων Πολιτισμών.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024