Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η τέλεια διαβολοβδομάδα είχε άρωμα από ΣΕΦ!

Η τέλεια διαβολοβδομάδα είχε άρωμα από ΣΕΦ!

Το τρίκ του Αταμάν που έπιασε τόπο

Φεύγοντας η αποστολή του Παναθηναϊκού για την πιο δύσκολη εφετινή διαβολοβδομάδα, με παιχνίδια «φωτιά» σε Μονακό και Μιλάνο, ο κόουτς Εργκίν Αταμάν, όταν ρωτήθηκε, στο αεροδρόμιο για τις πιθανότητες έστω μιας νίκης σε μια από τις δύο δύσκολες έδρες, ήταν ξεκάθαρος: «Όταν έχεις νικήσει στο ΣΕΦ, σε μια τρομερή έδρα μιας εκ των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης, τότε μπορείς να νικήσεις παντού»!

Ο πανέξυπνος Τούρκος τεχνικός δεν το είπε τυχαία, είναι κάτι που έχει επισημάνει στους παίκτες του και άλλες φορές καθώς η συγκεκριμένη νίκη ήταν το σημείο αναφοράς του Παναθηναϊκού για αυτή τη σεζόν μέχρι τώρα. Διότι πλέον το επόμενο βήμα έγινε με τα δύο μεγάλα «διπλά» σε Γαλλία και Ιταλία.

Όταν ο Παναθηναϊκός πήγε στο ΣΕΦ εκείνο το βράδυ της 30ης Οκτωβρίου προερχόταν από μια συντριβή στον τελικό του σούπερ κάπ στη Ρόδο από τους πρωταθλητές και μια ακόμα ήττα στο ΟΑΚΑ στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας και με ένα εις βάρος του σερι 18-1 στα τελευταία 19 «αιώνια» ντέρμπι ανεξαρτήτου διοργάνωσης !

Τελευταία φορά δε που είχε νικήσει στο ΣΕΦ, ήταν σχεδόν πριν μια διετία (Νοέμβριος 2021) και όσο και αν η ομάδα ήταν πλέον εντελώς καινούργια υπήρχε η ανάγκη για ένα μεγάλο αποτέλεσμα.

Με MVP τον Μήτογλου που είχε επιστρέψει στην αγωνιστική δράση ο νέος Παναθηναϊκός έσπασε το ρόδι και πήρε μια μεγάλη νίκη τόσο ψυχολογίας, όσο και βαθμολογική καθώς σε συνδυασμό με την τελική διαφορά του +12 τον κάνει αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο.

Ναι ο Ολυμπιακός δεν είχε (και ακόμα δεν έχει) βρει το ρυθμό που θα ήθελε, είχε και αυτός τις απουσίες του αλλά δεν έπαυε αυτή η νίκη να είναι το πρώτο μήνυμα της νέας ομάδας του Εργκίν Αταμάν.

Η αρχή του «Ερχόμαστε» ή του «Επιστρέφουμε» καθώς το καλοκαίρι στο ΟΑΚΑ ο πήχης μπήκε πολύ ψηλά σε επίπεδα και μπάτζετ εποχές Ζέλικο Ομπράντοβιτς !

Ακριβώς για αυτό ο Εργκίν Αταμάν, βλέποντας την ομάδα του μετά το ΣΕΦ να μη βρίσκει μια σταθερή απόδοση και ιδιαίτερα σε εκτός παιχνίδια στην Ευρωλίγκα ήθελε και επέμενε να θυμάται αυτό το μεγάλο «διπλό» και την κατάλληλη στιγμή στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος χρησιμοποίησε αυτό το ψυχολογικό τρίκ το οποίο άλλωστε πίστευε πέρα για πέρα και φυσικά ήξερε ότι οι παίκτες του θα μάθουν για την…ατάκα του.

Ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη και στην Ευρωλίγκα (ανώτερη από αυτές του χαμηλότερου επιπέδου όπως ήταν αυτές σε Βερολίνο και Λυών) και βρήκε δύο. Και αν στο Μονακό «έκλεψε» το διπλό στο Μιλάνο βροντοφώναξε ότι επιστρέφει με τον πιο πειστικό τρόπο.

Το πιο εντυπωσιακό μήνυμα όμως που έστειλε προς τους αντιπάλους του και κυρίως προς τους φίλους του (ενθουσιάζοντας ιδιαίτερα μάλιστα αυτούς που τον ακολούθησαν στο τσάρτερ) ήταν αυτό της διπλής νίκης με διαφορετικό στυλ.

Με όπλο την επιθετική πολυφωνία στο Μονακό και 91 πόντους και με τρομερή άμυνα στο Μιλάνο κρατώντας κάτω από τους 70 πόντους την Αρμάνι.

Την ίδια στιγμή η επιστροφή του Χουάντσο Ερνάνγκομεθ δεν δίνει μόνο ακόμα μια έξτρα λύση σε ποιοτικό σουτ, αλλά προσθέτει και ύψος και όγκο στην ομάδα δίνοντας ανάσες και στον Μήτογλου που τράβηξε αρκετό κουπί τον τελευταίο μήνα.

Με τον Ερυθρό Αστέρα, θα αποτελέσει έκπληξη εάν δεν σημειωθεί γιορτινό sold out.

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024