Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μουσταφά Φαλ: ένας σέντερ που μοιάζει με …πλέι μέικερ

Μουσταφά Φαλ: ένας σέντερ που μοιάζει με …πλέι μέικερ

Βαδίζοντας στα 32 του χρόνια ο Φαλ (τα συμπληρώνει τον ερχόμενο Φεβρουάριο), αποδεικνύεται κάποιες φορές εντυπωσιακός

Εως τώρα, για να βλέπει κάποιος κατάματα την αλήθεια, ο Μουσταφά Φαλ ταλαιπωρήθηκε την εφετινή σεζόν από τραυματισμούς. Με αποτέλεσμα είτε να «τραβά όλο το κουπί» ο Μιλουτίνοφ, είτε όταν παίζει να μην είναι ο γνωστός για τις δυνατότητές του εξαιρετικά πολύτιμος σέντερ.

Προσέξτε: ίσως ο Φαλ να μην είναι το σούπερ ταλέντο και άλλωστε όταν τον …ψάρεψε ο Ολυμπιακός το ’21 και τον έφερε στο Λιμάνι από τη Βιλερμπάν, το βιογραφικό του έλεγε πως δεν είχε αγωνιστεί σε κάποια σπουδαία ομάδα, με την έννοια της ομάδας που έχει «βαριά φανέλα».

Ωστόσο, εδώ ισχύει πως «κάτι» είδε πάνω του ο Γιώργος Μπαρτζώκας, κόουτς που αρέσκεται να βγάζει λαβράκια και να εξελίσσει τους παίκτες που δουλεύουν μαζί. Αποτέλεσμα; Τώρα που έχει μπει σε φουλ ρυθμούς ο Φαλ, βλέπουμε το πόσο κομβικός είναι για το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Πόσο επιδραστικός παραμένει σε ένα σύνολο που πορεύεται με συνεχείς πάσες και με τέτοιο τρόπο θέλει να κυριαρχεί, να απορρυθμίζει, να αποδιοργανώνει τον (εκάστοτε) αντίπαλο.

Τι έκανε στο ματς της Παρασκευής με τη Βιλερμπάν στη Γαλλία ο Φαλ; Ναι, σημείωσε μόνο δύο πόντους. Κατάφερε, όμως, πολλά περισσότερα πράγματα: μολονότι έχει ύψος 2.18 μ. μοίρασε επτά ασίστ – αξίζει δε να τονιστεί πως έδρασε κυρίως στο transition. Είχε επτά ριμπάουντ (6-1) και έκανε οκτώ κοψίματα, δίνοντας την ευκαιρία στους συμπαίκτες του να τρέξουν (κυρίως ο Μακ Κίσικ που επανέρχεται και αυτός) στον αιφνιδιασμό.

Ο Φαλ, αγωνίστηκε συνολικά 34’, ο δε Μιλουτίνοφ μόνο 1’. Οσο για τον Πετρούσεφ; Πρόσθεσε ποιότητα και …ανάλαφρα βήματα στη γραμμή των ψηλών, επιβεβαιώνοντας πως στη «μπροστινή ζώνη» ο Ολυμπιακός δείχνει αχτύπητος και πλήρης, ειδικά στην καλή του ημέρα.

Βαδίζοντας στα 32 του χρόνια ο Φαλ (τα συμπληρώνει τον ερχόμενο Φεβρουάριο), αποδεικνύεται κάποιες φορές εντυπωσιακός. Ο τρόπος που σταματά τους αντιπάλους ή το πώς καρφώνει τη μπάλα, ενθουσιάζει το κοινό. Το μεγάλο του συν, όμως, είναι πως αποτελεί έναν «πλέι μέικερ ρακέτας», έναν παίκτη που βγαίνει έξω και κάνει πάσες προς τα μέσα με ένα στυλ ξεχωριστό και βασιζόμενος στην οξυδέρκειά του.

Η συνεργασία του με τον Πίτερς, υπέροχη. Η χημεία που έχει με τους λοιπούς παίκτες του Ολυμπιακού και ο χώρος που κάνει στον Καν ώστε να σουτάρει τρίποντα ο Αμερικανός γκαρντ, εξαιρετική. Αν συνεχίσει έτσι ο Φαλ, τότε ο Ολυμπιακός θα ανέβει περισσότερο, ασφαλώς και στη βαθμολογία της Ευρωλίγκας.

Είπαμε, ο σέντερ είναι γαλλικό-κλειδί για το παιχνίδι του Μπαρτζώκα. Τι νομίζετε; Χωρίς λόγο υπέγραψε τον Φαλ έως το καλοκαίρι του ’25 και με τον Γάλλο να υπόσχεται πως έως τότε θα έχει μάθει ελληνικά;

Sports in

«Μπαμ» με Έσε στην Αργεντινή: Επιλογή του Μασεράνο ο μέσος του Ολυμπιακού

Ο Σαντιάγκο Έσε ετοιμάζεται να φορέσει το εθνόσημο της Αργεντινής. Και είναι προσωπική επιλογή του μεγάλου Χαβιέρ Μασεράνο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024