Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Μπαρτζώκας τα είπε, η Ευρωλίγκα τα άκουσε;

Ο Μπαρτζώκας τα είπε, η Ευρωλίγκα τα άκουσε;

Ο προπονητής του Ολυμπιακού τα είπε ξεκάθαρα, πιο ξεκάθαρα δεν γίνονταν. Το θέμα όμως είναι αν ακούει η Ευρωλίγκα και αν θα υπάρξει κάποια τοποθέτηση της διοργανώτριας αρχής

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην Ιταλία από τη Βίρτους σ’ ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να το έχει πάρει. Άλλο αυτό όμως κι άλλο το φαινόμενο της εχθρικής αντιμετώπισης των «ερυθρόλευκων» από τους διαιτητές και στο παιχνίδι με την ιταλική ομάδα.

Και δεν ήταν η πρώτη φορά βεβαίως στη φετινή διοργάνωση, που ο Ολυμπιακός μπαίνει στο «στόχαστρο» των διαιτητών και μάλιστα τα πράγματα γίνονται χειρότερα από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά το τέλος του αγώνα στην Μπολόνια και τα είπε «έξω απ’ τα δόντια» για την αντιμετώπιση που είχε η ομάδα του Πειραιά από τους διαιτητές.

Και σωστά έπραξε ο προπονητής του Ολυμπιακού γιατί το πράγμα παράγινε και δεν ασχολείται κανείς από την Ευρωλίγκα, με αποτέλεσμα σε πολλά παιχνίδια των πειραιωτών να βλέπουμε απαράδεκτες διαιτησίες που κρίνουν αποτελέσματα.

Κι όλως τυχαίως εις βάρος του Ολυμπιακού.

Μπορεί κάλλιστα λοιπόν να ισχυριστεί κάποιος, ότι άργησε κιόλας ο Μπαρτζώκας να μιλήσει για τις αποφάσεις των διαιτητών σε πολλά παιχνίδια της ομάδας του την φετινή περίοδο.

Ο κόουτς των «ερυθρόλευκων» είχε πολλούς λόγους να είναι εκνευρισμένος με τις αποφάσεις των διαιτητών στο τέταρτο δεκάλεπτο και έπρεπε να μιλήσει για να μπει τέλος στα «σφυροκόπημα» εχθρικών σφυριγμάτων που δέχεται ο Ολυμπιακός.

Τα αγωνιστικά προβλήματα των «ερυθρόλευκων» είναι θέμα του προπονητή και είναι υπαρκτά. Κανείς δεν τα κρύβει κάτω απ’ το χαλί.

Αλλά επειδή υπάρχουν αγωνιστικά θέματα πρέπει να έχει και τόσο εχθρική διαιτησία ο Ολυμπιακός σχεδόν σε πολλά παιχνίδια του στη διοργάνωση;

Άλλο το ένα άλλο το άλλο και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, κανείς δεν λέει να ευνοούν τον Ολυμπιακό οι διαιτητές με τις αποφάσεις τους.

Όχι όμως και να τον αδικούν και μάλιστα με σφυρίγματα όπως αυτά στις δύο φάσεις με τον Γουόκαπ. «Βάφτισαν» το αμυντικό φάουλ επιθετικό και στο αντιαθλητικό πάνω στον γκαρντ του Ολυμπιακού «έκλεισαν τα μάτια».

Λίγο νωρίτερα βεβαίως είχε δει αμέσως ένας εκ των τριών διαιτητών αντιαθλητικό το φάουλ του Μιλουτίνοφ στον Ντάνστον κι εκεί δεν χρειάστηκε να περιμένει πρώτα να το δει και μετά να το δώσει.

Το έδωσε αμέσως αντιαθλητικό και μετά πήγαν και το είδαν. Κι εκεί ήταν σωστή η απόφαση, αλλά δεν γίνεται στη μια φάση να το δίνεις και στην άλλη να κάνεις την… πάπια.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού τα είπε ξεκάθαρα, πιο ξεκάθαρα δεν γίνονταν. Το θέμα όμως είναι αν ακούει η Ευρωλίγκα και αν θα υπάρξει κάποια τοποθέτηση της διοργανώτριας αρχής για τα έντονα παράπονα των «ερυθρόλευκων».

Όταν πρόκειται για φάσεις άλλων ομάδων η Ευρωλίγκα είναι «λαλίστατη» και παίρνει θέση αλλά για τον Ολυμπιακό ούτε κουβέντα.

Είναι άραγε τόσο ικανοποιημένοι οι ιθύνοντες της διοργανώτριας βλέποντας τέτοιες διαιτησίες, όπως αυτή στην έδρα της Βίρτους ή εκείνη στην Πόλη στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Φενέρ;

Έχει παραγίνει η κατάσταση και δεν γίνεται να συνεχιστεί το… γαϊτανάκι που έχουν ξεκινήσει οι διαιτητές με τις αποφάσεις τους εναντίον του Ολυμπιακού.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024