Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καλύβια: Το χρονικό του άγριου εγκλήματος - «Υπήρχαν συχνοί διαπληκτισμοί μεταξύ πατέρα και γιου»

Καλύβια: Το χρονικό του άγριου εγκλήματος – «Υπήρχαν συχνοί διαπληκτισμοί μεταξύ πατέρα και γιου»

Ο ανήλικος παρέμεινε στη μονοκατοικία, που διαπράχθηκε το φονικό, και παραδόθηκε στους αστυνομικούς που από την μητέρα του

Σοκαριστικό έγκλημα σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (22/12) στα Καλύβια Αττικής, με έναν 16χρονο να μαχαιρώνει μέχρι θανάτου τον 71χρονο πατέρα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα του παιδιού τηλεφώνησε στις 22:00 στην άμεση δράση λέγοντας πως ο ανήλικος γιος της είχε ένα επεισόδιο με τον πατέρα του.

Ο 16χρονος φέρεται να διαπληκτίστηκε με τον 71χρονο και στη συνέχεια πήρε ένα μαχαίρι καταφέροντας του θανάσιμα, πολλαπλά χτυπήματα.

Τι είπε στην πρώτη του κατάθεση

Η έρευνα της Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς, μέχρι στιγμής, δεν έχουν διευκρινιστεί οι λόγοι της οικογενειακής τραγωδίας.

Ο ανήλικος παρέμεινε στο σημείο μέχρι την στιγμή που έφτασαν οι αστυνομικοί στη μονοκατοικία, που διαπράχθηκε το φονικό, και τον συνέλαβαν.

«Υπήρχαν συχνοί διαπληκτισμοί  λόγω της αυταρχικότητας του πατέρα»

Στον τόπο της τραγωδίας, εκτός από την αστυνομία, κλήθηκε και το ΕΚΑΒ, ενώ στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής κλήθηκε η μητέρα για να δώσει κατάθεση.

Ο 16χρονος φέρεται να είπε ότι «όλα έγιναν εν βρασμώ ψυχής» ενώ, σύμφωνα με τις εξετάσεις που υποβλήθηκε, δεν βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης.

Σύμφωνα με τον ειδικό αστυνομικό αναλυτή, Σταύρο Μπαλάσκα, μεταξύ θύτη και θύματος «υπήρχαν συχνοί διαπληκτισμοί  λόγω της αυταρχικότητας του πατέρα. Τον κατακρεούργησε με ένα μαχαίρι».

«Παραδόθηκε αμέσως και είμαστε στο στάδιο της προανάκρισης. Δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμα τα αίτια», είπε ο ίδιος μιλώντας στο MEGA.

Όπως μάλιστα υπογραμμίζει, «αν δεχτεί το δικαστήριο τον ισχυρισμό για το ‘εν βρασμώ’, αν υπάρχει πρότερος έντιμος βίος, 3 – 4 χρόνια είναι το μάξιμουμ της ποινής που θα μπορούσε να πάρει».

«Θα υπήρχαν στοιχεία ενδοοικογενειακής βίας»

Για την υπόθεση μίλησε και ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, τονίζοντας ότι «κανείς δε γεννιέται δολοφόνος, υπάρχει μια κατάσταση που δημιουργείται από το γενικότερο κλίμα και φτάνει στο αποτέλεσμα».

«Κανείς δεν γνωρίζει τι έχει γίνει, πιθανότατα αυτό που εικάζουμε όλοι, είναι ότι θα υπήρχαν στοιχεία ενδοοικογενειακής βίας», συμπλήρωσε ο κ. Μαρακάκης.

Και κατέληξε ότι «οι ανήλικοι που διαπράττουν κακούργημα αντιμετωπίζονται με αναμορφωτικά και θεραπευτικά μέτρα».

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024