Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΟΗΕ: Η ψηφοφορία για τη Γάζα στο Συμβούλιο Ασφαλείας μπορεί να ξεκινήσει σύντομα

ΟΗΕ: Η ψηφοφορία για τη Γάζα στο Συμβούλιο Ασφαλείας μπορεί να ξεκινήσει σύντομα

Η ψηφοφορία για τη Γάζα στο Συμβούλιο Ασφαλείας μπορεί να ξεκινήσει σύντομα αναφέρει ο απεστελμένος του Al Jazeera στον ΟΗΕ επικαλούμενος αξιωματούχους.

Η ψηφοφορία για τη Γάζα στο Συμβούλιο Ασφαλείας μπορεί να ξεκινήσει σύντομα αναφέρει ο απεστελμένος του Al Jazeera στον ΟΗΕ Gabriel Elizondo, επικαλούμενος αξιωματούχους. Φόβος το βέτο των ΗΠΑ.

Όπως ανέφερε, διπλωματικές πηγές μιλώντας στο Al Jazeera λένε ότι αναμένουν ότι αυτή η ψηφοφορία θα γίνει στις 6:30 μ.μ. ώρα Νέας Υόρκης, δηλαδή στις 23:30 GMT.

Είτε αναμένονται οι τροποποιήσεις, είτε αναμένονται οι υπογραφές των τελικών κειμένων από τις κυβερνήσεις λέει το Al Jazeera

«Αυτό που μπορούμε να συμπεράνουμε από την πληροφορία είναι ίσως ένα από τα δύο πράγματα: Ότι έχουν καταλήξει σε κάποιου είδους συμφωνία και ότι τώρα επεξεργάζονται τροποποιήσεις στο αρχικό τετρασέλιδο σχέδιο που βλέπουμε εδώ και αρκετές ημέρες. Ή ότι έχουν καταλήξει σε συμφωνία και τώρα τα διάφορα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας πρέπει να μεταφέρουν τη συμφωνία αυτή πίσω στις πρωτεύουσές τους για την τελική υπογραφή.

Ο έλεγχος της ανθρωπιστικής βοήθειας και η γλώσσα του κειμένου είναι τα σοβαρότερα εμπόδια για να μην θέσουν βέτο οι ΗΠΑ.

O μεγάλος γρίφος είναι οι ΗΠΑ και η διάσταση απόψεων μεταξύ Λευκού Οίκου και υπουργείου Εξωτερικών

Ο ανταποκριτής αναφέρει πως «Δεν γνωρίζουμε επίσης πώς θα ψηφίσουν οι ΗΠΑ επί του θέματος. Είναι οι ΗΠΑ διατεθειμένες να ασκήσουν βέτο ή θα απέχουν»;

Για να συμπληρώσει πως «Το γεγονός ότι ακούμε τώρα ότι έχει οριστεί χρόνος για την ψηφοφορία αυτή … φαίνεται να σημαίνει ότι υπάρχει κάποιου είδους πρόοδος».

«Το βασικό σημείο εμπλοκής, όπως μας είπαν διπλωματικές πηγές, ήταν η διατύπωση στο αρχικό ψήφισμα που ζητούσε από τον ΟΗΕ να παρακολουθεί και να επιταχύνει την αποστολή βοήθειας στη Γάζα. Ακούσαμε επίσης ότι ίσως ήταν οι ΗΠΑ που επίσης σήμερα ήθελαν να επανεξετάσουν τη γλώσσα της ανθρωπιστικής παύσης ή της αναστολής των εχθροπραξιών για να είμαστε πιο ακριβείς» είπε κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Γκάμπριελ Ελιζόντο.

Το ζήτημα της γλώσσας επιβεβαιώνεται και από τις πληροφορίες που φέρνουν άλλα μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες τρεις ημέρες που όλος ο κόσμος παρακολουθεί την ψήφιση να αναβάλεται.

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024