Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προφυλακίστηκαν οι δύο λιμενικοί και άλλοι 8 εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης

Προφυλακίστηκαν οι δύο λιμενικοί και άλλοι 8 εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης

Οι λιμενικοί μέσα σε εννέα μήνες «έσπρωξαν» στην αγορά περισσότερα από 14 κιλά κοκαϊνης

Προφυλακίστηκαν, μετά τις απολογίες τους, οι 10 κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται και δύο λιμενικοί, αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος όπως αποκάλυψε το in.

Οι λιμενικοί που υπηρετούσαν στην ασφάλεια του κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, μαζί με τρεις έγκλειστους στις φυλακές Κορυδαλλού και άλλους 8 συνεργούς, άνδρες και γυναίκες, είχαν στήσει εγκληματική οργάνωση.

Μάλιστα, όπως δείχνουν τα στοιχεία των Αρχών, μέσα σε εννέα μήνες «έσπρωξαν» στην αγορά περισσότερα από 14 κιλά κοκαϊνης, με κέρδη που έφτασαν τα 1.232.000 ευρώ σε εννέα μήνες.

Η αρχηγός και ο ρόλος των λιμενικών

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές, αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης ήταν μια 71χρονη γυναίκα, κρατούμενη σε φυλακές της χώρας, με τα ψευδώνυμα «θεία» και «χοντρούλα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα των ναρκωτικών ακολουθούσαν κατά γράμμα τις οδηγίες της.

Από την πλευρά τους, οι δύο λιμενικοί είχαν κομβικό ρόλο στην οργάνωση. Ο ένας, με το ψευδώνυμο «Παύλος» ή «ανιψιός», εξασφάλιζε τις κατασχεμένες ποσότητες κοκαΐνης που φυλάσσονταν και προορίζονταν για καύση, ενώ ο δεύτερος, εκμεταλλευόμενος την υψηλή θέση στην οποία υπηρετούσε, παρείχε κάλυψη στον συνάδελφό του.

Ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος προχώρησε στην άμεση απομάκρυνση των δύο αξιωματικών, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια ΕΔΕ

Ταμίας της οργάνωσης και υπεύθυνη για όλες τις πληρωμές ήταν μια 63χρονη γυναίκα με το ψευδώνυμο «Πέπη», η οποία είχε αναλάβει το ρόλο του φύλακα της καβάτζας, του σπιτιού δηλαδή που ήταν κρυμμένα τα ναρκωτικά στο Κερατσίνι.

Επίσης, σημαντικό ρόλο στην οργάνωση του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών έπαιζε και ένας ακόμη κρατούμενος των φυλακών. Πρόκεται για έναν 71χρονο με το ψευδώνυμο «φαφούτης» ή «Αραφάτ», ο οποίος έδινε και σημαντικές πληροφορίες για τις συναλλαγές.

Κοκαΐνη, όπλα, σφαίρες και ζυγαριές ακριβείας κατέσχεσαν οι Αρχές

Οι μυστικές συνομιλίες

Κατά τις συνομιλίες τους, τα μέλη του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών επικοινωνούσαν με κωδικούς, προκειμένου να μην γίνονται αντιληπτοί.

Έτσι, χρησιμοποιούσαν τη λέξη «γατάκια» για τα κιλά κοκαΐνης, τη λέξη «δραχμή» για το γραμμάριο ναρκωτικών και τη λέξη «μηχανάκια» για τις ποσότητες των ναρκωτικών ουσιών.

Τα στελέχη τού τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. κατέσχεσαν συνολικά:

  • 8 κιλά κοκαΐνης
  • όπλα
  • σφαίρες και
  • ζυγαριές ακριβείας.

Επίσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν πολλές ταυτότητες αλλοδαπών, τις οποίες τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν για να αγοράζουν κινητά και κάρτες sim.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή προχώρησε στην άμεση απομάκρυνση των δύο αξιωματικών, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024