Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλα Ρούπα: Έφεση για την αποφυλάκισή της - «Θέλουν να με κλείσουν ξανά φυλακή»

Πόλα Ρούπα: Έφεση για την αποφυλάκισή της – «Θέλουν να με κλείσουν ξανά φυλακή»

Ο αντιεισαγγελέας εφετών Χαλκίδας άσκησε έφεση στην απόφαση αποφυλάκισης της Πόλας Ρούπα, σύμφωνα με επιστολή της.

Η Πόλα Ρούπα, μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα», έναν μήνα μετά την αποφυλάκισή της από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θήβας, γνωστοποίησε με επιστολή σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου πως ο αντιεισαγγελέας εφετών Χαλκίδας άσκησε έφεση στην εν λόγω απόφαση.

Η Πόλα Ρούπα, που είχε καταδικαστεί ως μέλος της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», σημείωσε πως στις 13 Δεκεμβρίου της επιδόθηκε έφεση του αντιεισαγγελέα εφετών Εύβοιας, με την οποία ζητάει να γυρίσει πίσω στη φυλακή.

Όπως αναφέρει η ίδια, «με την έφεσή του ζητά την «εξαφάνιση» του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θήβας που με αποφυλάκισε, Πρόκειται και είναι μία πολιτική κίνηση, αφού υπαγορεύεται από τη διαφαινόμενη πολιτική δυσαρέσκεια, που προκάλεσε η αποφυλάκισή μου σε ορισμένα κέντρα εξουσίας».

Η επιστολή για την έφεση

«Στις 13 Δεκεμβρίου, ένα μήνα σχεδόν μετά την αποφυλάκισή μου, μου επιδόθηκε έφεση του αντιεισαγγελέα εφετών Εύβοιας στην απόφαση για την υφ’ όρον απόλυσή μου, με την οποία ζητά να γυρίσω πίσω στην φυλακή. Με την έφεσή του ζητά την “εξαφάνιση” του βουλεύματος του συμβουλίου πλημμελειοδικών Θηβών που με αποφυλάκισε. Πρόκειται και είναι μια πολιτική κίνηση αφού υπαγορεύεται από τη διαφαινόμενη πολιτική δυσαρέσκεια που προκάλεσε η αποφυλάκισή μου σε ορισμένα κέντρα εξουσίας» αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή της.

«Μόνο στη δική μου περίπτωση εκδηλώθηκε έφεση προφανώς γιατί …είμαι εγώ και γιατί υπάρχει πολιτικό υπόβαθρο και κίνητρο»

»Με βάση και το σκεπτικό της εν λόγω έφεσης, τα επιχειρήματα και τα “στοιχεία” που παραθέτει, είναι δεδομένο πως κανένας εισαγγελέας δεν θα ασχολιόταν με αυτά αν αφορούσαν μια οποιαδήποτε άλλη κρατούμενη ή κρατούμενο.

»Για παράδειγμα, ο αντιεισαγγελέας εφετών Εύβοιας “εγκαλεί” με την έφεσή του τη “μεθοδολογία” που ακολούθησε το συμβούλιο πλημμελειοδικών Θηβών, δηλαδή, το γεγονός ότι δεν κλητεύθηκα να παραστώ αυτοπροσώπως στο συμβούλιο όταν εξέταζε την αίτησή μου για υφ’ όρον απόλυση, ενώ χιλιάδες γυναίκες αποφυλακίστηκαν από τις φυλακές Ελεώνα πριν από εμένα με την ίδια ακριβώς μεθοδολογία και κανένας εισαγγελέας δεν ασχολήθηκε ποτέ με καμία από αυτές» αναφέρει σε άλλο σημείο η Πόλα Ρούπα.

«Μου είναι αδύνατο να πιστέψω πως οι εισαγγελείς της Εύβοιας μαθαίνουν τώρα για πρώτη φορά σχετικά με τη μεθοδολογία που ακολουθείται εδώ και δεκαετίες για τις κρατούμενες στις φυλακές Ελεώνα από αναρίθμητα δικαστικά συμβούλια της Θήβας (και της Αθήνας, αφού και στις φυλακές Κορυδαλλού εφαρμόζεται η ίδια μέθοδος). Μόνο στη δική μου περίπτωση εκδηλώθηκε έφεση προφανώς γιατί …είμαι εγώ και γιατί υπάρχει πολιτικό υπόβαθρο και κίνητρο».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024