Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποφυλακίστηκε η Πόλα Ρούπα - Η χειρονομία βγαίνοντας

Αποφυλακίστηκε η Πόλα Ρούπα – Η χειρονομία βγαίνοντας

Η Πόλα Ρούπα έλαβε το αποφυλακιστήριό της και πλέον βρίσκεται εκτός φυλακών.

Εκτός φυλακής βρίσκεται από το απόγευμα της Παρασκευής η Πόλα Ρούπα, αφού το Δικαστικό Συμβούλιο Θήβας έκανε δεκτό το αίτημά της για υφ’ όρον απόλυση καθώς είναι μητέρα ανήλικου τέκνου.

Η Πόλα Ρούπα που είχε καταδικαστεί ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» και μετά την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Θήβας βρίσκεται πλέον εκτός φυλακών.

Το απόγευμα της Παρασκευής έλαβε το αποφυλακιστήριό της και βγήκε από τις φυλακές. Μάλιστα κατά την αποχώρησή της χαιρέτησε τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από το σωφρονιστικό κατάστημα υψώνοντας το δεξί της χέρι και κάνοντας το σήμα της νίκης.

Είχε καταδικαστεί σε ισόβια και 25 χρόνια αλλά τον Απρίλιο του 2021 η ποινή της μειώθηκε

Η Πόλα Ρούπα είχε καταδικαστεί σε ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για τη βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος το 2014, πράξη για την οποία είχε αναλάβει την ευθύνη ο «Επαναστατικός Αγώνας».

Ωστόσο, τον Απρίλιο του 2021 η ποινή της είχε μειωθεί σε έξι χρόνια και τρεις μήνες.

Οι όροι της αποφυλάκισης

Το Δικαστικό Συμβούλιο Θήβας έβαλε δύο όρους για την αποφυλάκιση της Πόλας Ρούπα, την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την εμφάνιση ανά τακτά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας της.

Η δράση της

Αρχικά η Πόλα Ρούπα είχε συλληφθεί μαζί με έξι ακόμα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» -μεταξύ αυτών και ο σύντροφός της Νίκος Μαζιώτης- τον Απρίλιο του 2010 και προφυλακίστηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού, από όπου αποφυλακίστηκαν τον Οκτώβριο του 2011, μετά την παρεύλευση του 18μηνου.

Τους επόμενους μήνες Ρούπα και Μαζιώτης έδιναν κανονικά το «παρών» στο 5ο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η δίκη του «Επαναστατικού Αγώνα».

Ωστόσο, τον Ιούνιο του 2012 αποφάσισαν να επιστρέψουν στην παρανομία, καθώς δεν παρουσιάστηκαν όπως όφειλαν στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων.

Δύο χρόνια αργότερα, και αφού είχαν καταδικαστεί ερήμην σε 50 χρόνια φυλακή για την υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», ο Μαζιώτης θα συλληφθεί μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς στο Μοναστηράκι.

Η ΕΛ.ΑΣ. εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα μαζί με το παιδί της, η οποία καταφέρνει να διαφύγει από το κρησφύγετο της οργάνωσης στην Πεύκη, πριν μπουν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής.

Η επόμενη εμφάνιση της Ρούπα θα γίνει τον Ιούνιο του 2015, όταν μαζί με συνεργούς θα ληστέψουν το υποκατάστημα τράπεζας εντός του νοσοκομείου «Σωτηρία».

Μέρος των χρημάτων της ληστείας θα χρησιμοποιούνταν για την απόδραση του Μαζιώτη και μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού. Ωστόσο το σχέδιο της Ρούπα απέτυχε καθώς ο πιλότος του ελικοπτέρου που είχε νοικιάσει δεν υπάκουσε στις εντολές της.

Η Ρούπα προχώρησε σε μια ακόμα ένοπλη ληστεία τον Σεπτέμβριο του 2016 στη Μαλεσίνα, προτού συλληφθεί στις 6 Ιανουαρίου του 2017 στην Ηλιούπολη.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024