Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κέιτ Χολμς: Η καθοριστική γνωριμία με τον Τομ Κρουζ που δεν την άφησε να «λάμψει»

Κέιτ Χολμς: Η καθοριστική γνωριμία με τον Τομ Κρουζ που δεν την άφησε να «λάμψει»

Ο δεσμός τους ήταν από τις πρώτες κι όλας ημέρες της γνωριμίας τους δημόσιως και κινηματογραφικός.

Στις αρχές του 2000 όλοι πίστευαν πώς για τους πρωταγωνιστές του «Dawson’s Creek», Κέιτ Χόλμς και Τζέιμς Βαν Ντερ Μπικ, η επιτυχία θα τους ανοίξει μια μεγάλη καριέρα. Δυστυχώς για την Κέιτ Χόμς αυτό δεν ισχύει. Μπορεί η φωτογραφία της να φιγουράρει στα περιοδικά μόδας, αλλά αγνοείται από τα κινηματογραφικά περιοδικά. Σχεδόν κανείς δεν θα μπορούσε να αναφέρει τρεις ταινίες της την τελευταία δεκαετία, αλλά οι fashionistas θα μπορούσαν να αναφέρουν ένα look της που θαυμάζουν.

Η αλλαγή της ηθοποιού σε fashion icon ξεκίνησε την ημέρα που κάλεσε ταξί φορώντας ένα μπουφάν που αποκάλυπτε το κασμιρένιο σουτιέν της από κάτω. Το σουτιέν Κέιτ, το οποίο κόστιζε 545,42 δολάρια (500 ευρώ), εξαντλήθηκε μέσα σε μία ώρα, από μια φθηνή έκδοση που ήταν διαθέσιμη σε γνωστό κατάστημα. Μετά στη ζωή της ήρθε η σχέση της με τον μεγαλοαστέρα Τομ Κρουζ, (το ζευγάρι είχε το παρατσούκλι TomKat). Ήταν τόσο αμφιλεγόμενη που το περιοδικό «Vanity Fair» υποστήριξε ότι το ζευγάρι ήταν αποτέλεσμα μιας διαδικασίας κάστινγκ της Σαηεντολογίας.

Αυτή η θεωρία ήταν αρκετή για να υποβαθμιστεί η καριερά της Κέιτ Χόλμς. Πριν από το γάμο της, είχε συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως ο Ang Lee, ο Curtis Hanson και ο Christopher Nolan. Μετά το διαζύγιό της με τον Τομ Κρουζ (2012), δεν εμφανίστηκε σε κανένα αξιομνημόνευτο έργο.

Ο πρώτος ρόλος

Η Χολμς γεννήθηκε στο Τολέδο του Οχάιο το 1978 και έχει άλλα 4 αδέλφια. Αποφοίτησε από την Ακαδημία Notre Dame και είχε γίνει δεκτή στο Πανεπιστήμιο Columbia, αλλά η πραγματική της κλίση ήταν η υποκριτική. Έστειλε μια κασέτα οντισιόν στο κάστινγκ για την ταινία του Ang Lee, «The Ice Storm» (1997) και πήρε τον ρόλο. Έκανε το ντεμπούτο της στην οθόνη με μεγάλη επιτυχία, απέναντι από τον Κέβιν Κλάιν και τη Σιγκούρνι Γουίβερ.

«Νόμιζα ότι τα πράγματα θα ήταν πραγματικά διασκεδαστικά. Η πρώτη μου μέρα στο Λος Άντζελες ήταν στις 21 Ιανουαρίου 1996. Οδηγούσαμε με τη μαμά μου στη λεωφόρο Σάντα Μόνικα και είδαμε μια μεγάλη πινακίδα που έγραφε ‘Χρυσές Σφαίρες’. Έτσι πήγαμε και καθίσαμε στις κερκίδες μέσα στη βροχή για να παρακολουθήσουμε την άφιξη των αστέρων του κινηματογράφου. Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε σε τι είχαμε πέσει».

Ο θυελλώδης έρωτας με τον Τομ Κρουζ

Στις αρχές του 2005, η ηθοποιός και ο Τομ Κρουζ ξεκίνησαν ένα θυελλώδες ειδύλλιο. Σύμφωνα με το «Vanity Fair», η Εκκλησία της Σαηεντολογίας «έβαλε το χεράκι της» για αυτή τη σχέση… Μετά τις «αποτυχίες» των σχέσεών του με τη Νικόλ Κίντμαν και την Πενέλοπε Κρουζ, έπρεπε να βρεθεί το κατάλληλο πρόσωπο. Υπήρξε ένα στοιχείο που δόθηκε σε ένα άρθρο του περιοδικού «Seventeen» το 2004, στο οποίο η Χολμς (τότε αρραβωνιασμένη με τον ηθοποιό Κρις Κλάιν, πρωταγωνιστή της ταινίας American Pie, με τον οποίο έβγαινε για τρία χρόνια) δήλωνε ότι, όταν ήταν έφηβη, πίστευε ότι θα κατέληγε να παντρευτεί τον Τομ Κρουζ.

«Όταν γνώρισα τον Τομ ήμουν εντελώς ερωτευμένη»

Έξι μήνες αργότερα, η Χολμς εμφανίζεται για πρώτα φορά στη Ρώμη με τον Τομ Κρουζ. Το φαινόμενο TomKat «γεννήθηκε», προς μεγάλη χαρά των μέσων ενημέρωσης. «Όταν γνώρισα τον Τομ ήμουν εντελώς ερωτευμένη και, ναι, τον θαύμαζα όταν μεγάλωνα – είναι ο Τομ Κρουζ!», δήλωσε στους «New York Times».

Η πρόταση γάμου έγινε με ένα κίτρινο διαμαντένιο δαχτυλίδι σε εστιατόριο στην κορυφή του Πύργου του Άιφελ. Ο γάμος τους πραγματοποιήθηκε στο κάστρο Odescalchi, 35 χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης. Αυτό όμως ήταν και η αρχή της πτώσης της καριέρας και των δύο ηθοποιών. Στην περίπτωση της Χόλμς ήταν σχεδόν οριστικός.

Οι εμφανίσεις της ηθοποιού περιορίστηκαν στο να χαμογελάει -μετά τον σύζυγό της- και οι ταινίες της ήταν όλο και πιο ασήμαντες. Σε μια ακατανόητη απόφαση, παραιτήθηκε από τον ρόλο της σε μια νέα σειρά του «Batman» και ο ρόλος πήγε στη Maggie Gyllenhaal. Σύμφωνα με τη Χολμς, προτίμησε να πρωταγωνιστήσει στην κωμωδία «Mad Money» (2008).

«Έκπληξη» για τον ηθοποιό ο χωρισμός

Τον Ιούνιο του 2012 το ζευγάρι έβάλε τέλος στην κοινή πορεία τους και πήραν διαζύγιο. Δεν έλειψαν οι φήμες, με τον κόσμο να λέει ότι ένας από τους όρους του διακανονισμού του διαζυγίου καθόριζε ότι η Χόλμς δεν θα μπορούσε πλέον να εμφανιστεί δημόσια με άλλον άνδρα για πέντε χρόνια, και δεν θα μπορούσε να μιλάει για τον γάμο της ή τη Σαηεντολογία- διαφορετικά, θα έχανε 5 εκατομμύρια ευρώ.

Η απόφαση του διαζυγίου προκάλεσε έκπληξη στον Τομ Κρουζ καθώς ενημερώθηκε από το τηλέφωνο ενώ βρισκόταν την περίοδο εκείνη στα γυρίσματα ταινίας στην Ισλανδία. Μάλιστα, σε παλαιότερη συνέντευξη στο αμερικανικό People, ο ηθοποιός παραδέχτηκε ότι «δεν περίμενε» να ακούσει ότι η σύζυγός του τον χωρίζει έπειτα από έξι χρόνια γάμου και ειδικά μέσω τηλεφώνου. «Η ζωή είναι μια τραγική κωμωδία. Πρέπει να έχεις χιούμορ. Το καλό της υπόθεσης ήταν ότι ήταν μακριά και είχα απίστευτο χρόνο να σκεφτώ», ανέφερε μεταξύ άλλων.

*Πληροφορίες από elpais.com

*Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram/Katie Holmes

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024