Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πανσερραϊκός – ΑΕΚ 2-2: Κατρακυλάει η Ένωση, νέα γκέλα στην επαρχία

Πανσερραϊκός – ΑΕΚ 2-2: Κατρακυλάει η Ένωση, νέα γκέλα στην επαρχία

Η ΑΕΚ προηγήθηκε δύο φορές στις Σέρρες, αλλά ισοφαρίστηκε ισάριθμες – Γκάφα του Αθανασιάδη στο 90+4’!

Η χαρά των ομάδων που παίζουν για την παραμονή τους έχει γίνει φέτος η ΑΕΚ! Μετά το 2-2 κόντρα στον Παναιτωλικό πριν τρεις μέρες, η Ένωση έφτιαξε… νέο σενάριο για να γκελάρει, καθώς ήρθε ισόπαλη με το ίδιο σκορ κόντρα στον Πανσερραϊκό αν και προηγήθηκε δύο φορές.

Τραγικό λάθος στο 94′ από τον Αθανασιάδη που «κρέμασε» για ακόμη μία φορά την ομάδα του φέτος, χάνοντας την μπάλα μέσα από τα χέρια του.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ο Θυμιάνης που πέτυχε και τα δύο γκολ των «λιονταριών» που από το 65′ έπαιζαν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Μπέργκστρομ.

Πώς ξεκίνησαν

Ο Αθανασιάδης ήταν κάτω από τα δοκάρια για την ΑΕΚ, με τους Ρότα, Βίντα, Μουκουντί και Χατζισαφί να είναι η τετράδα της άμυνας. Γιόνσον, Γαλανόπουλος πήραν θέση στον άξονα, με τον Ελίασον να είναι στο δεξί άκρο της επίθεσης, τον Γκατσίνοβιτς στο αριστερό και τον Τσούμπερ πίσω από τον Γκαρσία.

Από την άλλη, ο Πανσερραϊκός ξεκίνησε με τους Κατσικά, Θυμιάνη, Μπέργκστρομ, Ντανχερλούι, Δεληγιαννίδη, Μορέιρα, Ουεντραόγκο, Σοφιανό, Μούργο, Χατζηστραβό και Άλεκσιτς.

Προβάδισμα από νωρίς

Καλό ρυθμό είχε το ματς στα πρώτα λεπτά, με Χατζηστραβό και Γκαρσία να έχουν από μία καλή στιγμή για τις δύο ομάδες και στο 16’ ήρθε το γκολ για την ΑΕΚ που για ακόμη μία φορά στα τελευταία της παιχνίδια σκόραρε νωρίς. Ο Τσούμπερ έπιασε ένα δυνατό σουτ, ο Κατσίκας απέκρουσε, Γκαρσία και Ελίασον πήγαν για το ριμπάουντ, με τον πρώτο ουσιαστικά να στρώνει άθελά του για τον Ρότα που μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα.

Ανέβηκε και ισοφάρισε ο Πανσερραϊκός

Τσούμπερ και Άλεξιτς με δύο πολύ καλά σουτ απείλησαν για τις ομάδες τους και στο 39’ ήρθε το 1-1 για τον Πανσερραϊκό που όσο περνούσε η ώρα ανέβαινε στο γήπεδο. Ο Μούργος έκανε υπέροχη σέντρα, ο Μουκουντί έχασε τον Θυμιάνη κι εκείνος με κεφαλιά από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη.

Έκρυψαν την μπάλα οι «κιτρινόμαυροι»

Η ΑΕΚ δεν πτοήθηκε από το γκολ, πίεσε για να πετύχει δεύτερο πριν το ημίχρονο και το βρήκε, αφού πρώτα έχασε δύο ευκαιρίες με Ελίασον και Τσούμπερ. Στο 45’ συγκεκριμένα, ο Γαλανόπουλος έκανε πολύ ωραία ενέργεια, έδωσε για τον Τσούμπερ, εκείνος έβγαλε τρομερή ασίστ για τον Λιβάι που απέναντι από τον Κατσίκα πλάσαρε για το 1-2, σκοράροντας για τέταρτο σερί παιχνίδι που αγωνίζεται.

Κόκκινη ο Πανσερραϊκός, αλλά επηρεάστηκε η… ΑΕΚ

Μέχρι το 65′ η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς στο δεύτερο ημίχρονο. Είχε μάλιστα και δύο πολύ καλές στιγμές, με σουτ του Τσούμπερ στο 61′ και ένα ακόμη από τον Ρότα δύο λεπτά μετά. Στο 65′, ήρθε η αποβολή του Μπέργκστρομ ο οποίος ανέτρεψε τον Γκαρσία ενώ εκείνος έβγαινε σε τετ α τετ. Κι εκεί που θα περίμενε κανείς πως η κόκκινη κάρτα θα λειτουργούσε υπέρ της Ένωσης, μάλλον έγινε το αντίθετο.

Δεν το τελείωσε και την… κρέμασε ο Αθανασιάδης

Ο Πανσερραϊκός πατούσε καλύτερα με παίκτη λιγότερο και μάλιστα προκαλούσε ανησυχία στην άμυνα της ΑΕΚ με κάποια κόρνερ που κέρδιζε. Στο 87′ η Ένωση είχε απίστευτη ευκαιρία για να τελειώσει το ματς, αλλά ο Ελίασον απέναντι από τον Κατσίκα κι ενώ είχε δίπλα του μόνο του τον Γκαρσία, δεν έκανε απολύτως τίποτα, χάνοντας μοναδική ευκαιρία. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ζίνι βρήκε δοκάρι με κεφαλιά από κόρνερ και αφού δεν έγινε το 1-3, η ΑΕΚ το πλήρωσε.

Οι Σερραίοι βγήκαν μπροστά όλοι για την ισοφάριση και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων είχαν σουτ στο δοκάρι με τον Τομάς, αλλά η φάση δεν τελείωσε εκεί. Στην εξέλιξή της, από σέντρα στην περιοχή της ΑΕΚ, ο Αθανασιάδης έκανε τραγική έξοδο, έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Θυμιάνης έκανε το 2-2 από κοντά μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Πανσερραϊκός: Κάτσικας, Θυμιάνης, Μπέργκστρομ, Ντανκερλούι, Δεληγιαννίδης, Μορέιρα (80′ Οικονόμου), Ουεντραόγκο, Σοφιανός (58′ Τομάς), Μούργος (80′ Μπάιροβιτς), Χατζηστραβός (65′ Γκοτζαμανίδης), Άλεκσιτς.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί (78′ Μήτογλου), Χατζισαφί, Γαλανόπουλος (Μάνταλος), Γιόνσον (46′ Σιμάνσκι), Ελίασον, Τσούμπερ (78′ Ζίνι), Γκατσίνοβιτς, Γκαρσία.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024