Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Παναιτωλικός σόκαρε την ΑΕΚ (2-2)

Ο Παναιτωλικός σόκαρε την ΑΕΚ (2-2)

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο τέταρτο του ματς με τον Παναιτωλικό, αλλά μετά… έφυγε από το γήπεδο και έχασε δύο βαθμούς (2-2).

Μετά τον Πανσερραϊκό και την Κηφισιά, ακόμη μία αυτοκτονία για την ΑΕΚ, αυτή τη φορά στο Αγρίνιο!

Η Ένωση προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο τέταρτο, αλλά μετά… έφυγε από το γήπεδο, δέχθηκε δύο γκολ και άφησε ακόμη δύο βαθμούς, για τη 14η αγωνιστική της Super League.

Έχασε έτσι την ευκαιρία να ανέβει στην κορυφή η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, με τους γηπεδούχους από την άλλη, να παίρνουν έναν χρυσό βαθμό στη μάχη για την παραμονή.

Πώς ξεκίνησαν

Ο Αθανασιάδης ήταν κάτω από τα δοκάρια για την ΑΕΚ και οι Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί και Μοχαμάντι στην άμυνα. Σιμάνσκι, Μάνταλος ήταν στον άξονα, με τον Ελίασον δεξιά, τον Γκατσίνοβιτς αριστερά και τους Ζίνι, Γκαρσία στην επίθεση.

Από την άλλη, ο Παναιτωλικός ξεκίνησε με τους Καπίνο, Οικονόμου, Ντουάρτε, Μλάντεν, Σίλβα, Λιάβα, Μπαλντασάρα, Χατζηθεοδωρίδη, Χουάνπι, Ντουάρτε και Ζοάο Πέδρο.

Διαβάστε επίσης: Μπαρτζώκας: «Νομίζω το ‘πρέπει’ είναι συνυφασμένο με τις ομάδες που έχουν απαιτήσεις και από τον Ολυμπιακό ιδιαίτερα»

Φουριόζα με διπλό «χτύπημα»

Η ΑΕΚ πραγματοποίησε το καλύτερό της φετινό ξεκίνημα σε ματς αφού στο πρώτο τέταρτο είχε ήδη σκοράρει δύο γκολ. Στα 90 μόλις δευτερόλεπτα έκανε το 1-0 με σουτ του Γκαρσία στην κίνηση το οποίο βρήκε λίγο και στον Λιάβα. Στο 14’ ήταν σειρά του Ελίασον να σκοράρει με ένα τρομερό σουτ από το ύψος της περιοχής για το 2-0 της Ένωσης που φάνηκε να κλειδώνει το ματς.

Ξαναμπήκε στο ματς ο Παναιτωλικός

Στο 35’ ωστόσο, ο Μουκουντί έκανε πέναλτι σε ανύποπτη φάση και ο Ζοάο Πέδρο το εκτέλεσε εύστοχα για το 1-2, ξαναβάζοντας την ομάδα του στο ματς. Πέρα από τα γκολ, η ΑΕΚ είχε περισσότερο προϋποθέσεις για ευκαιρίες, παρά καθαρές φάσεις για γκολ, πέρα από ένα σουτ του Γκατσίνοβιτς στο 44’ όπου έδιωξε ο Τορεχόν.

Έπαιξε με τη φωτιά και «κάηκε» η ΑΕΚ

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ δεν είχε καμία σχέση με το πώς μπήκε στο πρώτο. Όσο περνούσε η ώρα μάλιστα έδειχνε να μην έχει δυνάμεις και αφού στο 63′ ο Οικονόμου έχασε τεράστια ευκαιρία από το ένα μέτρο, ήρθε το 2-2 στο 65′ με τρομερό σουτ του Μπαλντασάρα που άφησε άγαλμα τον Αθανασιάδη.

Η Ένωση δεν έδειχνε ικανή να δημιουργήσει, άρχισε τις σέντρες και η μοναδική της ευκαιρία μέχρι το τέλος ήταν ένα γυριστό του Γκατσίνοβιτς που απέκρουσε ο Καπίνο. Μέχρι το τέλος ο Παναιτωλικός κράτησε σχετικά εύκολα τον βαθμό και αν ήταν πιο τολμηρός ίσως επιθετικά, θα μπορούσε να κυνηγήσει και τη νίκη.

Παναιτωλικός: Καπίνο, Οικονόμου, Μπρούνο Ντουάρτε, Μλάντεν, Λιάβας, Χουάνπι (64′ Καρέλης), Μπαλντασάρα, Χατζηθεοδωρίδης (81′ Μπελεβώνης), Τορεχόν, Φρεντερίκο Ντουάρτε, Πέδρο (90′ Τσιγγάρας).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Μοχαμάντι (86′ Φαν Βέερτ), Μουκουντί (86′ Μήτογλου), Βίντα, Σιντιμπέ (68′ Ρότα), Σιμάνσκι (68′ Γιόνσον), Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς, Ελίασον, Ζίνι (68′ Τσούμπερ), Λιβάι Γκαρσία.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024