Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ελ Αραμπί: θα είναι το «κλειδί» του Ολυμπιακού;

Ελ Αραμπί: θα είναι το «κλειδί» του Ολυμπιακού;

Στο ευρωπαϊκό ραντεβού «έκλεισε τον λογαριασμό» για τον Ολυμπιακό και στις Σέρρες σημείωσε το γκολ της νίκης

Ας δούμε το ποτήρι μισογεμάτο: ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί πήρε χρόνο συμμετοχής με τη Μπάτσκα Τόπολα, ενώ τον είδαμε και στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό.

Στο ευρωπαϊκό ραντεβού «έκλεισε τον λογαριασμό» για τον Ολυμπιακό και στις Σέρρες σημείωσε το γκολ της νίκης. Σημαντικό, συνεπώς.

Εβαλε τους βαθμούς στο ερυθρόλευκο σακούλι και με το φωτεινό χαμόγελό του ήταν λες και φώναξε «είμαι κι εγώ εδώ». Αλήθεια, τον είχαμε ξεχάσει;

Ο Ελ Αραμπί έχει παίξει τούτη την αγωνιστική σεζόν σε πέντε αγώνες του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα και σε 178’, έχοντας απολογισμό δύο γκολ.

Δεν είναι κάτι το σπουδαίο. Αλλωστε, προκειμένου να μείνει «ζεστός» ο φορ από το Μαρόκο, επέλεξε να ενισχύσει κάποιες φορές και την ομάδα Β’ του Ολυμπιακού, επί εποχής Μαρτίνεθ, φυσικά.

Είναι για τη δεύτερη ομάδα, συνεπώς, ο Ελ Αραμπί; Προφανώς και όχι. Διαθέτει πείρα, το ένστικτο του σκόρερ δεν τον έχει εγκαταλείψει και ασφαλώς δεν μπορεί κάποιος να τον αφήσει μόνο ή αμαρκάριστο στην περιοχή.

Εβαλε τους βαθμούς στο ερυθρόλευκο σακούλι και με το φωτεινό χαμόγελό του ήταν λες και φώναξε «είμαι κι εγώ εδώ»

Μετά θα τρέχει και δεν θα φτάνει! Υπό αυτή την έννοια, η πρώτη μικρή νίκη του Καρβαλιάλ, του νέου προπονητή του Ολυμπιακού, αυτή είναι: κερδίζει έναν παίκτη που ορισμένοι πίστεψαν πως ολοκλήρωσε τον κύκλο του. Αλλά δεν είναι αυτή η πραγματικότητα.

Το ποτήρι μισοάδειο, τώρα: όποιος υποστηρίξει πως ο Ελ Αραμπί είναι ο παίκτης που βλέπαμε όταν είχε πρωτοέρθει στον Ολυμπιακό, το καλοκαίρι του ’19, λέει ψέματα. Κυρίως στον εαυτό του.

Τότε είχε κλείσει τα 32 του χρόνια. Τώρα, συμπληρώνει τα 37 τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Σε αυτή την πενταετία ο Ελ Αραμπί πρόλαβε να μπει στο πάνθεον με τους σπουδαιότερους κυνηγούς που φόρεσαν την ερυθρόλευκη φανέλα, σημείωσε καθοριστικά γκολ, ορισμένα ήταν εξαιρετικής έμπνευσης και ωραιότητας, ενώ κατέρριψε πολλά ρεκόρ με τις επιδόσεις του.

Τελευταίες; Ο μεγαλύτερος σε ηλικία σκόρερ του Ολυμπιακού στην Ευρώπη και επίσης ο παίκτης που εδώ και πέντε σεζόν, πάντα βάζει γκολ σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ακόμη κι αν τον προλαβαίνουν οι αμυντικοί, ακόμη κι αν δεν «χτυπά με τη μία» όπως τα πολύ καλά χρόνια του. Σίγουρα θέλει ειδική διαχείριση. Ισως όχι να αρχίζει τους αγώνες, αλλά να μπαίνει στο γήπεδο όταν οι αμυντικοί θα έχουν κουραστεί.

Ένα τρικ που δεν αποκλείεται να βρίσκεται στο μυαλό του Καρβαλιάλ. Του κόουτς που επιθυμεί να «ανοίξει» το ρόστερ του Ολυμπιακού και να «πάρει πράγματα» από το σύνολο των ποδοσφαιριστών. Ολοι έχουν να δώσουν. Αρκεί να παίρνουν την ευκαιρία και να εμφανίζονται στο χορτάρι. Αλλωστε, ναι μεν τα χρόνια κυλούν, ποιος όμως λέει πως σε έναν σκόρερ δεν κυλά και το γκολ στο αίμα του;

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024