Τρίτη 28 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Microsoft και TomTom ετοιμάζουν βοηθό ΑΙ για το αυτοκίνητο

Microsoft και TomTom ετοιμάζουν βοηθό ΑΙ για το αυτοκίνητο

Ο ψηφιακός βοηθός θα επιτρέπει στους χρήστες να «συνομιλούν φυσικά με τα οχήματά τους»

Η TomTom, εταιρεία που ειδικαύεται στην έκδοση ψηφιακών χαρτών και εφαρμογών πλοήγησης, ανακοίνωσε ότι συνεργάστηκε με τον τεχνολογικό κολοσσό Microsoft για να δημιουργήσει έναν ψηφιακό βοηθό για οχήματα με ενσωματωμένη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Ο ψηφιακός βοηθός θα επιτρέπει στους χρήστες να «συνομιλούν φυσικά με τα οχήματά τους» και θα επιτρέπει επιπλέον την ενεργοποίηση και τον χειρισμό, πάντα μέσω φωνής, των συστημάτων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του οχήματος, αναζήτησης τοποθεσίας και ελέγχου των οχημάτων, ανέφερε η εταιρεία.

Η TomTom είχε κυκλοφορήσει μια προσθήκη για το ChatGPT τον Ιούλιο

Η TomTom, η οποία ανταγωνίζεται τους Χάρτες της Google και τη μεγαλύτερη πλατφόρμα χαρτογράφησης στον κόσμο HERE, χρησιμοποίησε διάφορες υπηρεσίες της Microsoft, όπως η υπηρεσία Azure OpenAI για τη δημιουργία του εν λόγω ψηφιακού βοηθού.

Η υπηρεσία Microsoft Azure OpenAI επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα (LLM) της OpenAI, κατασκευάστριας του εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης  ChatGPT.

Ο ψηφιακός βοηθός της TomTom μπορεί να ενσωματωθεί σε άλλα συστήματα infotainment αυτοκινήτου και είναι επίσης ενσωματωμένος στο Digital Cockpit του TomTom, της ανοιχτής, αρθρωτής πλατφόρμςα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας εντός του οχήματος, δήλωσε η εταιρεία δημιουργίας ψηφιακών χαρτών με έδρα την Ολλανδία.

Ο οικονομικός διευθυντής της TomTom, Τάκο Τιτούλερ, δήλωσε στο Reuters τον Οκτώβριο ότι η TomTom είδε νέες ευκαιρίες στη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη και «επένδυσε χρόνο, χρήμα και ανθρώπους» στη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Η TomTom είχε κυκλοφορήσει μια προσθήκη LLM για το ChatGPT τον Ιούλιο για να επιτρέπει στους χρήστες του chatbot να προγραμματίζουν ταξίδια και να εξερευνούν νέα μέρη χρησιμοποιώντας τους χάρτες του.

Η ολλανδική εταιρεία ξεκίνησε να συνεργάζεται με τη Microsoft ήδη από το 2016, όταν ξεκίνησε για πρώτη φορά να τροφοδοτεί τις υπηρεσίες τοποθεσίας των Χαρτών Azure.

Πηγή: OT.gr

Sports in

Σε ποιες διαδρομές είναι συχνές οι αναταράξεις στα αεροπλάνα - Ποιες είναι οι χειρότερες

Μετά τα απανωτά περιστατικά προσπαθούμε να κατανοήσουμε τι κρύβεται πίσω από τις αναταράξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 28 Μαϊου 2024