Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελλάδα - Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίοδο διαλυτικής διπλωματικής ατολμίας

Ελλάδα – Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίοδο διαλυτικής διπλωματικής ατολμίας

Η ελληνική κυβέρνηση όμηρος της ανθελληνικής συμπεριφοράς του Έντι Ράμα αλλά και υποχείρια του νεο-σιωνιστικού κινήματος του Νετανιάχου

Η πρόσφατη ελληνική μετεκλογική περίοδος διέψευσε αντί να ενθαρρύνει, τις προσδοκίες του Εκλογικού Σώματος για μια περίοδο διασφάλισης της Εθνικής Κυριαρχίας, αλλά και υποδειγματικής λειτουργίας ενός αυτοσχέδιου κοινοβουλευτισμού, που τον αντιπροσωπεύουν εν πολλοίς 9 ασύνδετα απολιτικά κομματικά σχήματα, με επίδοξο «πρωθυπουργό» τον ξενόφερτο Κασσελάκη.

Άξια μνείας είναι τα ακόλουθα ορόσημα:

α) Η αποθράσυνση της κυβέρνησης Έντι Ράμα στη γειτονική Αλβανία, με τη λυσσαλέα στάση του αλβανού «σοσιαλιστή» πρωθυπουργού έναντι της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, η οποία επί ένα περίπου αιώνα, ενδημεί στη νοτιοδυτική αλβανική επικράτεια, με υποδειγματική συμπεριφορά έναντι του συνόλου του αλβανικού πληθυσμού. Υπενθυμίζεται στο σημείο αυτό, ότι η Βόρεια Ήπειρος δημιουργήθηκε μετά τη διχοτόμηση της Ηπείρου από τις μεγάλες δυνάμεις (Αγγλία, Ρωσία, Ιταλία, Αυστροουγγαρία, Γαλλία, Γερμανία).

β) Στις 13 Φεβρουαρίου 1914 υπογράφτηκε το Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας, που οδήγησε στην παραχώρηση της Βόρειας Ηπείρου στην Αλβανία, η οποία είχε αναγνωρισθεί ως ανεξάρτητο κράτος με την Συνθήκη του Λονδίνου. Έτσι, το Αργυρόκαστρο, το Βουθρωτό, το Δελβίνο, η Χειμάρρα, η Κορυτσά, οι Άγιοι Σαράντα και το νησί Σάσων ενσωματώθηκαν στην αλβανική επικράτεια.

γ) Επακολούθησε μακρά περίοδος, έντασης στις σχέσεις των δύο εθνοτήτων (Ελάδας-Αλβανίας) μέχρι τον Μάρτιο του 1984, όταν ο ΟΗΕ εξέδωσε απόφαση (ψήφισμα) με το οποίο καταδικαζόταν διεθνώς η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Αλβανία, εις βάρος των Ελλήνων της Βόρειας Ηπείρου. Έκτοτε, άρχισαν να βελτιώνονται οι ελληνο-αλβανικές σχέσεις. Σήμερα ζουν αρμονικά με τους Αλβανούς έλληνες σε 99 χωριά, οι οποίοι μιλούν ελληνικά.

Ο Έντι Ράμα ευνοεί την με κάθε μη νόμιμο μέσο παράταση της προφυλάκισης του δημάρχου Φρέντι Μπελέρι. Έτσι, πιστεύει ο Ράμα, ότι το κυβερνητικό του επιτελείο θα ολοκληρώσει την εκδίωξη των βορειοηπειρωτών από τα παράλια της Αδριατικής για να μετατρέψει την περιοχή σε αλβανική Κυανή Ακτή

Αφανής αλλά βασικός εταίρος ο Έντι Ράμα

Παρόλα αυτά, ακριβώς σήμερα, οι σχέσεις του καθεστώτος του «σοσιαλιστή» πρωθυπουργού Έντι Ράμα με τη μειονότητα της Βόρειας Ηπείρου διανύουν τη χειρότερη μεταπολεμική περίοδο, διότι ο Ράμα έχει μετατραπεί σε υποχείριο ενός τουριστικού λόμπι ξένων επενδυτών.

Οι επενδυτές αυτοί συνδέονται άμεσα με οικονομικούς παράγοντες της Αλβανίας, με προνομιακή σχέση με τον Έντι Ράμα, για τον οποίο φημολογείται ότι είναι ο απαραίτητος αφανής εταίρος του παράνομου τουριστικού λόμπι, που ονειρεύεται να μετατρέψει τα παράλια της Βόρειας Ηπείρου σε … Κυανή Ακτή της Αδριατικής! Σημειωτέον, ότι αυτές οι παραθαλάσσιες τουριστικές εκτάσεις ανήκουν κατά αδιαμφισβήτητη κυριότητα στην ελληνική μειονότητα. Και εδώ ακριβώς διαπράττονται οι κατά συρροήν απάτες, για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της προς «αξιοποίηση» περιοχής.

Συμμετέχουν, σε όλο αυτό το επιστημονικο-οικονομικό λόμπι, όχι μόνον κεφαλαιοκράτες με καταθέσεις σε προνομιούχες λατινοαμερικανικές τράπεζες, αλλά και συμβολαιογράφοι μεταγραφοφύλακες, αστυνομικοί και άλλοι…

Πάνω από 7 μήνες παράνομα προφυλακισμένος ο εκλεγμένος νόμιμα δήμαρχος της Χειμάρρας

Ο Φρέντι Μπελέρης αδιαμφισβήτητος, νόμιμα εκλεγμένος δήμαρχος της Χειμάρρας, κατά τα φαινόμενα θα παραμείνει επί μακρόν ακόμη παρανόμως προφυλακισμένος και ο Ράμα του έχει αφαιρέσει-με τη βοήθεια των τοπικών κυβερνητικών αρχών της Αλβανίας-το δικαίωμα να ορκιστεί, ώστε να μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα του δημάρχου.

Με την παρελκυστική αυτή τακτική του, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα επιδιώκει να ολοκληρώσει την εκδίωξη ει δυνατόν όλων των ελλήνων που διατηρούν ιδιόκτητα κτίρια και οικόπεδα στον προς «αξιοποίηση» παραθαλάσσιο χώρο της Βόρειας Ηπείρου, από την τοπική οικονομική Μαφία…

Όλα αυτά, είναι κοινό πλέον μυστικό στην αλβανική κοινωνία, αλλά και στις ξένες διπλωματικές εκπροσωπήσεις, στα Τίρανα. Δυστυχώς, η ελληνική διπλωματία αρκείται στις φραστικές απλώς απειλές για μπλοκάρισμα της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας στην ΕΕ, ενώ θα ήταν προτιμότερο να ληφθούν λυσιτελέστερα μέτρα, όπως η απέλαση, από την Ελλάδα, ορισμένων διπλωματών της αλβανικής πρεσβείας στην Αθήνα, με ταυτόχρονη ανάκληση ισάριθμων ελλήνων διπλωματών από τα Τίρανα στην Αθήνα.

Μια τέτοια πρωτοβουλία θα μηδένιζε αυτομάτως την πεμπτοφαλαγγίτικη προπαγάνδα εις βάρος της Ελλάδας από αλβανούς μετανάστες που φανατίζουν τους ενδημούντες στην Ελλάδα αλβανούς συμπατριώτες τους, με ανθελληνική αλυτρωτική διαπαιδαγώγηση.

Επομένως, καιρός θα ήταν να τελειώνει η σκανδαλωδώς χαριστική συμπεριφορά προς το αλβανικό μεταναστευτικό στοιχείο, που χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί την ελληνική επικράτεια-ως αναπόσπαστο μέλος της ΕΕ-σαν το πιο σίγουρο σκαλοπάτι που τους οδηγεί, με τη συμφωνία του Σένγκεν στις ανοιχτές πόρτες των κρατών-μελών της ΕΕ. Στο σημείο αυτό, επιβεβαιώνεται η βαλκανική παροιμία «Και ο Άγιος θέλει φοβέρα» ή το ακόμη πιο ρεαλιστικό «Φύλα τα ρούχα σου νάχεις τα μισά»…

Το άνανδρο κρυφτούλι με τους διωγμούς κατά της ελληνικής μειονότητας θα τελείωνε οριστικά, με την προσφυγή των ελλήνων της Αλβανίας στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κάτι ανάλογο το έχουν πετύχει εδώ και κάποιες δεκαετίες οι αδελφοί Κύπριοι που επανέκτησαν στα κατεχόμενα της Κύπρου καταπατημένες από τα στρατεύματα της τουρκικής εισβολής του 1974-1975 στην Κύπρο, περιουσίες τους με την προσφυγή τους στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Το VETO του Κ. Καραμανλή

Όμως, το ισχυρότερο όπλο άμυνας των Ελλήνων της Αλβανίας θα ήταν το ανυποχώρητο VETO κατά της ενταξιακής πορείας του καθεστώτος Έντι Ράμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κάτι ανάλογο εφάρμοσε και το πέτυχε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής εγείροντας VETO κατά της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, στο Βουκουρέστι, στις 3 Απριλίου του 2013.

Με την κίνησή του αυτή, ο Κώστας Καραμανλής έσβησε από το χάρτη τις αλυτρωτικές διεκδικήσεις των Τσάμηδων της Αλβανίας, θέτοντας έτσι στο περιθώριο της ΕΕ τους απογόνους των γερμανοντυμένων Τσάμηδων που λεηλατούσαν και τρομοκρατούσαν τους έλληνες Ηπειρώτες και μάλιστα σε περίοδο κατά την οποία ο ελληνικός στρατός και τα λαϊκοαπελευθερωτικά μας κινήματα (ΕΛΑΣ-ΕΔΕΣ-ΕΚΚΑ κλπ) επρόβαλαν μαζί με τους Σέρβους καταλυτική αντίσταση κατά της ναζιστικής κατοχής στην Ευρώπη. Την ίδια εκείνη εποχή οι άκαπνοι αλβανοί πρόγονοι του Έντι Ράμα, συνέπλεαν ατιμώρητοι με τους γερμανούς ναζί…

Ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ, σε αντίθεση προς τον έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καταλογίζει στον ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου, πράξεις εθνοκάθαρσης κατά των παλαιστινίων της Γάζας

Το παραμύθι της ισραηλινής «αυτοάμυνας»

Η διπλωματική ατολμία της Ελλάδας για την απόσχισή της από τα νεοαποικιακά σύνδρομα του αμερικανο-νατοϊκού και φιλο-ισραηλινού τόξου κορυφώνεται στις ημέρες μας με την επιμονή της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη να μεταβαπτίζει τον ισραηλινό επεκτατισμό σε ισραηλινή… «αυτοάμυνα».

Ο ίδιος ο Ζοζέπ Μπορέλ, ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας καταγγέλλει το νεοσιωνιστικό καθεστώς του Νετανιάχου για πράξεις εθνοκάθαρσης του ισραηλινού στρατού κατά των Παλαιστινίων σε όλη τη λωρίδα της Γάζας. Όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναπαυόμενος στις δάφνες της κυβερνητικής του αυτοδυναμίας συνεχίζει ν’ ακολουθεί τα επιπόλαια νεοαποικιακά βήματα του «δημοκρατικού» προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος ομνύει ανοικτά στο όνομα του Νετανιάχου!

Ας ελπίσουμε ότι η σημερινή ελληνική κυβέρνηση θ’ ανανίψει κάποτε από τα σύνδρομα της υποταγής στα μεταπολεμικά δόγματα Τρούμαν και λοιπών μεταπολεμικών πλανηταρχών των ΗΠΑ, που απομάκρυναν κράτη που πολέμησαν το ναζισμό από μια αυτόνομη κυριαρχική πορεία της ευρωπαϊκής ηπείρου…

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024