Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διπλή η βόμβα στα ΜΑΤ - Τι περιμένει η Αντιτρομοκρατική

Διπλή η βόμβα στα ΜΑΤ – Τι περιμένει η Αντιτρομοκρατική

Ο ισχυρός εκρηκτικός θα προκαλούσε καταστροφικές ζημιές με απρόβλεπτες συνέπειες ακόμα και για τις φοιτητικές εστίες που βρίσκονται στην περιοχή

Αποτελούμενος από δύο …βόμβες ήταν ο εκρηκτικός μηχανισμός που τοποθέτησαν άγνωστοι έξω από το στρατόπεδο Μύτικα σχεδόν 100 μέτρα μακριά από την έδρα των ΜΑΤ επί της οδού Κοκκινοπούλου στου Ζωγράφου.

Το γεγονός προβληματίζει τους αρμόδιους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής που έχουν αναλάβει την υπόθεση τόσο για το είδος της συνδεσμολογίας όσο και για την τοποθέτηση ενός τόσο ισχυρού εκρηκτικού μηχανισμού μέρα μεσημέρι σε ένα τόσο πολυσύχναστο σημείο.

Διαφορετικές εκρηκτικές ύλες

Όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες ο εκρηκτικός μηχανισμός περιλάμβανε δύο πλαστικά δοχεία.

Το ένα είχε ποσότητα ζελατοδυναμίτιδας και το άλλο την εκρηκτική ύλη C4.

Το κουτί με το εκρηκτικό C4

Τα πλαστικά κουτιά με τις δύο βόμβες ήταν συνδεδεμένα με δύο πυροκροτητές, μπαταρία και χρονοδιακόπτη αντίστροφης μέτρησης με τέτοιο τρόπο ώστε να εκραγούν ταυτόχρονα.

Το κουτί με τη ζελατοδυναμίτιδα και την υπόλοιπη συνδεσμολογία

Τα δύο κουτιά ήταν τοποθετημένα μέσα σε μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών την οποία είχαν αφήσει οι δράστες στο πεζοδρόμιο κάτω από ένα δένδρο, δίπλα σε τοίχο και κοντά σε μια υπερυψωμένη σκοπιά του στρατοπέδου.

Η μαύρη σακούλα με τον εκρηκτικό μηχανισμό

Όπως λένε αρμόδιες αστυνομικές πηγές αν είχε σημειωθεί η έκρηξη οι ζημιές θα ήταν καταστροφικές.

Μάλιστα στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνεται ότι «σε περίπτωση έκρηξης θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών».

Τι περιμένει η Αντιτρομοκρατική

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου για την ώρα δεν υπάρχει μια σαφής εικόνα για το ποιοι είναι οι δράστες και το κίνητρό τους και μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν.

Ωστόσο οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη, κυρίως στην γύρω περιοχή με αναζήτηση βιντεοληπτικού υλικού για τον εντοπισμό ύποπτων κινήσεων πριν και μετά την τοποθέτηση της βόμβας.

Αυτό που αναμένουν από την Αντιτρομοκρατική είναι μια προκήρυξη ανάληψης ευθύνης  που πιθανόν να στείλουν οι δράστες, από την οποία είτε θα προκύψει νέα οργάνωση, είτε θα αναλάβει την ευθύνη κάποια από τις ήδη γνωστές.


Η νέα βομβιστική επίθεση αν και αποτυχημένη, έρχεται σχεδόν μετά από πέντε χρόνια από την τελευταία βομβιστική επίθεση, στις 17 του Δεκέμβρη 2018 στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, από την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Και τότε είχε τοποθετηθεί ένας πολύ ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός, είχε δοθεί περιθώριο 45 λεπτών μέχρι την έκρηξη και είχαν υπάρξει δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα σε ΜΜΕ.

Στο μεσοδιάστημα των 5 ετών υπήρχαν κάποιες απόπειρες με εκρηκτικούς μηχανισμούς όχι όμως με την ίδια μεθοδικότητα.

Σημειώνεται πως τον Ιανουάριο του 2009, λίγο μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, λίγα μέτρα πιο κάτω είχε γίνει επίθεση με πυροβολισμούς εναντίον της κλούβας των ΜΑΤ που έβγαινε από το ίδιο σημείο. Την ευθύνη τότε είχε αναλάβει ο «Επαναστατικός Αγώνας».

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024