Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο GOAT του τένις: Τα επτά κομμάτια του παζλ του ιδανικού τενίστα (vids+pics)

Ο GOAT του τένις: Τα επτά κομμάτια του παζλ του ιδανικού τενίστα (vids+pics)

Πώς ο συνδυασμός των Τζόκοβιτς, Ναδάλ, Φέντερερ, Κύργιου, Ντε Πότρο, Ράφτερ και Αλκαράθ θα δημιουργούσε τον κορυφαίο τενίστα στην ιστορία του αθλήματος.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα οπτική για τον Greatest of All Time του τένις ξεδίπλωσε ο Γκαέλ Μονφίς.

Ένας από τους καλύτερους Γάλλους τενίστες στην ιστορία του αθλήματος και ένας από τους πιο έμπειρους πλέον στο τουρ, έχοντας στο παλμαρέ του 540 νίκες (540-314), 12 τίτλους σε επίπεδο ATP, αμέτρητες επιτυχίες και 21.725.723 ευρώ στον λογαριασμό του από το τένις. Ο Γκαέλ Μονφίς, που έχει αγωνιστεί αμέτρητες φορές απέναντι στους Νόβακ Τζόκοβιτς, Ράφαελ Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ, αλλά και στους καλύτερους της νέας γενιάς, όπως είναι ο Κάρλος Αλκαράθ, δημιούργησε τον δικό του Greatest of All Time του τένις.

Ενας συνδυασμός που θα προκαλούσε… τρόμο σε κάθε αντίπαλο.

Ο Γάλλος με μια μίξη επτά διαφορετικών αθλητών δημιούργησε τον ιδανικό τενίστα, με τον 37χρονο να συνδυάζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά των Νόβακ Τζόκοβιτς, Ράφαελ Ναδάλ, Ρότζερ Φέντερερ, Νικ Κύργιου, Πατ Ράφτερ, Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο και Κάρλος Αλκαράθ.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση, με το παζλ του Μονφίς να αποτελείται από τα εξής στοιχεία: Σερβίς, φόρχαντ, μπακχαντ, επιστροφή, βολέ, σλάις, ταχύτητα μέσα στο κορτ και πνευματική διαύγεια.

Σύμφωνα με τον Γάλλο ο GOAT του τένις θα έπρεπε να είχε το σερβίς του Κύργιου, το φόρχαντ του Ντελ Πότρο, το μπακχαντ και την επιστροφή του Τζόκοβιτς, το βολέ του Ράφτερ, το σλάις του Φέντερερ, την ταχύτητα του Αλκαράθ και την πνευματική διαύγεια του Ναδάλ.

Εάν υπήρχε φυσικά ένας τενίστας που θα συνδύαζε όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά θα ήταν ουσιαστικά ανίκητος και θα άφηνε εποχή, αφού θα ήταν ένα δημιούργημα από τα καλύτερα στοιχεία κορυφαίων αθλητών, που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο τένις.

Ένας συνδυασμός της παλιάς και της νέας γενιάς. Από τον Πατ Ράφτερ που μεσουρανούσε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της αντίστοιχης του 2000 (σ.σ πρώην Νο.1, με 11 τίτλους καριέρας στο ενεργητικό του και δύο σε επίπεδο Grand Slam), από εκεί στους Ρότζερ Φέντερερ, Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφαελ Ναδάλ και στον νεότερο Κάρλος Αλκαράθ.

Τενίστες που έχουν γράψει με τα ονόματά τους στην ιστορία του αθλήματος, αλλά και ένας από τους καλύτερους της νέας γενιάς, που αναμένεται να αφήσει εποχή με τον τρόπο που αγωνίζεται, αλλά και με τις επιτυχίες που αναμένεται να σημειώσει τα επόμενα χρόνια.

Sports in

Το «άστρο» του Τσάμπι Αλόνσο: Δεν έχει υπάρχει αυτό που έχει κάνει φέτος η Λεβερκούζεν (vids)

Η Λεβερκούζεν σε 10 ματς στη φετινή σεζόν σε Μπουντεσλίγκα, Europa League και Κύπελλο έχει γλιτώσει την ήττα ή έχει πάρει τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024