Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η νέα γενιά «τροφή» για το… θηρίο που κρύβεται μέσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς (vids+pics)

Η νέα γενιά «τροφή» για το… θηρίο που κρύβεται μέσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς (vids+pics)

Ο ανταγωνισμός από τους νεότερους τενίστες αποτελεί έξτρα κίνητρο για τον Σέρβο τενίστα – Τα ρεκόρ που μπορεί να καταρρίψει μέσα στο 2024.

Είναι ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο και ίσως ο καλύτερος στην ιστορία του αθλήματος. Έχει περισσότερες από 1000 νίκες (1087-213), σχεδόν 100 τίτλους σε επίπεδο ATP (98) και έχει βγάλει 180.643.353 εκατ. ευρώ από τα τουρνουά που έχει αγωνιστεί στην καριέρα του.

Ο λόγος για τον σπουδαίο Νόβακ Τζόκοβιτς, με τον Σέρβο τενίστα να κυριαρχεί στα 36 του και να παραδίδει απλόχερα μαθήματα στη νέα γενιά, που προσπαθεί να τον παραγκωνίσει και να τον ρίξει από την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης της ATP. Μάταια, όμως, με τον ανταγωνισμό να λειτουργεί ως «καύσιμο» για τον Νόλε και να τον κάνει ακόμα καλύτερο.

Η δίψα που έχουν οι νεότεροι τενίστες για διακρίσεις και τίτλους αποτελούν κίνητρο για τον Σέρβο τενίστα, προκειμένου να βελτιωθεί και να γίνει ακόμα καλύτερος.

Να παραμείνει στο κορυφαίο επίπεδο και να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στο παγκόσμιο τένις. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις που παραχώρησε ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο «60 Minutes», οι νέοι τενίστες ξυπνούν το θηρίο που υπάρχει μέσα του.

«Αυτή τη στιγμή νομίζω πως το κίνητρο μου το δίνουν οι νεότεροι παίκτες, που είναι διψασμένοι για επιτυχία και τους εμπνέω για να παίζουν το καλύτερό τους τένις όταν με αντιμετωπίζουν. Κατά κάποιο τρόπο, εκείνοι ξυπνούν το θηρίο που έχω μέσα μου», τόνισε ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, ο οποίος μέσα στο 2023 κατέκτησε τρία Grand Slam και συνολικά 7 τίτλους, σε Αδελαΐδα, Αυστραλιανό Οπεν, Ρολάν Γκαρός, Σινσινάτι, US Open, Παρίσι και ATP Finals).

Μια ονειρική σεζόν για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, που είχε να φτάσει τους 7 τίτλους μέσα σε μια χρόνια από το 2016, όταν είχε κατακτήσει τα τρόπαια σε Ντόχα, Αυστραλιανό Οπεν, Indian Wells, Μαϊάμι, Μαδρίτη, Ρολάν Γκαρός και Καναδά.

Τα ρεκόρ που κυνηγάει το 2024

Τα περισσότερα ρεκόρ στο παγκόσμιο τένις έχουν δίπλα τους το όνομα του Τζόκοβιτς. Όμως, το 2024 θα έχει την ευκαιρία να καταρρίψει και κάποια ακόμα. Ποια είναι αυτά;

Πρώτα από όλα το ρεκόρ των περισσότερων συμμετοχών σε προημιτελικά Grand Slam. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς χρειάζεται δύο ακόμα παρουσίες σε 8άδα Grand Slam για να ξεπεράσει τον Ρότζερ Φέντερερ στη σχετική λίστα. Ο Ελβετός σταμάτησε στα 58 και ο Σέρβος έχει 57.

Χρειάζεται επίσης ακόμα 9 νίκες σε επίπεδο Grand Slam για να ξεπεράσει τον Φέντερερ. Ο «μαέστρος» είχε σταματήσει στις 369 νίκες και ο Νόβακ Τζόκοβιτς τη δεδομένη στιγμή έχει 361: 89-8 στο Αυστραλιανό Οπεν, 92-16 στο Ρολάν Γκαρός, 92-11 στο Γουίμπλεντον και 88-13 στο US Open.

Τη νέα χρονιά θα έχει την ευκαιρία, ανάλογα και με την κατάσταση που θα βρίσκεται ο Ναδάλ, να ξεπεράσει τον Ισπανό σε νίκες σε επίπεδο ATP Masters. Μέχρι τώρα ο Σέρβος έχει ρεκόρ 399-86, ενώ ο Ιβηρας έχει 406-88.

Ο Νόβακ πάντως έχει περισσότερους τίτλους από τον Ράφα: 40 έναντι 36. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 2023 ο Τζόκοβιτς δεν έπαιξε σε Indian Wells και Miami Open.

Το 2024, όμως, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αγωνιστεί στο Μαϊάμι και μάλιστα θα προσπαθήσει να καταρρίψει ένα ακόμα ρεκόρ: Του τενίστα με τους περισσότερους τίτλους στην αμερικάνικη πόλη. Μέχρι τώρα έχει 6, όσους και ο Αντρέ Αγκάσι. Αν κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο θα φτάσει τους 6 και θα είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Επίσης, εάν ο Τζόκοβιτς κατακτήσει το US Open του 2024 θα γίνει ο γηραιότερος που θα στεφθεί πρωταθλητής σε major τουρνουά. Μέχρι τώρα γηραιότερος είναι ο Κεν Ρόζγουολ, που είχε κατακτήσει το Αυστραλιανό Οπεν το 1972 σε ηλικία 37 ετών και 62 ημερών…

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024