Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το μυστικό της επιτυχίας της Σάκκαρη (vids)

Το μυστικό της επιτυχίας της Σάκκαρη (vids)

Η Σάκκαρη δίνει μεγάλη βαρύτητα στον τομέα της φυσικής κατάστασης και αυτό την βοηθάει να έχει αντοχή στα μεγάλης διάρκειας ράλι και στα πολύωρα παιχνίδια.

Την προετοιμασία της για τη νέα αγωνιστική σεζόν ξεκίνησε η Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα τενίστρια μετά την ολοκλήρωση των WTA Finals είχε την ευκαιρία να κάνει ολιγοήμερες διακοπές και να ξεκουραστεί από τις προπονήσεις και τα παιχνίδια.

Η συμπατριώτισσά μας γέμισε τις μπαταρίες της και πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε την προετοιμασία της για το 2024, έχοντας για μια ακόμα φορά στο πλευρό της τον γυμναστή, Γιώργο Παναγιωτόπουλο.

Τον άνθρωπο που έχει βοηθήσει τα μέγιστα στην «εκτόξευση» της καριέρας της Μαρίας και αποτελεί «κλειδί» για την επιτυχία της 28χρονης τενίστριας.

Ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος είναι ο fitness coach της Σάκκαρη, ενώ στα νιάτα του υπήρξε εξαιρετικός σπρίντερ. Κατά τη διάρκεια της προπονητικής του καριέρας έχει συνεργαστεί με κορυφαία ονόματα του ελληνικού στίβου και έχει βάλει φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του στις επιτυχίες τους, βοηθώντας τους να φτάσουν σε σπουδαίες επιδόσεις.

Ο Παναγιωτόπουλος ανέλαβε την Ελληνίδα τενίστρια όταν η Μαρία ήταν 13 ετών. Ηταν η πρώτη τενίστρια με την οποία συνεργάστηκε. Μια πρόκληση, την οποία αποδέχθηκε. Μια συνεργασία που εξελίχθηκε γρήγορα σε σχέση πατέρα-κόρης, με τον Παναγιωτόπουλο να βρίσκεται πάντα δίπλα της και να προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Μέσα από τη συνεργασία τους η Μαρία κατάφερε να βελτιώσει πάρα πολύ τη φυσική της κατάσταση.

Την αντοχή της, την ταχυδύναμη, την ελαστικότητά της. Στοιχεία που την έχουν βοηθήσει να βρεθεί στο κορυφαίο επίπεδο και να σταθεροποιηθεί μέσα στο top-10.

Οι ατελείωτες προπονήσεις, εντός και εκτός γυμναστηρίου, το τρέξιμο με βάρη σε δύσκολες συνθήκες, τα άλματα και οι σκληρές ασκήσεις του coach Παναγιωτόπουλου, τις οποίες ακολουθεί κατά γράμματα, την έχουν κάνει μια από τις πιο γυμνασμένες τενίστριες. Ασκήσεις που την έχουν βοηθήσει να αποκτήσει αντοχή και εξαιρετική φυσική κατάσταση, που λειτουργεί υπέρ της στα μεγάλης διάρκειας ράλι και στα πολύωρα παιχνίδια. Κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό, ειδικά στα κορυφαία τουρνουά, όπως είναι τα Grand Slams.

Η Μαρία Σάκκαρη γνωρίζει ότι στη φυσική κατάσταση κρύβεται το κλειδί της επιτυχίας και δίνει πολύ μεγάλη βαρύτητα στη σωστή προετοιμασία, αφήνοντας στην άκρη τον πόνο και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάθε χρόνο τέτοια εποχή κατά τη διάρκεια της off season.

Αυτές τις ημέρες η Ελληνίδα τενίστρια δουλεύει υπό τις οδηγίες του fitness coach Γιώργου Παναγιωτόπουλου, με στόχο να προετοιμαστεί όσο καλύτερα γίνεται για το 2024. Μάλιστα, η Μαρία ανέβασε στα social media βίντεο από τις πρόγραμμα προπόνησης που ακολουθεί.

Ένα σκληρό και δύσκολο πρόγραμμα, το οποίο όμως φέρνει εις πέρας, γνωρίζοντας ότι θα τη βοηθήσει πολύ στην απαιτητική χρονιά που έχει μπροστά της. Μια σεζόν στην οποία η Μαρία φιλοδοξεί να κατακτήσει τον τρίτο τίτλο της καριέρας της και να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται στην παγκόσμια κατάταξη της WTA. Υπενθυμίζουμε ότι η Σάκκαρη θα κάνει ντεμπούτο στο 2024 στο United Cup (29/12 – 7/1), όπου μαζί με τον Στέφανο Τσιτσιπά θα προσπαθήσουν να οδηγήσουν την Ελλάδα στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Sports in

Sport: «Φοβίζουν οι δυο… μεταγραφές του Ολυμπιακού»

Η εφημερίδα της Βαρκελώνης αναλύει τα ατού των «ερυθρολεύκων» ενόψει του πέμπτου αγώνα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024