Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τσιτσιπάς: Οι πόνοι στη μέση και ο προβληματισμός ενόψει Αυστραλιανού Οπεν (vids)

Τσιτσιπάς: Οι πόνοι στη μέση και ο προβληματισμός ενόψει Αυστραλιανού Οπεν (vids)

Τέσσερις εβδομάδες μετά τα ATP Finals και τρεις πριν την έναρξη της νέας σεζόν, ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει να νιώθει πόνους στη μέση, γεγονός που τον προβληματίζει έντονα ενόψει Αυστραλιανού Οπεν.

Με τον χειρότερο τρόπο ολοκληρώθηκε η φετινή σεζόν για τον Στέφανο Τσιτσιπά, με τον Ελληνα τενίστα να αποσύρεται από τα ATP Finals  λόγω ενοχλήσεων στη μέση.

Ο συμπατριώτης μας, όπως είχε αποκαλύψει σε σελίδα που ασχολείται αποκλειστικά με το τένις, ταλαιπωρείται από ένα οίδημα στο αριστερό μέρος της μέσης, το οποίο τον ανάγκασε να αποσυρθεί από το παιχνίδι με τον Χόλγκερ Ρούνε και κατ’ επέκταση από τα ATP Finals.

Συνεχίζει να νιώθει πόνους στη μέση και αυτό δυσκολεύει την προετοιμασία του για τη νέα σεζόν.

Τέσσερις εβδομάδες μετά την απόσυρσή του από την αναμέτρηση με τον Δανό τενίστα και τρεις εβδομάδες πριν την έναρξη της νέας σεζόν, ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει να νιώθει πόνους στη μέση, όπως αποκάλυψε σε δηλώσεις που έκανε στο εξωτερικό.

«Ο πόνος για 1-2 εβδομάδες ήταν πολύ μεγάλος. Τώρα βρίσκομαι στο σωστό δρόμο για να βρεθώ και πάλι εκεί που ήμουν. Να είμαι δηλαδή υγιής και να μην νιώθω πόνο», τόνισε ο Ελληνας τενίστας αρχικά και πρόσθεσε: «Ο τραυματισμός μου πηγαίνει καλύτερα. Κάνω πολλά πράγματα κάθε μέρα για να ελαττώσω τον πόνο όσο το δυνατόν περισσότερο και όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ώστε να επιστρέψω στην κανονικότητα. Θα πάρει λίγο χρόνο, ακόμα δεν είμαι στο 100%», ανέφερε μεταξύ άλλων ο συμπατριώτης μας.

Δηλώσεις που είναι ενδεικτικές της κατάστασης που βρίσκεται ο συμπατριώτης μας, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της νέας σεζόν και το πρώτο Grand Slam του 2024. Ένα τουρνουά στο οποίο σε καμία περίπτωση δεν είναι δεδομένη η παρουσία του, μετά τα όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα Adelaide Now:

«Αν δεν είμαι σε θέση να τα καταφέρω, που ας ελπίσουμε να μην συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα χρειαστώ διαφορετική προσέγγιση και μια διαφορετική κατεύθυνση σ’ αυτό που κάνω. Έχω πίστη ότι θα είμαι έτοιμος και πως τα πράγματα θα πάνε καλά. Φυσικά χρειάζονται όσο περισσότερες εβδομάδες γίνεται για να προετοιμαστείς καλά πριν από ένα μεγάλο τουρνουά, όπως το Αυστραλιανό Οπεν. Αλλά υπήρξαν περιπτώσεις και στο παρελθόν που δεν είχα την κατάλληλη προετοιμασία σε ένα Grand Slam», πρόσθεσε ο Τσιτσιπάς.

Ο 25χρονος τενίστας είναι έντονα προβληματισμένος για τον τραυματισμό του και αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα στις δηλώσεις του. Ενας τραυματισμός, που είναι πλέον πολύ πιθανό να μην τον αφήσει να κάνει την προετοιμασία που θα ήθελε ενόψει του 2024. Μια σεζόν που ξεκινάει από το Σίδνεϊ και το United Cup, όπου υπό κανονικές συνθήκες ο Τσιτσιπάς θα λάβει μέρος στο United Cup με την εθνική ομάδα, έχοντας στο πλευρό του μεταξύ άλλων την Μαρία Σάκκαρη. Ένα τουρνουά προάγγελος του Αυστραλιανού Οπεν.

Το πρόγραμμα του Τσιτσιπά μέχρι τον Ιούνιο

Το United Cup θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου και θα είναι το τουρνουά που θα χρησιμοποιήσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς για να προετοιμαστεί κατάλληλα για το Αυστραλιανό Οπεν (14-28/1).

Μέχρι τον Ιούνιο ο Ελληνας τενίστας θα αγωνιστεί επίσης στο Davis Cup με την Εθνική ομάδα (Φεβρουάριο), στο Λος Κάμπος (19-24/2), στο Ακαπούλκο (26/2 – 3/3), Indian Wells (4-17/3), Μαϊάμι (17-31/3), Μόντε Κάρλο (6-14/4), Βαρκελώνη (13-21/4), Μαδρίτη (26/4 – 5/5), Ρώμη (8-19/5) και Ρολάν Γκαρός (26/5 – 9/6).

Αυτά είναι τα τουρνουά στα οποία έχει δηλώσει ότι θα συμμετέχει μέχρι το Ρολάν Γκαρός ο Ελληνας τενίστας. Όλα, ωστόσο, μπορούν να αλλάξουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αρχής γενομένης από τα τουρνουά της Αυστραλίας, λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζει στη μέση.

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024