Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το τένις θέλει να αντιγράψει τη Formula 1

Το τένις θέλει να αντιγράψει τη Formula 1

Τη μεγαλύτερη επανάσταση στη σύγχρονη ιστορία του τένις προετοιμάζουν διοργανωτές και επενδυτές πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Τους τελευταίους μήνες βρίσκονται σε εξέλιξη μυστικές συζητήσεις για τη μετεξέλιξη των διοργανώσεων του τένις και το τελικό σχέδιο αναμένεται να παρουσιαστεί στο περιθώριο του Αυστραλιανού Οπεν, τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει και επιβεβαιώνονται από διάφορες πηγές, η ηγεσία του αθλήματος θέλει να δημιουργήσει ένα Super Tour με 14 τουρνουά το οποίο θα λειτουργεί όπως το πρωτάθλημα της Formula 1.

Οι παράγοντες του τένις θέλουν να δημιουργήσουν ένα Super Tour με 14 τουρνουά

Το Super Tour θα προκύψει από τη συνένωση των τεσσάρων Γκραν Σλαμ- Αυστραλιανό, Ρολάν Γκαρός, Γουίμπλεντον και Αμερικανικό Οπεν- των εννέα τουρνουά Master 1000 συν ένα τουρνουά που θα φιλοξενείται στη Σαουδική Αραβία.

Με αυτή την εξέλιξη – νέο format, νέα ονομασία – τα ρεκόρ των Γκραν Σλαμ που κατέχουν οι Τζόκοβιτς, Ναδάλ, Φέντερερ και όλοι οι μεγάλοι τενίστες του παρελθόντος θα μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και θα ανήκουν πλέον σε μία άλλη εποχή.

Από το πόσο σοβαρές είναι οι συζητήσεις για τη μετεξέλιξη του παγκόσμιου τένις σε ένα format α λα Formula 1 γίνεται αντιληπτό και από το γεγονός ότι οι διοργανωτές δεν έχουν ανανεώσει ακόμα τις τριετείς συμφωνίες με τα μεγάλα tours.

Διοργανωτές, παράγοντες και οι κορυφαίοι τενίστες συμφωνούν πως το τένις στην τρέχουσα μορφή του δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε.

Το συγκεχυμένο καλαντάρι που μπερδεύει τους φίλους του αθλήματος, το υψηλό ρίσκο τραυματισμών των αθλητών λόγω εξάντλησης και τα επιπλέον έσοδα που θα προκύψουν από την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και των χορηγιών, αποτελούν δυνατά επιχειρήματα ώστε το τένις να επιχειρήσει το άλμα στο μέλλον.

Sports in

Με Παπανικολάου στο Game 3 ο Ολυμπιακός

Ο Κώστας Παπανικολάου θα βρίσκεται στη διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα ενόψει του Game 3 με τη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024