Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τσιτσιπάς: Οι 1570 βαθμοί του τριμήνου, το top-3 και το «κλειδί» για μια καλύτερη σεζόν (vids)

Τσιτσιπάς: Οι 1570 βαθμοί του τριμήνου, το top-3 και το «κλειδί» για μια καλύτερη σεζόν (vids)

Ο Τσιτσιπάς στο πρώτο τρίμηνο του 2024 καλείται να υπερασπιστεί 1570 βαθμούς – Πόσους είχε πάρει το 2023 σε κάθε τουρνουά από τον Ιανουάριο ως τον Μάρτιο και πώς θα ανέβει στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να μην τελείωσε τη σεζόν όπως θα ήθελε, λόγω του τραυματισμού που τον ανάγκασε να αποσυρθεί από τα ATP Finals, αλλά για μια ακόμα χρόνια κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης της ATP.

Ο Ελληνας τενίστας ολοκλήρωσε το 2023 στην έκτη θέση με 4.235 πόντους στο ενεργητικό του και για πέμπτη συνεχόμενη σεζόν έμεινε στο top-10.

Ο 25χρονος μάλιστα είναι μόλις ο ένας από τους τρεις τενίστες που βρίσκονται τις τελευταίες πέντε διαδοχικές σεζόν μέσα στην πρώτη 10άδα, μαζί με τον σπουδαίο Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ο συμπατριώτης μας, παρά τα σκαμπανεβάσματα που είχε κατά τη διάρκεια της σεζόν, κατάφερε με την κλάση του να παραμείνει στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο 2024, όπου θα προσπαθήσει να αναρριχηθεί ξανά στο top-3: Η τρίτη θέση αποτελεί το career high του και είχε βρεθεί στις 9 Αυγούστου του 2021.

Το έργο του, όμως, θα είναι πάρα πολύ δύσκολο, καθώς η διαφορά του από τον τρίτο στην παγκόσμια κατάταξη, Ντανίλ Μεντβέντεφ, είναι 3.365 βαθμοί. Ενδιάμεσα από τον Ρώσο και τον Στέφανο βρίσκονται οι Γιάνικ Σίνερ και Αντρέι Ρούμπλεφ με 6.490 και 4.805 αντίστοιχα.

Οι πόντοι που καλείται να υπερασπιστεί ο Τσιτσιπάς

Ο Ελληνας τενίστας στο πρώτο τρίμηνο του 2024 καλείται να υπερασπιστεί 1570 πόντους, τους οποίους είχε πάρει φέτος από τη συμμετοχή του στα United Cup, Αυστραλιανό Οπεν, Ρότερνταμ, Indian Wells και Μαϊάμι.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Τσιτσιπά είναι το Αυστραλιανό Οπεν, καθώς στην περσινή διοργάνωση είχε φτάσει μέχρι τον μεγάλο τελικό και είχε μαζέψει 1200 πόντους. Στα υπόλοιπα τέσσερα τουρνουά πήρε μόλις 370 πόντους. Συγκεκριμένα, οι 225 ήταν από το United Cup, οι 90 από το Μαϊάμι, οι 45 από το Ρότερνταμ και οι 10 από το Indian Wells.

Σε Ρότερνταμ, Indian Wells και Μαϊάμι η συγκομιδή του ήταν πάρα πολύ χαμηλή για τις δυνατότητές του και χωρίς καμία αμφιβολία το 2024 μπορεί να τα πάει καλύτερα και να μαζέψει πολύ περισσότερους βαθμούς. Ωστόσο, οι 1425 πόντοι που πήρε σε United Cup και Αυστραλιανό Οπεν είναι πάρα πολλοί και δύσκολα θα καταφέρει να τους υπερασπιστεί.

Ο κίνδυνος της πτώσης

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σαφώς ξεκινάει το 2024 με στόχο την βαθμολογική άνοδο, αλλά εάν δεν τα πάει καλά στα τουρνουά που θα αγωνιστεί στο πρώτο τρίμηνο της νέας σεζόν είναι πιθανό να πέσει στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο Ελληνας τενίστας κινδυνεύει περισσότερο από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ που βρίσκεται στην 7η θέση και σε απόσταση μόλις 250 πόντων (3.985 ο Γερμανός) από τον συμπατριώτη μας, αλλά και από τον Χόλγκερ Ρούνε που είναι στην 8η και έχει 3.660 πόντους.

Την κορυφαία 10άδα συμπληρώνουν οι Χούμπερτ Χουρκάτς (3.245) και Τέιλορ Φριτζ (3.100), που είναι αρκετά πίσω και δύσκολα θα φανούν απειλητικοί για τον Τσιτσιπά.

Η πρόκληση

Ο Στέφανος αυτό το διάστημα ξεκουράζεται και γεμίζει τις μπαταρίες του για τη νέα σεζόν. Σε λίγες ημέρες θα αρχίσει την προετοιμασία του για το 2024, έχοντας ως στόχο τον πρώτο του τίτλο Grand Slam και θα προσπαθήσει να τα καταφέρει στο Αυστραλιανό Οπεν.

Εχει μπροστά του μια μεγάλη πρόκληση, αλλά που θέλει είναι κυρίως να έχει διάρκεια στο παιχνίδι του. Πέρσι ξεκίνησε δυνατά, με τη συμμετοχή του στον τελικό του Αυστραλιανού Οπεν, αλλά στη συνέχεια η απόδοσή του έπεσε κατακόρυφα και ακολούθησαν οι πρόωροι αποκλεισμοί.

Τη νέα σεζόν πρέπει να έχει μεγαλύτερη σταθερότητα, για να μπορέσει να επιστρέψει στη διεκδίκηση των τίτλων, αλλά και για να αναρριχηθεί στην κατάταξη…

Sports in

Ο Κώστας Φορτούνης αποκλειστικά στο in: «Τώρα να δώσουμε όλοι μας, λίγο παραπάνω για το Conference και το πρωτάθλημα»

Ο Ολυμπιακός χτυπά την πόρτα ενός… ιστορικού Μάη και ο αρχηγός του, Κώστας Φορτούνης δείχνει τον δρόμο μέσα από την συνέντευξή του στο in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024