Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η αποκάλυψη της Σάκκαρη, το 38/25 και τα επόμενα βήματα (vids)

Η αποκάλυψη της Σάκκαρη, το 38/25 και τα επόμενα βήματα (vids)

Η Σάκκαρη αποκάλυψε ότι τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με ψυχολόγο και αυτό την έχει βοηθήσει πολύ τόσο αγωνιστικά όσο και ως άνθρωπο – Οι 38 νίκες στο 2023 και το πρώτο τουρνουά του 2024.

Η εξομολόγηση της Ιγκα Σβίατεκ για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε κατά τη διάρκεια της σεζόν και τη βοήθεια που έλαβε από την ψυχολόγο της επανάφεραν στο προσκήνιο τη συζήτηση για τα προβλήματα που προκαλεί στους αθλητές η πίεση για τα αποτελέσματα.

Μια συζήτηση που αποδεικνύει πόσο σκληρό άθλημα είναι το τένις και πόσο μεγάλη είναι η προσπάθεια που χρειάζεται να καταβάλουν οι κορυφαίοι αθλητές για να μείνουν στο τοπ επίπεδο, όπως κάνουν τα τελευταία χρόνια ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα τενίστρια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στο Μεξικό για το τουρνουά επίδειξης στο οποίο έλαβε μέρος, ρωτήθηκε για τις δηλώσεις της Ιγκα Σβίατεκ και δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι και η ίδια συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια με ψυχολόγο.

Μια συνεργασία που την έχει βοηθήσει πολύ τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η συμπατριώτισσά μας.

«Δουλεύω τα τελευταία 5 ή 6 χρόνια με έναν ψυχολόγο. Πραγματικά άλλαξε τον τρόπο που σκέφτομαι. Όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός γηπέδου. Με έκανε καλύτερο άνθρωπο. Ηταν το μεγαλύτερο δώρο που έχω κάνει ποτέ στον εαυτό μου. Θα το πρότεινα σε όλους. Να δουλεύεις με κάποιον που ειδικεύεται σε αυτό δεν σημαίνει ότι έχεις πρόβλημα. Σημαίνει ότι απλά θέλεις να γίνεις μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Είναι μια μεγάλη επένδυση που μπορείς να κάνεις», ανέφερε η Μαρία Σάκκαρη, που έχει κάνει άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια.

Αγωνιστικά, με τις ατελείωτες ώρες που περνάει στο γυμναστήριο και στο κορτ, αλλά και πνευματικά, έχοντας τη βοήθεια του ψυχολόγου της. Το mental toughness φαίνεται στα κρίσιμα σημεία των αναμετρήσεων της Ελληνίδας τενίστριας, με τη συμπατριώτισσά μας να έχει δουλέψει πολύ στο συγκεκριμένο κομμάτι και να δείχνει πλέον πιο ώριμη από ποτέ.

Η δουλειά που έχει κάνει φάνηκε και στο τελευταίο κομμάτι της περσινής σεζόν, όταν βίωσε δύσκολες στιγμές στο US Open, αλλά κατάφερε να επιστρέψει δυναμικά και να κατακτήσει τον τίτλο στη Γουαδαλαχάρα.

Μια σεζόν την οποία τελείωσε στο Νο.9, έχοντας 38 νίκες στο ενεργητικό της (38/25) και 2.605.413 περισσότερα δολάρια στον τραπεζικό της λογαριασμό. Μια χρονιά που διδάχθηκε πολλά, τα οποία θα χρησιμοποιήσει το 2024, για να κατακτήσει ακόμα περισσότερους τίτλους και να αναρριχηθεί στην παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Τα επόμενα βήματα

Η Μαρία Σάκκαρη το επόμενο διάστημα θα έχει την ευκαιρία να ξεκουραστεί και να γεμίσει τις μπαταρίες της, πριν αρχίσει την προετοιμασία της για τη νέα αγωνιστική σεζόν. Η συμπατριώτισσά μας θα αρχίσει το 2024 από το Σίδνεϊ και το United Cup, όπου θα λάβει μέρος με την εθνική ομάδα και θα έχει την ευκαιρία να βρει ρυθμό ενόψει του Αυστραλιανού Οπεν.

Η 28χρονη στο πρώτο Grand Slam της νέας σεζόν στοχεύει σε μια καλή πορεία, που θα τη βοηθήσει πολύ ψυχολογικά, αλλά και αγωνιστικά, αφού θα της δώσει πολύτιμους βαθμούς που θα την ανεβάσουν στην παγκόσμια κατάταξη. Εκεί όπου έχει career high το Νο.3 (21/3/2022).

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024