Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αδιανόητο: Το ποσό που θα πάρουν Τζόκοβιτς και Αλκαράθ για μια μέρα στο Ριάντ (pics)

Αδιανόητο: Το ποσό που θα πάρουν Τζόκοβιτς και Αλκαράθ για μια μέρα στο Ριάντ (pics)

Τα χρήματα που θα λάβουν ο Τζόκοβιτς και ο Αλκαράθ για να αναμετρηθούν σε αγώνα επίδειξης, που θα πραγματοποιηθεί στο Ριάντ στις 27 Δεκεμβρίου.

Οι κορυφαίοι τενίστες βγάζουν εκατομμύρια ευρώ από τη συμμετοχή τους στα τουρνουά που γίνονται σε ολόκληρο τον κόσμο, καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς, μέσα στο 2023 κέρδισε 15.936.097 δολάρια από τις πορείες που έκανε στα τουρνουά που αγωνίστηκε, ενώ συνολικά στην καριέρα του έχει βγάλει 180.643.353 δολάρια, όπως αναφέρει η ATP.

To No.2, Κάρλος Αλκαράθ, μέσα στο 2023 πρόσθεσε στον τραπεζικό του λογαριασμό 10.753.431 δολάρια, ενώ τα συνολικά έσοδα του Ισπανού από τα τουρνουά που έχει αγωνιστεί στην καριέρα του ανέρχονται στα 22.583.074 δολάρια.

Αυτά είναι τα χρήματα που έχουν βγάλει μόνο από τα τουρνουά, καθώς κερδίζουν έως και εκατομμύρια ευρώ από χορηγικές συμφωνίες, αλλά και από παιχνίδια επίδειξης.

Ένα από αυτά θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Δεκεμβρίου στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Συγκεκριμένα στις 27 Δεκεμβρίου και θα διεξαχθεί στο Kingdom Arena παιχνίδι μεταξύ του Νόβακ Τζόκοβιτς και του Κάρλος Αλκαράθ μπροστά σε 40.000 θεατές (σ.σ μια μέρα πριν, 26/12, θα γίνει αντίστοιχο παιχνίδι ανάμεσα στην Άρινα Σαμπαλένκα και την Ονς Ζαμπέρ).

Το Νο.1 και το Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP θα αναμετρηθούν σε έναν αγώνα επίδειξης, λίγες ημέρες ταξιδέψουν στην Αυστραλία για το πρώτο επίσημο τουρνουά του 2024. Ενα παιχνίδι, το οποίο θα γεμίσει με εκατομμύρια ευρώ τους λογαριασμούς τους.

Δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα πόσα χρήματα θα λάβουν ο Σέρβος και ο Ισπανός για να κοντραριστούν στο Ριάντ. Όμως, σύμφωνα με όσα διαρρέουν, αλλά και την αντίστοιχη πρόταση που είχε γίνει στον Ρότζερ Φέντερερ το 2018, οι δύο τενίστες θα λάβουν πάνω από 1.5 εκατ. ευρώ. Κάποιοι μάλιστα αναφέρουν ότι το ποσό θα αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ.

Χρήματα που αντιστοιχούν σε ένα και μοναδικό παιχνίδι. Είναι ουσιαστικά τα χρήματα που θα λάβουν ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Κάρλος Αλκαράθ για μια μέρα στο Ριάντ. Ένα ποσό που προκαλεί… ίλιγγο, αλλά και αντιδράσεις στα social media, με πολλούς να κατηγορούν τους δύο τενίστες ότι «πούλησαν την ψυχή τους για τα χρήματα».

Αυτό που είναι δεδομένο πλέον είναι ότι η Σαουδική Αραβία αρχίζει να παίζει καθοριστικό ρόλο στο παγκόσμιο τένις.

Φέτος, φιλοξένησε τα NextGen Finals και είναι το φαβορί για να διοργανώσει τα WTA Finals του 2024, ενώ μέσα στα επόμενα χρόνια αναμένεται να δοθούν στην Σαουδική Αραβία ακόμα περισσότερα τουρνουά. Ανδρικά και γυναικεία…

Sports in

Άποντος ο Σλούκας στην Euroleague για πρώτη φορά μετά το 2019

Δεν έβαλε ούτε πόντο για πρώτη φορά μετά τις 30 Οκτωβρίου 2019 σε ένα Φενερμπαχτσέ – Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024