Θεοχάρης: Εντός τριμήνου θα έχει λυθεί οριστικά το θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων
Ιδιαίτερα υψηλός παραμένει ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους
Χρόνιο πρόβλημα έχει καταστεί το ζήτημα με τα ανασφάλιστα οχήματα.
Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου και των σωματείων από τον κλάδο ασφαλιστικής διαμεσολάβησης εντός τριμήνου θα έχει λυθεί, οριστικά, το θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων.
Υψηλός ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων στους ελληνικούς δρόμους.
Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του επιμελητηρίου με αφορμή την χθεσινή συνάντηση όπου συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την ασφαλιστική διαμεσολάβηση.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι εκπρόσωποι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου και των σωματείων του κλάδου έθεσαν τα εξής θέματα:
– Τα POS για τους ασφαλιστικούς πράκτορες (σύμφωνα με το αίτημα του κλάδου, δεν πρέπει να υπάρχουν).
– Τον διαχωρισμό μέρους των επαγγελματιών του κλάδου διαμεσολάβησης στο φορολογικό νομοσχέδιο σχετικά με την φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών.
– Επίσης συζητήθηκε το θέμα της φορολόγησης των εισοδημάτων που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές και η φορολογική σχέση μεσιτών πρακτόρων (ΦΠΑ).
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, τέλος, συζητήθηκε και το θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων και «ο υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι εντός τριμήνου θα έχει οριστικά λυθεί».
Τα στοιχεία
Ιδιαίτερα υψηλός παραμένει ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους. Το μέγεθος του προβλήματος αποτυπώνεται μέσα από τους ελέγχους που κάνει η τροχαία και τα πρόστιμα που επιβάλλει.
Μόνο το 2022 οι αστυνομικές αρχές βεβαίωσαν σε 19.204 οδηγούς, πρόστιμα 3,8 εκατ. ευρώ. Μέσα στην τελευταία πενταετία 2018-2022 η τροχαία έχει ρίξει πρόστιμα που ξεπερνούν τα 21,6 εκατ. ευρώ σε συνολικά πάνω από 100.000 ιδιοκτήτες οχημάτων.
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
- Ευρωκοινοβούλιο: Το άρθρο 86 και τα εμπόδια στην απονομή δικαιοσύνης – Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Δικαίου έναντι διατάξεων
- Μπαρτσελόνα – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1: Ο Κουντέ έδωσε πολύτιμη νίκη στους «μπλαουγκράνα»
- Πανδαισία: Όλα τα γκολ από τα αποψινά παιχνίδια του Champions League (vids)
- Ίντερ – Λίβερπουλ: 0-1: Νίκη – βάλσαμο για τους «κόκκινους», από το… δώρο του Μπαστόνι
- Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)











































![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)


































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442