Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: «Είναι σαν όνειρο» - Τα πρώτα λόγια της γιαγιάς του Άλεξ Μπάτι που βρέθηκε μετά από έξι χρόνια

Γαλλία: «Είναι σαν όνειρο» – Τα πρώτα λόγια της γιαγιάς του Άλεξ Μπάτι που βρέθηκε μετά από έξι χρόνια

Η γιαγιά του Άλεξ Μπάτι δεν έκρυψε την ανυπομονησία της να αγκαλιάσει ξανά τον εγγονό της, αλλά και την ανακούφισή της που τον είδε ξανά έστω και μέσω βιντεοκλήσης μετά από έξι χρόνια.

Σε «πελάγη ευτυχίας» βρίσκεται η γιαγιά του 17χρονου Βρετανού Άλεξ Μπάτι, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή της Τουλούζης στη Γαλλία μετά από έξι χρόνια που αγνοούνταν καθώς είχε εξαφανιστεί το 2017.

Όπως ανακοίνωσε ο αντιεισαγγελέα της Τουλούζης, Αντουάν Λερουά σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Άλεξ Μπάτι αναμένεται να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο πιθανότατα αύριο, Σάββατο. Αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί τότε θα επιστρέψει μεθαύριο, Κυριακή.

Σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται αστυνομική πηγή, ο νεαρός, που είναι καλά στην υγεία του, δήλωσε ότι δεν έχει υποστεί κακομεταχείριση.

Το αγόρι είχε ταξιδέψει με τη μητέρα του, η οποία δεν είχε τη νόμιμη γονική μέριμνα και τον παππού του σε ένα προσυμφωνημένο ταξίδι το 2017 για τη Μαρμπέγια της Ισπανίας και τελικά δεν επέστρεψαν στο Ηνωμένο Βασίλειο όπως αναμενόταν στις 8 Οκτωβρίου 2017 και έκτοτε αγνοούνταν τα ίχνη και των τριών.

Ο 17χρονος εντοπίστηκε από έναν 26χρονο φοιτητή που εργάζεται ως μεταφορέας να περπατά σε δρόμο στους πρόποδες των Πυρηναίων, κρατώντας ένα σακίδιο και ένα σκέιτμπορντ. Προσφέρθηκε να μεταφέρει τον 17χρονο, ο οποίος κατά τη διάρκεια της 3ωρης διαδρομής του είπε την ιστορία του.

«Ανυπομονώ να τον δω όταν ξαναβρεθούμε»

Ο δρόμος στα Πυρηναία που εντοπίστηκε ο Άλεξ Μπάτι

Μάλιστα ο Άλεξ Μπάτι φέρεται να είπε στον Φαμπιέν πως περπατούσε για τέσσερις ημέρες αφού έφυγε από την «κοινότητά» που βρισκόταν με τη μητέρα και τον παππού του κάπου στη γαλλική ύπαιθρο.

«Έχω πάθει σοκ, δεν μπορώ να το πιστέψω»

Μάλιστα όπως αναφέρει η Metro, ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε ο Άλεξ ήταν να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνο του σωτήρα του για να στείλει ένα μήνυμα στο Facebook της γιαγιάς του, της 68χρονης, Σούζαν Καρουάνα. Στο μήνυμα ο 17χρονος σήμερα, Άλεξ, φέρεται να έγραψε: «Γεια σου γιαγιά εγώ είμαι ο Άλεξ είμαι στη Γαλλία Τουλούζη ελπίζω πραγματικά να λάβεις αυτό το μήνυμα σε αγαπώ θέλω να γυρίσω σπίτι».

Δεν είναι σίγουρο αν η γιαγιά διάβασε το μήνυμα ωστόσο ήρθαν σε επαφή μετά από έξι ολόκληρα χρόνια αρχικά για ένα τηλεφώνημα και λίγο αργότερα με βιντεοκλήση.

Η γιαγιά του 17χρονου και νόμιμη κηδεμόνας του παιδιού, μίλησε στη Mirror και περιέγραψε την «ονειρική στιγμή» όταν άκουσε τη φωνή του νεαρού για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια.

Η ίδια δήλωσε ότι ήταν «απίστευτο» να βλέπει και να ακούει τον Αλέξ κατά τη διάρκεια της βιντεοκλήσης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, στην πρώτη άμεση αλληλεπίδραση που είχε μαζί του από τότε που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών στην Ισπανία το 2017.

«Ήταν σαν όνειρο όταν άκουσα τη φωνή του. Ήταν απίστευτο», είπε χαρακτηριστικά από το σπίτι της στο Όλνταμ.

«Είναι απίστευτο μετά από όλα αυτά τα χρόνια. Έχω πάθει σοκ, δεν μπορώ να το πιστέψω. Μίλησα μαζί του και είναι καλά. Θέλω απεγνωσμένα να τον δω το Σαββατοκύριακο, αλλά δεν ξέρω τι συμβαίνει. Περιμένω τις αρχές να με ενημερώσουν. Είναι σε όλες τις ειδήσεις. Μου κόβει την ανάσα και είμαι ενθουσιασμένη. Δεν μπορώ να το πιστέψω», είπε ακόμα σύμφωνα με τη Metro.

H ανακοίνωση της γιαγιάς

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η γιαγιά του 17χρονου το απόγευμα της Παρασκευής δεν έκρυψε την ανυπομονησία της να αγκαλιάσει ξανά τον εγγονό της, αλλά και την ανακούφισή της που τον είδε ξανά μετά από έξι χρόνια.

«Δεν μπορώ να εκφράσω την ανακούφιση και την ευτυχία μου που ο Άλεξ βρέθηκε ασφαλής και καλά στην υγεία του. Μίλησα μαζί του χθες το βράδυ και ήταν τόσο ωραίο να ακούσω τη φωνή του και να ξαναδώ το πρόσωπό του. Ανυπομονώ να τον δω όταν ξαναβρεθούμε. Το κυριότερο είναι ότι είναι ασφαλής, μετά από μια εμπειρία που θα ήταν συγκλονιστική για οποιονδήποτε, πόσο μάλλον για ένα παιδί. Θα ήθελα να ζητήσω να δοθεί στην οικογένειά μας ησυχία καθώς καλωσορίζουμε τον Άλεξ πίσω, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε αυτή τη διαδικασία όσο το δυνατόν πιο ανακουφιστική», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πώς εξαφανίστηκε

Ο Άλεξ Μπάτι όταν ήταν 11 χρονών είχε πάει για διακοπές στη Μαρμπέγια της Ισπανίας για ταξίδι δύο εβδομάδων μαζί με τη μητέρα του Μέλανι και τον παππού του, Ντέιβιντ, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ στο σπίτι του.

Σύμφωνα με τους Γάλλους εισαγγελείς αφού τελείωσαν οι διακοπές, ο Άλεξ, η μητέρα του και ο παππούς του πήγαν στο Μαρόκο, όπου είχαν πάει εκεί δύο φορές στο παρελθόν ενώ η μητέρα του είχε ακόμα την επιμέλειά του και φέρονται να πέρασαν τα επόμενα δύο χρόνια εκεί ως μέλη κάποιου είδους «περιπλανώμενης πνευματικής κοινότητας» με νομαδικό τρόπο ζωής.

Μετά από αυτό, το γραφείο του εισαγγελέα ανέφερε ότι ο Άλεξ μετακόμισε στα Πυρηναία, αλλά δεν εγκαταστάθηκε πουθενά λόγω της νομαδικής φύσης του τρόπου ζωής, ενώ ο 17χρονος σήμερα, Άλεξ δεν είναι σε θέση να δώσει λεπτομέρειες για τις ακριβείς τοποθεσίες στις οποίες περνούσε χρόνο και οι οποίες βρίσκονταν στα βουνά.

Ο Άλεξ Μπάτι είπε στις γαλλικές Αρχές ότι πέρασε τέσσερις ημέρες και τέσσερις νύχτες περπατώντας από τα Πυρηναία προς την Τουλούζη, κυρίως τη νύχτα και κοιμώμενος κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ο αντιεισαγγελέας της Τουλούζης, Αντουάν Λερουά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου

Όλα αυτά τα χρόνια οι τρεις τους «ήταν συνεχώς σε κίνηση», καθώς ήταν μέλη της «πνευματικής κοινότητας» ταξιδεύοντας με τουλάχιστον 10 άτομα κάθε φορά.

Τι έχει συμβεί στη μητέρα και στον παππού

Ο έφηβος είπε στη γαλλική αστυνομία ότι η νομαδική ζωή που είχε με τη μητέρα του «έπρεπε να σταματήσει» αφού εκείνη ανακοίνωσε τις προθέσεις της να μετακομίσει στη Φινλανδία. Οι λόγοι για τη μετακίνηση αυτή δεν είναι σαφείς.

Όπως δήλωσε ακόμα το αγόρι δεν εξαναγκάστηκε να ακολουθήσει αυτόν τον τρόπο ζωής, ωστόσο έβρισκε τη μητέρα του λίγο περίεργη.

Ο Αντουάν Λερουά δήλωσε ότι υπάρχει πιθανότητα η μητέρα του Άλεξ να έχει ήδη μετακομίσει στη Φινλανδία. «Είναι πιθανό η μητέρα αυτή τη στιγμή να έχει πράγματι μεταβεί στη Φινλανδία, όπως σχεδίαζε», είπε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη πλευρά, ο παππούς «μπορεί να είχε πεθάνει πριν από έξι μήνες». Σύμφωνα με τον αντιεισαγγελέα ο Άλεξ δεν παρευρέθηκε στην κηδεία, αλλά ότι είχε γίνει μια τελετή στην κοινότητα εκείνη την εποχή.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024