Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Εντοπίστηκε αγόρι που αγνοούνταν από το 2017 - Είχε εξαφανιστεί στην Ισπανία

Γαλλία: Εντοπίστηκε αγόρι που αγνοούνταν από το 2017 – Είχε εξαφανιστεί στην Ισπανία

Το αγόρι πέρασε μέρες διασχίζοντας τα βουνά, πριν τον εντοπίσει ένας φορτηγατζής και τον μεταφέρει στο αστυνομικό τμήμα

Ένα 17χρονο αγόρι από το Όλνταμ του Ηνωμένου Βασιλείου, που είχε εξαφανιστεί το 2017 στην Ισπανία, εντοπίστηκε σώο στη Γαλλία, ανακοίνωσαν σήμερα (14/12) οι γαλλικές αρχές.

Ο Άλεξ Μπάτι, όταν χάθηκαν τα ίχνη του, ήταν 11 ετών και έκανε διακοπές με την 37χρονη μητέρα του και τον 58χρονο παππού του.

Η γιαγιά και επίσημη κηδεμόνας του δήλωσε το 2018 ότι πίστευε πως η κόρη της και ο πρώην σύζυγός της τον είχαν πάει στο εξωτερικό για να ζήσουν έναν «εναλλακτικό τρόπο ζωής».

Τώρα, έξι χρόνια μετά την εξαφάνισή του, ο Άλεξ εντοπίστηκε ζωντανός και υγιής στην πόλη Ρεβέλ, ανατολικά της Τουλούζης, αφού διέφυγε από μία «πνευματική κοινότητα», που βρίσκεται στους πρόποδες των γαλλικών Πυρηναίων.

Η γιαγιά του, δεν σταμάτησε ποτέ να ελπίζει ότι θα αγκαλιάσει ξανά τον εγγονό της

Το αγόρι, όπως αναφέρουν τα διεθνή Μέσα, δραπέτευσε από την κοινότητα και πέρασε μέρες διασχίζοντας τα βουνά, πριν τον εντοπίσει ένας φορτηγατζής και τον μεταφέρει στο αστυνομικό τμήμα.

Ο 17χρονος είπε ότι ζούσε σε μια κοινότητα πλανόδιων. Δεν εξαναγκάστηκε να ακολουθήσει αυτόν τον τρόπο ζωής, ωστόσο έβρισκε τη μητέρα του λίγο περίεργη και αποφάσισε ότι δεν ήθελε να συνεχίσει να ζει με αυτόν τον τρόπο. Γι’ αυτό, αποφάσισε να φύγει.

Ο έφηβος ρώτησε τον οδηγό αν μπορούσε να δανειστεί το τηλέφωνό του και έστειλε μήνυμα μέσω Facebook στη γιαγιά του, λέγοντάς της ότι είναι καλά και ότι ήθελε να τη δει. Ωστόσο, δεν ήταν σίγουρος αν είχε λάβει το μήνυμα. Το αγόρι αυτή τη στιγμή λαμβάνει τη φροντίδα κοινωνικών υπηρεσιών.

Αστυνομική πηγή, την οποία επικαλείται το BBC, ανέφερε ότι 17χρονος είπε στις αρχές πως βρισκόταν στη Γαλλία τα τελευταία δύο χρόνια. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η εισαγγελία της Τουλούζης, επικαλούμενη την οικογένεια του 17χρονου, επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για το παιδί που αγνοείτο.

O Άλεξ με τη μητέρα του και τον παππού του

Το «μοιραίο» ταξίδι

Ο Άλεξ πέταξε, με την μητέρα και τον παππού του, από την Μάλαγα στην Benahavis, στις 30 Σεπτεμβρίου 2017. Όμως δεν επέστρεψαν στο σπίτι όπως αναμενόταν στις 8 Οκτωβρίου 2017 και στις αρχές σήμανε συναγερμός για απαγωγή του αγοριού.

Η γιαγιά του παιδιού τότε, δήλωσε ότι η Μέλανι και ο Ντέιβιντ είχαν ζήσει με τον Άλεξ το 2014 σε ένα κοινόβιο στο Μαρόκο. «Δεν ήθελαν ο Άλεξ να πάει σχολείο, δεν πιστεύουν στο κανονικό σχολείο», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά η Σούζαν.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι τρεις τους ζούσαν μεταξύ των περιοχών Ariege και Aude, στη νότια Γαλλία, σε σκηνές και τροχόσπιτα. Ώσπου, ο Άλεξ αποφάσισε να φύγει. Επί αρκετές ημέρες, περπάτησε στα βουνά και πέρασε από διάφορα χωριά, μέχρι που τον βρήκε τυχαία ένας φορτιγατζής.

Ο οδηγός δήλωσε ότι το αγόρι μιλούσε μόνο αγγλικά και κάλεσε την αστυνομία αφού γρήγορα συνειδητοποίησε ότι η κατάστασή του δεν ήταν «φυσιολογική».

Ο εκπρόσωπος της γαλλικής χωροφυλακής δήλωσε «οι αρχές βρίσκονται σε επαφή με την αστυνομία του Μάντσεστερ, η οποία με τη σειρά της μιλάει με την οικογένεια του Άλεξ στην Αγγλία».

Η γιαγιά του, δεν σταμάτησε ποτέ να ελπίζει ότι θα αγκαλιάσει ξανά τον εγγονό της.

Στα 15α γενέθλιά του, η Σούζαν μέσω ανάρτησή της στο Facebook είχε παρακαλέσει τον Άλεξ να την ενημερώσει ότι ήταν ασφαλής και καλά.

«Χρόνια πολλά στον πανέμορφο εγγονό μου. Άλεξ σε παρακαλώ λυπήσου με, είμαι συντετριμμένη. Σε παρακαλώ δώσε μου ένα σημάδι ότι είσαι καλά. Σκέφτομαι κάθε μέρα ότι βρίσκεσαι σε κάποιο μακρινό μέρος και ζεις τη ζωή που ήθελε η μαμά σου για σένα. Το μόνο που θέλω να ξέρω είναι ότι είσαι ακόμα ζωντανός και καλά», είχε γράψει χαρακτηριστικά η Σούζαν.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024