Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δέκα χρόνια μετά από το ατύχημα του Σουμάχερ

Δέκα χρόνια μετά από το ατύχημα του Σουμάχερ

Ζαν Τοντ: «Ο Μίχαελ Σουμάχερ δεν είναι ο άνθρωπος που γνωρίζαμε πριν δέκα χρόνια».

«Απλά δεν είναι ο Σουμάχερ που συνήθιζε να είναι». Η δέκατη θλιβερή επέτειος από το ατύχημα του Μίχαελ Σουμάχερ στις Γαλλικές Αλπεις πλησιάζει (29 Δεκεμβρίου) και ταυτόχρονα πληθαίνουν τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου για τον μύθο της Formula 1.

Ο στενός φίλος και συνεργάτης του Σούμι στα χρυσά χρόνια της Ferrari, ο Ζαν Τοντ είναι ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που του επιτρέπεται να τον επισκέπτονται και γνωρίζουν σε τι κατάσταση βρίσκεται ο επτά φορές πρωταθλητής στο κορυφαίο μηχανοκίνητο πρωτάθλημα.

Πέρασαν κιόλας δέκα χρόνια από το ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ

Όταν ρωτήθηκε από την «Εκίπ» αν του λείπει ο φίλος του, ο Τοντ μίλησε για έναν «άλλον» Σουμάχερ.

«Ο Μίχαελ είναι εδώ, έτσι δεν μου λείπει. Όμως απλά δεν είναι ο Μίχαελ που συνήθιζε να είναι. Είναι διαφορετικός και καθοδηγείται υπέροχα από τη γυναίκα και τα παιδιά του που τον προστατεύουν.

«Η ζωή του είναι διαφορετική τώρα και έχω το προνόμιο να μοιράζομαι στιγμές μαζί του. Δυστυχώς η μοίρα τον χτύπησε πριν από δέκα χρόνια. Δεν είναι πια ο Μίχαελ που γνωρίζαμε πριν στη Formula 1», υπογράμμισε ο πρώην πρόεδρος της FIA.

Στα χρόνια που ο Σούμι σάρωνε τους τίτλους με τη Ferrari- πέντε συνεχόμενους την περίοδο 2000-2004- ο Τοντ ήταν ο επικεφαλής της ιταλικής ομάδας πριν γίνει στη συνέχεια CEO.
Μετά το ατύχημα στις Γαλλικές Αλπεις στις 29 Δεκεμβρίου 2013, όπου ο Σούμι τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, σχεδόν έχει αποκοπεί κάθε πηγή ενημέρωσης για την κατάσταση της υγείας του.
Ο άνθρωπος που τον ανακάλυψε και τον προώθησε στη Formula 3 πριν ανοίξουν οι πόρτες της δόξας, ο Βίλι Βέμπερ μίλησε στο γερμανικό portal express.de. «Όταν σκέφτομαι τώρα τον Μίχαελ δυστυχώς δεν έχω καμιά ελπίδα πως θα τον ξαναδώ. Κανένα θετικό νέο μετά από δέκα χρόνια».

Ο δικηγόρος του Σουμάχερ που μετάνιωσε

Ο 81 ετών Βέμπερ δεν είχε επισκεφτεί τον Σουμάχερ στο νοσοκομείο τις πρώτες ώρες του ατυχήματος και σήμερα δηλώνει μετανοιωμένος.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο δικηγόρος του Γερμανού άλλοτε κορυφαίου πιλότου της Formula 1, Φέλιξ Νταμν εξήγησε τους λόγους που η οικογένεια προφυλάσσει ως κόρη οφθαλμού ό,τι έχει σχέση με την υγεία του Μίχαελ.

«Εξετάσαμε αν μια τελική έκθεση σχετικά με την κατάσταση της υγείας του θα μπορούσε να είναι ο σωστός τρόπος. Αλλά αυτό δεν θα ήταν το τέλος γιατί θα έπρεπε να υπάρχον συνεχώς ενημερωμένες αναφορές για την εξέλιξή του».

Οι Γερμανοί ετοιμάζουν μια σειρά αφιερωμάτων στον Σούμι με πρώτο απ’ όλα ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας ARD. Παραμονή της θλιβερής επετείου θα βγάλει στον «αέρα» ντοκιμαντέρ πέντε επεισοδίων στο οποίο αναμένεται να ρίξει φως στις λεπτομέρειες του ατυχήματος.

Αυτόπτης μάρτυρας υποστηρίζει πως εκείνη την ημέρα η χιονοκάλυψη στις πλαγιές της Μέριμπελ ήταν ανεπαρκής για σκι εκτός πίστας.

Η πίστα από την οποία βγήκε ο Σουμάχερ «είχε σήμανση σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς», είχε αποφανθεί τότε η εισαγγελία που ερεύνησε τις συνθήκες του ατυχήματος. Ο βράχος πάνω στο οποίον ο Σούμι προσέκρουσε με το κράνος ήταν οκτώ μέτρα μακριά από το σημείο της σήμανσης.

Sports in

Σοκ με Νικολοπούλου στον Ολυμπιακό: Υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού

Μεγάλο πλήγμα για γυναικεία ομάδα μπάσκετ ου Ολυμπιακού, καθώς η αρχηγός των ερυθρόλευκων υπέστη σημαντικό τραυματισμό στο γόνατο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024