Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συγκλονίζει ο αδερφός του Μίκαελ Σουμάχερ - «Η ζωή δεν είναι δίκαιη»

Συγκλονίζει ο αδερφός του Μίκαελ Σουμάχερ – «Η ζωή δεν είναι δίκαιη»

Δέκα σχεδόν χρόνια από το τρομακτικό ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ και ο αδερφός του Ραλφ μιλά για τον θρύλο της Φόρμουλα 1.

Μετά από το σοκαριστικό ατύχημα που είχε στο σκι το 2013, λίγοι είναι εκείνοι που επισκέπτονται και μαθαίνουν νέα του Μίκαελ Σουμάχερ από την οικογένειά του.

Ο αδερφός του Μίκαελ Σουμάχερ, Ραλφ, σημείωσε πως η ζωή δεν είναι δίκαιη μιλώντας για την κατάσταση του αγαπημένου του αδερφού.

Δυστυχώς μερικές φορές η ζωή δεν είναι δίκαιη. Πρέπει να το αποδεχτούμε.

Ο θρύλος της Φόρμουλα 1 υπέστη τραυματισμούς που άλλαξαν δραματικά τη ζωή, με την επέτειο από το τρομακτικό ατύχημα που είχε στο σκι να πλησιάζει.

Τα δύο αδέρφια πέρασαν δέκα σεζόν αγωνιζόμενα ο ένας δίπλα στον άλλο. Ο Μίκαελ Σουμάχερ έκανε ρεκόρ κερδίζοντας επτά παγκόσμιους τίτλους, ενώ ο αδερφός του Ραλφ σημείωσε έξι νίκες στα Grand Prix με Jordan, Williams και Toyota.

Ήταν ένα χρόνο αφότου ολοκλήρωσε την καριέρα του που ο Μάικλ Σουμάχερ τραυματίστηκε σοβαρά ενώ έκανε διακοπές για σκι με την οικογένειά του.

Ο 54χρονος θρύλος της Φόρμουλα 1 είχε τεθεί αρχικά σε κώμα και ο κόσμος δεν τον έχει ξαναδεί από τότε που έφυγε από το νοσοκομείο και συνέχισε την ανάρρωσή του στο σπίτι του στην Ελβετία.

«Έχουν πάρει τον δρόμο τους»

Οι λεπτομέρειες της κατάστασης της υγείας του τηρούνται εντελώς κρυφές, με τον δικηγόρο της οικογένειας να εξηγεί τους λόγους για αυτή την απόφαση.

«Δυστυχώς μερικές φορές η ζωή δεν είναι δίκαιη. Πρέπει να το αποδεχτούμε. Όταν βλέπω τα παιδιά του Gina Maria και Mick η καρδιά μου χαμογελά. Αν κάποιος στην οικογένεια ψάχνει τη συμβουλή μου, είμαι εκεί. Έχουν πάρει τον δρόμο τους», σημείωσε ο αδερφός του Μίκαελ Σουμάχερ.

Ο 48χρονος προσέθεσε πως είναι πλέον καλοί φίλοι με τη σύζυγο του αδερφού του Κορίνα αφού έχουν αφήσει πίσω τους μια περίοδο γεμάτη τριβές ανάμεσά τους.

Ο γιος του Μίκαελ Σουμάχερ, Mick, πέρασε δύο σεζόν στη Φόρμουλα 1 με τη Haas. Παρά το ότι έχασε τη θέση του στα τέλη του περασμένου χρόνου, ο 24χρονος παραμένει στο άθλημα ως εφεδρικός οδηγός στη Mercedes μετά τους Lewis Hamilton και George Russell.

Ο νεαρός παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να αξιοποιήσει την εμπειρία του πατέρα του λόγω της φύσης της κατάστασής του.

Γιατί δεν μαθαίνουμε για τον Μίκαελ Σουμάχερ

Τους λόγους που δεν έχει υπάρξει ενημέρωση για την κατάστασή του εξήγησε πρόσφατα ο δικηγόρος της οικογένειας, Felix Damm, μιλώντας στο γερμανικό ειδησεογραφικό μέσο LTO κάνοντας λόγο για «προστασία ιδιωτικών υποθέσεων και προσωπικών θεμάτων».

«Φυσικά και συζητήσαμε με την οικογένειά του πώς αυτό (η δημοσιοποίηση στοιχείων για την υγεία του) θα ήταν εφικτό. Έτσι εξετάσαμε αν μια επίσημη αναφορά θα ήταν ο ενδεδειγμένος τρόπος να το κάνουμε. Αλλά αυτό δεν θα τελείωνε ποτέ, μιας και θα έπρεπε να επικαιροποιούμε συνεχώς την αναφορά για την υγεία του», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος μάλιστα εξήγησε ότι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν θα σταματούσαν να ζητούν συνεχώς ενημέρωση για την υγεία του.

«Αν στη συνέχεια θέλαμε να λάβουμε μέτρα κατά αυτών των πιέσεων για νέες αναφορές, θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε το επιχείρημα της οικειοθελούς αποκάλυψης στοιχείων που κάναμε. Κανείς δεν μπορεί να διεκδικήσει το απόρρητο ενός γεγονότος που ο ίδιος έχει αποκαλύψει στο κοινό», είπε μεταξύ άλλων.

«Είναι εδώ, αλλά διαφορετικός»

Πριν από 3 χρόνια και με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας-ντοκιμαντέρ για τη ζωή του επτά φορές πρωταθλητή που έκανε πρεμιέρα στο Netflix, η σύζυγός του, είχε αποκαλύψει πως «είναι εδώ, αλλά διαφορετικός».

«Μου λείπει κάθε μέρα, όχι μόνο σε μένα, αλλά και στα παιδιά, στην οικογένεια, στον πατέρα του, σε όλους γύρω του. Είναι εδώ, αλλά διαφορετικός. Αυτήν τη στιγμή ζούμε μαζί στο σπίτι.

Νοσηλεύεται και κάνουμε τα πάντα για να βελτιώσουμε την κατάσταση του, να βεβαιωθούμε ότι είναι άνετα και να τον βοηθήσουμε να νιώσει την παρουσία μας, το δεσμό μας.

Προσπαθούμε να συνεχίσουμε ως οικογένεια, όπως θα ήθελε και όπως θα του άρεσε. Η ζωή συνεχίζεται. Ο Μίκαελ μας προστάτευε πάντα και τώρα εμείς προστατεύουμε εκείνον», σημείωνε χαρακτηριστικά.

Sports in

Πόσα χρήματα έχει κερδίσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός από την ασύλληπτη ευρωπαϊκή του πορεία

Αυτά είναι τα συνολικά έσοδα του Ολυμπιακού φέτος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024