Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ και η φυλακή της Κορίνα

Το ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ και η φυλακή της Κορίνα

Παραμένουν λιγοστές οι πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ.

Έχουν περάσει 10 χρόνια από το τρομακτικό ατύχημα του άσσου της Formula 1 Μίκαελ Σουμάχερ. Ήταν τον Δεκέμβριο του 2013 που ο Μίκαελ Σουμάχερ υπέστη ένα σοκαριστικό ατύχημα ενώ έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις, με την κατάσταση της υγείας του να έχει αλλάξει δραματικά τη ζωή της οικογένειάς του.

Ο θρυλικός πιλότος της Formula 1 Μίκαελ Σουμάχερ είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και έκτοτε έχει ξεκινήσει η αποθεραπεία του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Οι πληροφορίες για την υγεία του γίνονται γνωστές με το σταγονόμετρο. Η σύζυγός του Κορίνα, όπως υποστηρίζει ο στενός του φίλος Eddie Jordan, είναι σαν φυλακισμένη.

Από τη μοιραία ημέρα του ατυχήματός του, ο θρυλικός πιλότος της Formula 1 δεν έχει εμφανιστεί δημόσια. Η οικογένειά του προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρατήσει μυστική την κατάσταση της υγείας του.

Ο Eddiee Jordan αποκάλυψε ότι δεν κατάφερε να επισκεφθεί τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 μετά από άρνηση της συζύγου του Μίκαελ Σουμάχερ Κορίνα. Στόχος της να τον προστατεύσει.

«Η κατάσταση για τον Mick και την Κορίνα είναι φρικτή» σημείωσε χαρακτηριστικά στην OLBG. «Έχουν περάσει σχεδόν 10 χρόνια τώρα και η Κορίνα δεν έχει καταφέρει να πάει σε ένα πάρτι, σε ένα γεύμα, να βγει.

Ζει σαν φυλακισμένη επειδή όλοι θα ήθελαν να της μιλήσουν για τον Μίκαελ, ενώ εκείνη δεν θέλει να της το υπενθυμίζουν κάθε λεπτό», συμπλήρωσε.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ περιέγραφε κάποτε την 54χρονη σύζυγό του ως τον «φύλακα άγγελό» του. Η Κορίνα έχει αναλάβει τον απόλυτο έλεγχο ώστε να αποκλείσει κάθε θόρυβο γύρω από την κατάστασή του. Για αυτό και έχει περιορίσει τις επισκέψεις στον πιλότο της Formula 1.

Η Κορίνα αποφεύγει να μιλήσει δημόσια για τον Μίκαελ Σουμάχερ. Ήταν το 2022 που μίλησε στη διάρκεια ενός ντοκιμαντέρ για τη ζωή του θρυλικού πιλότου της Formula 1. «Ο Μίκαελ είναι εδώ. Διαφορετικός, αλλά είναι εδώ. Και αυτό μας δίνει δύναμη» σημείωσε χαρακτηριστικά. Δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Θέλουν να συνεχίσουν τις ζωές τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, έχοντας επικεντρωθεί στις προσπάθειες αποκατάστασης της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ.

«Είμαστε μαζί. Ζούμε μαζί στο σπίτι. Κάνουμε θεραπεία. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κάνουμε τον Μίκαελ καλύτερα και να βεβαιωθούμε ότι αισθάνεται άνετα. Και για να τον κάνουμε απλά να νιώσει την οικογένειά μας, τον δεσμό μας. Και ό,τι και να γίνει, θα κάνω ό,τι μπορώ. Όλοι μας. Προσπαθούμε να συνεχίσουμε ως οικογένεια, όπως άρεσε και εξακολουθεί να αρέσει στον Μίκαελ. Και συνεχίζουμε τις ζωές μας».

«»Το ιδιωτικό είναι ιδιωτικό», όπως έλεγε πάντα. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να μπορεί να συνεχίσει να απολαμβάνει την ιδιωτική του ζωή όσο το δυνατόν περισσότερο. Ο Μίκαελ πάντα μας προστάτευε και τώρα τον προστατεύουμε εμείς».

«Ο Μίκαελ βρίσκεται στα καλύτερα χέρια»

Ένας από τους λίγους ανθρώπους που είχε επισκεφθεί τον Μίκαελ Σουμάχερ ήταν ο πρώην πρόεδρος της FIA, Jean Todt. Είχε αποκαλύψει τον Μάιο του 2021 πως πραγματοποιεί δύο επισκέψεις τον μήνα στον Γερμανό πιλότο της Formula 1.

«Είμαι χαρούμενος που οι θαυμαστές του, όχι μόνο στη Γερμανία, τον σκέφτονται τόσο πολύ», είχε δηλώσει ο Jean Todt στη γερμανική Bild.

«Ο κόσμος ρωτάει τόσα πολλά για τον Μίκαελ. Οι θαυμαστές του πρέπει να γνωρίζουν ότι βρίσκεται στα καλύτερα χέρια. Στην καλύτερη κατάσταση που μπορεί να είναι και περιτριγυρισμένος από ανθρώπους που τον αγαπούν».

Ο Μίκαελ Σουμάχερ και ο Jean Todt είχαν εξαιρετική σχέση στη Ferrari, με τον Γερμανό πιλότο να έχει κατακτήσει πέντε διαδοχικούς παγκόσμιους τίτλους από το 2000 έως και το 2004. Οι δυο τους, όπως αποκαλύφθηκε, παρακολουθούν μαζί αγώνες της Formula 1 όταν τους επισκέπτεται ο Jean Todt.

«Είναι ξύπνιος, δεν ανταποκρίνεται»

Ήταν το 2022 που ο Jean Todt συνόδευσε την Κορίνα και την κόρη της Gina για να παραλάβουν το κρατικό βραβείο της Βόρειας Ρανηνίας-Βεστφαλίας στην Κολωνία εκ μέρους του Μίκαελ Σουμάχερ. Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία και απονέμεται σε ανθρώπους που έχουν εξαιρετική προσφορά στον κόσμο.

Ο γιος του Μικ είναι σήμερα εφεδρικός οδηγός της Mercedes, αφού απολύθηκε από τη Haas F1 το περασμένο καλοκαίρι. Ήταν το 2019 που η οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ έκανε μια ενημέρωση για τα 50ά γενέθλιά του. Διεβεβαίωσαν τα εκατομμύρια θαυμαστών του πως κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να βοηθήσουν στην ανάρρωσή του.

Λίγο καιρό αργότερα είχε γίνει γνωστό πως θα υποβληθεί σε επέμβαση βλαστοκυττάρων. Μια επέμβαση που ακυρώθηκε τότε λόγω της πανδημίας Covid-19. Ήταν πριν από λίγους μήνες που ο εξειδικευμένος νευρολόγος Erich Riederer εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το κατά πόσο ο Μίκαελ Σουμάχερ θα αναρρώσει ποτέ πλήρως.

«Νομίζω ότι βρίσκεται σε κατάσταση φυτού. Κάτι που σημαίνει ότι είναι ξύπνιος, αλλά δεν ανταποκρίνεται. Αναπνέει, η καρδιά του χτυπάει, μπορεί πιθανότατα να καθίσει και να κάνει μικρά βήματα με βοήθεια, αλλά όχι κάτι περισσότερο».

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024