Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λος Αντζελες: Εβραίοι διαδηλωτές σταματούν την κυκλοφορία ζητώντας κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Λος Αντζελες: Εβραίοι διαδηλωτές σταματούν την κυκλοφορία ζητώντας κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Εβραίοι διαδηλωτές κάθισαν στο οδόστρωμα, σταματώντας την κυκλοφορία στο Λος Αντζελες, και απαίτησαν να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Δεκάδες διαδηλωτές απέκλεισαν αυτοκινητόδρομο στο Λος Αντζελες την ώρα της μεγάλης κίνησης χθες Τετάρτη για ν’ απαιτήσουν να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς (φωτογραφία, επάνω, και βίντεο, κάτω, από το X).

Κάθισαν στο οδόστρωμα, σταματώντας την κυκλοφορία και προκαλώντας μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στην πόλη όπου, ακόμη και υπό κανονικές συνθήκες, η κίνηση είναι απελπιστική.

«Ο πληθυσμός στη Γάζα υφίσταται λιμό και σφαγιάζεται στ’ όνομά μας»

Μέλη της IfNotNow («Αν όχι τώρα»), συλλογικότητας που λέει ότι έχει ιδρυθεί από «αμερικανούς εβραίους που οργανώνονται για να τερματιστεί η υποστήριξη των ΗΠΑ στο σύστημα του ισραηλινού απαρτχάιντ», τοποθέτησαν γιγάντια μενορά στην άσφαλτο και έψαλαν καλώντας να κηρυχθεί «άμεσα κατάπαυση του πυρός».

«Ως εβραίοι, δεν μπορούμε να μένουμε με τα χέρια σταυρωμένα καθώς ο πληθυσμός στη Γάζα υφίσταται λιμό και σφαγιάζεται στ’ όνομά μας», ανέφερε η συλλογικότητα μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

«Απόλυτη ατιμωρησία»

«Δεν μπορούμε ν’ ανεχθούμε η ζωή να συνεχίζεται ως συνήθως όταν Παλαιστίνιοι δολοφονούνται με απόλυτη ατιμωρησία. Κλείσαμε λοιπόν τον δρόμο» πρόσθεσε.

Πλάνα από τη διαδήλωση δείχνουν λογομαχίες και αψιμαχίες, προφανώς ανάμεσα σε διαδηλωτές και αυτοκινητιστές. Η αστυνομία επενέβη περίπου μια ώρα αφού έγινε ο αποκλεισμός του αυτοκινητόδρομου.

Διαδηλωτές συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν σε αστυνομικά οχήματα που περίμεναν.

Ο απολογισμός των θυμάτων στη Λωρίδα της Γάζας ξεπέρασε τους 18.600 νεκρούς. Στη μεγάλη πλειονότητά τους επρόκειτο για γυναίκες, παιδιά και εφήβους.

Καθώς η διεθνής υποστήριξη στον πόλεμο που κήρυξε το Ισραήλ στη Χαμάς ατονεί, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε αυτή την εβδομάδα με συντριπτική πλειοψηφία ψήφισμα που καλεί να κηρυχθεί άμεσα κατάπαυση του πυρός, ενώ ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε εναντίον βομβαρδισμών που γίνονται «στα τυφλά» και σκοτώνουν αμάχους.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024