Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επιδρομή των ρωσικών αρχών σε γκέι μπαρ - Συλλήψεις με αφορμή τον νέο αντι-ΛΟΑΤΚΙ νόμο

Επιδρομή των ρωσικών αρχών σε γκέι μπαρ – Συλλήψεις με αφορμή τον νέο αντι-ΛΟΑΤΚΙ νόμο

Οι αναφορές στα ΛΟΑΤΚΙ άτομα έχουν διαγραφεί από βιβλία, ταινίες, διαφημίσεις και τηλεοπτικές εκπομπές.

Βίντεο που δείχνει τις ρωσικές αρχές να εισβάλουν σε ένα ακόμα γκέι μπαρ, λίγο καιρό μετά τη ψήφιση του αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ νόμου, κυκλοφόρησε ρωσικό ειδησεογραφικό μέσο.

Η συγκεκριμένη επίθεση είναι μόνο μία από τις πολλές που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα, σε αρκετούς κουήρ χώρους, στο πλαίσιο της απόασης του Ανώτατου Δικαστήριο της Ρωσίας, να απαγορεύσει τις δραστηριότητες του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος στη χώρα

Το περιστατικό συνέβη το Σαββατοκύριακο, χωρίς όμως να κοινοποιείται το βίντεο μαζί με τη δημοσίευση της είδησης. Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα του πρακτορείου που το διέδωσε.

Τα τελευταία χρόνια η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα της χώρας δέχεται όλο και μεγαλύτερη πίεση από τις αρχές

Στο βίντεο, που δημοσιοποίησε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ura.ru, φαίνεται μια ομάδα οπλισμένων αστυνομικών να εισβάλει στο κλαμπ «Fame», με τους δεκάδες θαμώνες να κοιτάζουν έκπληκτοι και τρομαγμένοι. Τότε, οι αρχές ζητούν να κλείσει η μουσική, και διατάζουν τα άτομα που βρίσκονται μέσα να φύγουν.

Οι συνεχόμενες επιδρομές, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας κήρυξη εξτρεμιστικό αυτό που ονομάζει ως «διεθνές ΛΟΑΤ κίνημα», έχουν οδηγήσει πολλές ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις και χώρους, στο κλείσιμο.

Επίσης, πολλά ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα έχουν ήδη συλληφθεί.

Οι ομοφοβικοί νόμοι της Ρωσίας

Το σύνταγμα της Ρωσίας, τροποποιήθηκε το 2020 για να καταστεί σαφές ότι ο γάμος σημαίνει ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας και οι ενώσεις ομοφύλων δεν αναγνωρίζονται στη χώρα.

Το 2013 ψηφίστηκε νόμος που απαγορεύει την «προπαγάνδα μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων» που απευθύνεται σε ανηλίκους.

Πέρυσι, οι περιορισμοί αυτοί επεκτάθηκαν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες στη Ρωσία. Οι αναφορές στα ΛΟΑΤΚΙ άτομα έχουν διαγραφεί από βιβλία, ταινίες, διαφημίσεις και τηλεοπτικές εκπομπές.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ένα ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι αποχρωμάτισε ένα ουράνιο τόξο σε ένα νοτιοκορεατικό ποπ βίντεο, για να μην κατηγορηθεί για παραβίαση του νόμου περί «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας».

Sports in

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 92-58: Την «έλιωσε» και πάει στη Βαρκελώνη για τον τελικό πρόκρισης!

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Μπαρτσελόνα με 92-58 και η πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι, που θα γίνει στη Βαρκελώνη στις 8/5

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024