Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ερυθρά Θάλασσα: Φορτηγό πλοίο που δέχθηκε επίθεση φλέγεται στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης

Ερυθρά Θάλασσα: Φορτηγό πλοίο που δέχθηκε επίθεση φλέγεται στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης

Για την ώρα τα μέσα της Υεμένης αντιπολιτευόμενα ή συμπολιτευόμενα με τους Χούθι δεν έχουν επιβεβαιώσει επίθεση του τακτικού στρατού των ανταρτών της Ανσάρ Αλλάχ.

Ένα φορτηγό πλοίο πιστεύεται ότι έχει πάρει φωτιά στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα, εν μέσω φερόμενης επίθεσης από αντάρτες Χούθι, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η ύποπτη επίθεση σημειώθηκε περίπου 15 ναυτικά μίλια από την ελεγχόμενη από τους Χούθι πόλη Μόκα, λιμάνι της Υεμένης, αργά το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με την υπηρεσία Maritime Trade Operations του Ηνωμένου Βασιλείου, που διοικείται από το Βασιλικό Ναυτικό της Βρετανίας (UKMTO).

Σκοπός είναι να αναγκάσουν όλα τα ισραηλινά πλοία σε υπέρμετρα έξοδα και μεγαλύτερα ταξίδια κατά 11 ημέρες

Το πλοίο φέρεται να βρισκόταν εντός του στενού Bab-el-Mandeb που συνδέει την Ερυθρά Θάλασσα με τον Κόλπο του Άντεν. Η τελευταία επίθεση ήταν ανοργάνωτη (σ.σ. δεν ήταν του στρατού των Χούθι) και εμποδίστηκε εύκολα από αμερικανικό πλοίο που καταδίωξε και συνέλαβε τους πειρατές.

Ο χάρτης του The Cradle δείχνει το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει το Ισραήλ.

Η αναφορά από την υπηρεσία Maritime Trade Operations


«Σημαντική ανακοίνωση αναμένεται τις επόμενες ώρες», αναφέρει ο Στρατός των Ανσάρ Αλλάχ.

Το UKMTO δήλωσε αργότερα ότι έλαβε μια αναφορά για μια «οντότητα που δηλώνει ότι είναι το Πολεμικό Ναυτικό της Υεμένης, διατάσσοντας ένα ναυτικό (σ.σ. Μέσον) να αλλάξει πορεία προς ένα λιμάνι της Υεμένης» και προειδοποίησε άλλα πλοία να είναι προσεκτικά.

Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν Χούθι (σ.σ. Των οποίο το κανονικό όνομα είναι Ανσάρ Αλλάχ) έχουν επανειλημμένα επιτεθεί σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενώ έχουν δηλώσει πως «τα πλοία που συλλαμβάνουν είναι στην διάθεση της Παλαιστινιακής Αντίστασης». Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανακοίνωση από τα δίκτυα της Υεμένης, καμίας από τις 3 ομάδες που ελέγχουν την Υεμένη.

Το Ισραήλ έχει ορκιστεί να καταστρέψει τη Χαμάς στη Γάζα χωρίς όμως παράλληλες επιθέσεις στην Υεμένη. Μέχρι στιγμής πυραύλους από την Υεμένη προς το Ισραήλ έχουν καταρρίψει οι ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία, η Γαλλία και φυσικά το Ισραήλ.

Το Σάββατο, οι αντάρτες Χούτι απείλησαν να επιτεθούν σε όλα τα πλοία που κατευθύνονται σε ισραηλινά λιμάνια, εκτός εάν επιτραπεί η είσοδος τροφίμων και φαρμάκων στη Γάζα.

Κεντρική Φωτογραφία: Στρατός των Ανσάρ Αλλάχ σε άψογη αισθητική Grand Theft Vessel!

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024