Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ερυθρά Θάλασσα: Καταδρομικό των ΗΠΑ κατέρριψε drone «που προερχόταν» από την Υεμένη

Ερυθρά Θάλασσα: Καταδρομικό των ΗΠΑ κατέρριψε drone «που προερχόταν» από την Υεμένη

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ έχουν τεθεί σε αυξημένο επίπεδο συναγερμού για απειλές που σχετίζονται με οργανώσεις οι οποίες πρόσκεινται στο Ιράν, μετά το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Το καταδρομικό USS Carney (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το X) του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, το οποίο βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα, κατέρριψε τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος που προερχόταν από περιοχή της Υεμένης ελεγχόμενη από τους σιίτες αντάρτες Χούθι, οι οποίοι πρόσκεινται στο Ιράν, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.

Αυξημένο επίπεδο συναγερμού για τις αμερικανικές δυνάμεις

«Περί τις 11:00 (ώρα Σανάα)», το USS Carney «κατέρριψε ένα KAS04», UAV ιρανικής κατασκευής, που είχε απογειωθεί «από περιοχή της Υεμένης ελεγχόμενης από τους Χούθι», ανέφερε μέσω X το μικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»).

Πρόσθεσε πως το drone κατευθυνόταν προς το αντιτορπιλικό τύπου Αρλι Μπερκ κι οι προθέσεις του χειριστή του «ήταν άγνωστες».

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν τεθεί σε αυξημένο επίπεδο συναγερμού για απειλές που σχετίζονται με οργανώσεις οι οποίες πρόσκεινται στο Ιράν, λόγω του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς που έχει κλιμακώσει τις εντάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ισχυρή δύναμη

Τον προηγούμενο μήνα, αμερικανικό πολεμικό πλοίο κατέρριψε 15 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τέσσερις πυραύλους κρουζ που εκτόξευσαν οι φιλοϊρανοί αντάρτες Χούθι της Υεμένης εναντίον του Ισραήλ.

Οι ΗΠΑ έστειλαν πρόσφατα ισχυρή ναυτική δύναμη στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων δύο αεροπλανοφόρων και των πλοίων που τα συνοδεύουν, μαζί με περίπου 2.000 πεζοναύτες.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024