Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Υεμένη: Οι ένοπλες δυνάμεις έδωσαν στην δημοσιότητα βίντεο με το ρεσάλτο στο ισραηλινό πλοίο

Υεμένη: Οι ένοπλες δυνάμεις έδωσαν στην δημοσιότητα βίντεο με το ρεσάλτο στο ισραηλινό πλοίο

Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης εξέδωσαν σήμερα στην δημοσιότητα βίντεο από την επιχείρηση κατάληψης πλοίου στην Ερυθρά θάλασσα, σε ένα πολύ θεαματικό βίντεο στρατιωτικής προπαγάνδας.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης εξέδωσαν σήμερα βίντεο από την επιχείρηση κατάληψης πλοίου στην Ερυθρά θάλασσα, στην οποία μετείχαν στρατιωτικές δυνάμεις από αέρα και θάλασσα.

Το βίντεο είναι εν μέρει πολεμικό και προπαγανδιστικό και εντάσσεται στο πόλεμο μέσω βίντεο και ανακοινώσεων των Ανσάρ Αλλάχ ή γνωστών και ως Χούθι εναντίον του Ισραήλ. Η Υεμένη είχε ειδοποιήσει πως τα πλοία ισραηλινών συμφερόντων που θα πλέουν στην Ερυθρά θάλασσα θα τελούν υπό κίνδυνο σύλληψης.

Το Ισραήλ όμως έχει διαψεύσει πως το πλοίο είναι ισραηλινών συμφερόντων Galaxy Leader

H φράση «σύλληψη του πλοίου» δυστυχώς μπορεί να εκφραστεί και ως «κρατική πειρατεία». Κάτι που έχει συμβεί σε πλοία ελληνικών, ιρανικών, ρωσικών και άλλων συμφερόντων τον τελευταίο χρόνο. Ειδικά αν οι χώρες σχετίζονται με διεθνείς κυρώσεις ή προέρχονται από χώρες που τις έχουν επιβάλει ή έχουν δεσσμεύσει πλοία.

Το ιστορικό και ολόκληρη η δήλωση

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της Υεμένης στρατηγός Γιαχία Σαρέα προειδοποίησε το Σάββατο ότι κάθε ισραηλινό πλοίο αποτελεί στόχο από τους πυραύλους της Υεμένης.

Ο στρατηγός Σαρέα δήλωσε πως η σύλληψη του πλοίου σημειώθηκε «υπό το πρίσμα των θρησκευτικών, εθνικών και ηθικών ευθυνών και λαμβάνοντας υπόψη την αποτρόπαια ισραηλινοαμερικανική επίθεση κατά της Λωρίδας της Γάζας, που χαρακτηρίζεται από καθημερινές σφαγές και γενοκτονικές πράξεις και σε απάντηση των αιτημάτων του λαού της Υεμένης και των προσδοκιών των ελεύθερων εθνών να βοηθήσουμε τους καταπιεσμένους αδελφούς μας στη Γάζα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, 52 άτομα που επέβαιναν στο ισραηλινό πλοίο συνελλήφθησαν, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως αποτελεί πλοίο μεταφοράς οχημάτων που κινούνται από την Τουρκία στην Ινδία. Το Ισραήλ δήλωσε πως κανένας εκ των ναυτικών δεν ήταν ισραηλινής καταγωγής. To Ισραήλ  μέσω του γραφείου του πρωθυπουργού κάνει λόγο για «25 μέλη πληρώματος διαφόρων εθνικοτήτων, κυρίως ουκρανικής, βουλγαρικής, φιλιππινέζικης και μεξικανικής υπηκοότητας».

Το πλοίο ισραηλινών συμφερόντων συνοδεύτηκε από ταχύπλοα στην Υεμένη.

Εν τέλει το πλοίο είναι ισραηλινών συμφερόντων

Το μέσο που μετέδωσε πρώτο την είδηση ήταν το Al Mayadeen, ενώ το Reuters επιβεβαίωσε την πληροφορία του in.gr σχετικά με το νηολόγιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG (χρηματιστήριο του Λονδίνου), το Galaxy Leader ανήκει σε εταιρεία που είναι εγγεγραμμένη στο μητρώο της Ray Car Carriers με έδρα τη Νήσο Μαν, η οποία αποτελεί μονάδα της Ray Shipping με έδρα το Τελ Αβίβ.

Ως ιδιοκτήτης τουλάχιστον κατά το ήμιση της Ray Shipping φέρεται ο ισραηλινός κάτοικος Λονδίνου Αβραάμ -Ραμί- Ουνγκάρ. Πιθανώς να επικαλείται διαβατήριο άλλης χώρας και για αυτό ίσως το Ισραήλ να έκανε λόγο πως δεν είναι ισραηλινών συμφερόντων. Θέση που αντικρούουν και ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Τότε, ο Σαρί επιβεβαίωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης στόχευσαν ευαίσθητες τοποθεσίες στην θέση «Εϊλάτ», που είναι χτισμένο στα ερείπια του παλαιστινιακού  Ουμ αλ Ρασράς, μόλις 24 ώρες μετά από μια άλλη στρατιωτική επιχείρηση.

Το θεαματικό βίντεο

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024