Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
NASA: «Athens at night» - Η εντυπωσιακή αεροφωτογραφία από το Διάστημα

NASA: «Athens at night» – Η εντυπωσιακή αεροφωτογραφία από το Διάστημα

Η φωτογραφία επελέγη ως «φωτογραφία της ημέρας» στις 10 Δεκεμβρίου του 2023

Πρωταγωνίστρια στο site της NASA ήταν η Αθήνα, στις 10 Δεκεμβρίου, με μία εντυπωσιακή φωτογραφία της από το Διάστημα να επιλέγεται ως  «φωτογραφία της ημέρας».

«Αthens at night» γράφει χαρακτηριστικά ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός, αναφερόμενος στη σχετική αεροφωτογραφία που τράβηξε μέλος του πληρώματος Expedition 67 στις 17 Σεπτεμβρίου 2022, με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Nikon D5 που χρησιμοποιεί εστιακή απόσταση 180 χιλιοστών.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε πέρυσι τον Σεπτέμβριο

«Σε αυτή τη φωτογραφία, ο φωτισμός διακόπτεται απότομα στο νότιο άκρο της Αθήνας, όπου η πόλη συναντά τον Σαρωνικό κόλπο. Το βορειοδυτικό άκρο της πόλης εμφανίζει επίσης απότομη πτώση του φωτισμού λόγω της Πάρνηθας. Ομοίως, η έλλειψη φωτισμού μεταξύ της πόλης και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών οφείλεται στο δύσβατο ανάγλυφο του Υμηττού. Η οροσειρά καλύπτεται από δάση που φιλοξενούν αρχαιολογικούς χώρους και περιοχές αναψυχής» σημειώνει η NASA.

«Τα αρχαία και τα σύγχρονα στοιχεία της Αθήνας έρχονται σε αντίθεση και τη νύχτα. Τα φώτα κίτρινου και πορτοκαλί χρώματος υποδηλώνουν παλαιότερο φωτισμό με νάτριο υψηλής πίεσης. Ο φωτεινός φωτισμός λευκού χρώματος υποδεικνύει περιοχές που φωτίζονται με την πιο πρόσφατη τεχνολογία LED. Μικρές σκοτεινές κηλίδες στην κεντρική περιοχή της πόλης περιβάλλουν ορισμένα από τα σημαντικότερα αρχαία μνημεία του πέμπτου αιώνα π.Χ., όπως η Ακρόπολη, ο Παρθενώνας και ο ναός του Ολυμπίου Διός» επισημαίνει.

Δείτε εδώ τη φωτογραφία σε μεγέθυνση.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024