Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όταν η Bentley Batur ενέπνευσε την Ducati Diavel

Όταν η Bentley Batur ενέπνευσε την Ducati Diavel

Μια απρόσμενη συνεργασία φέρει την αισθητική της Ducati Diavel κοντά στην οπτική της σπάνιας Batur και του οίκου Mulliner με αποτέλεσμα 550 μοτοσικλέτες με συλλεκτικό χαρακτήρα

Η αλήθεια είναι ότι κάποιος θα δυσκολευόταν να βρει την σύνδεση ανάμεσα στην Bentley και την Ducati για όλους τους προφανείς αλλά και για λιγότερο προφανείς λόγους. Οι δύο εταιρείες ωστόσο αποφάσισαν να συμπράξουν συνυπογράφοντας ένα «δίτροχο έργο τέχνης» όπως το αποκαλούν, την Ducati Diavel for Bentley.

Το project έχει κατά κάποιο τρόπο δύο αφετηρίες, καθώς την βάση του αποτελεί η γνωστή Ducati Diavel V4 η οποία όμως κατόπιν συνεργασίας των σχεδιαστηρίων των δύο εταιρειών ενσωματώνει στην αισθητική της και στην αύρα της στοιχεία από την σχετικά πρόσφατη όσο και εξαιρετικά σπάνια –κατασκευάστηκαν μόλις 18- Bentley Batur των δύο εκατομμυρίων ευρώ και την επιμέλεια του οίκου Mulliner ο οποίος επέλεξε αυτόν τον τρόπο για να ανοίξει ένα παράθυρο προς το σχεδιαστικό μέλλον της βρετανικής φίρμας.

Έτσι η Diavel αποκτά εισαγωγές αέρα και δεξαμενή καυσίμου που παραπέμπουν σαφώς στην πληθωρική Batur ενώ το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τις συνολικά πιο μυώδεις γραμμές του σκαριού της αλλά και τις επιλογές των χρωματισμών.

Στο ίδιο ακριβώς σκεπτικό υπακούει και ο σχεδιασμός των τροχών που υιοθετούν αντίστοιχο μοτίβο με το τετράτροχο GΤ των Βρετανών. Η σέλα φέρει το έμβλημα της Bentley ενώ οι κόκκινες ραφές είναι κάτι που συναντά κανείς και στο εσωτερικό της Batur. Στις λεπτομέρειες που έχουν σχεδιαστεί επίσης με την Batur κατά νου, συγκαταλέγονται  η διπλή απόληξη της εξάτμισης καθώς και τα φτερά των τροχών, το κάλυμμα των φώτων και του ψυγείου που κατασκευάζονται από το ανθρακόνημα.

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά θα αποτελέσουν αποκλειστικό προνόμιο 500 μονάδων παραγωγής της Ducati Diavel for Bentley ωστόσο θα υπάρξουν και ακόμα 50 μονάδες οι οποίες θα έχουν την επιμέλεια του οίκου Mulliner ο οποίος με τη σειρά του θα δώσει τη δυνατότητα στους δυνητικούς αγοραστές των δίτροχων να επιλέξουν διαφορετικά από τα standard, χρώματα για την σέλα, τις δαγκάνες των φρένων, περισσότερες λεπτομέρειες από ανθρακόνημα ή να αλλάξουν εντελώς το χρώμα της μοτοσικλέτας προκειμένου να ταιριάζει με την Bentley που ήδη διαθέτουν.

Αυτονόητα κάθε αντίτυπο θα συνοδεύεται από πιστοποιητικό γνησιότητας ενώ όσοι το επιλέξουν θα μπορούν να αποκτήσουν κράνος και μπουφάν που θα ταιριάζουν με τις αποχρώσεις της μοτοσικλέτας. Να σημειωθεί ότι η αρχική τιμή της Ducati Diavel for Bentley (περίπου 68.000 ευρώ) είναι παραπάνω από διπλάσια σε σχέση με την «απλή» Ducati Diavel V4, ενώ οι εκδόσεις Mulliner θα είναι ακόμα ακριβότερες.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024