Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Bentley Bentayga: Ελίτ ανησυχίες

Bentley Bentayga: Ελίτ ανησυχίες

To SUV των Βρετανών εμπλουτίζει τον εαυτό του εξοπλιστικά, αποκτώντας παράλληλα περισσότερες επιλογές όπως επιβάλλουν οι συνήθειες του πολυτελούς είδους

Ηβρετανική φίρμα εφαρμόζει μια σειρά βελτιώσεων στο πολυτελές SUV της, αναδιαρθρώνοντας παράλληλα την γκάμα με φόντο την απουσία του W12. Αναλυτικότερα, οι αλλαγές αντικατοπτρίζουν αυτές της έκδοσης με το μεγαλύτερο μεταξόνιο (Extended Wheelbase) εμπλουτίζοντας το εξοπλιστικό παλμαρέ της Bentayga και ταυτόχρονα συμβάλλοντας στην βελτίωση των οδικών της χαρακτηριστικών.

Μια από τις κυριότερες προσθήκες είναι το σύστημα τετραδιεύθυνσης που πρωτοεμφανίστηκε στην έκδοση EWB και το οποίο αποτελεί στοιχείο του βασικού εξοπλισμού για τις εκδόσεις S και Azure, εξασφαλίζοντας περισσότερη ευελιξία στις χαμηλές ταχύτητες αλλά και καλύτερη δυναμική ευστάθεια στις υψηλές. Το εν λόγω σύστημα προστίθεται σε μια ευρεία γκάμα τεχνολογιών που αφορούν το πλαίσιο και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, αεραναρτηση και ενεργές αντιστρεπτικές ράβδους. Φυσικά η Bentayga εξακολουθεί να προσφέρει τη δυνατότητα εξοπλισμού της με σπορ κεραμικά δισκόφρενα αλλά και σπορ σύστημα εξαγωγής.

Παράλληλα με την παραπάνω προσθήκη, η Bentayga προσθέτει ένα ακόμα επίπεδο εξοπλισμού ανάμεσα στη βασική έκδοση και στις εκδόσεις Azure το οποίο σηματοδοτείται από το γράμμα A.

H αντίστοιχη έκδοση εφοδιάζεται με μια λίγο διαφορετική γρίλια με κάθετα στοιχεία η οποία εφοδιάζει και την έκδοση Extended Wheelbase ενώ μπορεί να εξοπλιστεί και με νέου σχεδιασμού τροχούς 21 ιντσών. Για το εσωτερικό προσφέρεται η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 15 χρώματα για τις δερμάτινες επενδύσεις σε συνδυασμό με τις γνωστές επιλογές για τα ξύλινα τμήματα του ταμπλό. Φυσικά από τις διαθέσιμες επιλογές δεν εξαιρούνται όσα –πολλά- μπορεί να προσφέρει ο οίκος Mulliner και το πρόγραμμα εξατομίκευσης τoυ.

Εκτός από τις ανωτέρω αλλαγές οι υπόλοιπες εκδόσεις της Bentayga επωφελούνται από μια αναβαθμισμένη παλέτα χρωμάτων που περιλαμβάνει επτά νέες σατινέ αποχρώσεις ενώ η έκδοση EWB είναι διαθέσιμη πλέον με το Styling Specification το οποίο προσθέτει στα χαρακτηριστικά της μια μικρή αεροτομή πίσω, πρόσθετα στοιχεία στα κατώτερα πλευρικά τμήματα και κάποιες λεπτομέρειες περιμετρικά του αμαξώματος και στους προφυλακτήρες που συνηγορούν σε μια πιο σπορ εικόνα.

Στις βελτιώσεις που αφορούν το εσωτερικό συγκαταλέγεται και ένα πιο εξελιγμένο φίλτρο αέρα το οποίο με βάση τα δεδομένα του GPS, αλλάζει αυτόματα την λειτουργία του συστήματος εξαερισμού από ανοιχτή σε κλειστή, ανακυκλώνοντας τον αέρα στην καμπίνα εφόσον θεωρήσει ότι το αυτοκίνητο εισέρχεται σε ζώνη με περισσότερη ατμοσφαιρική μόλυνση όπως π.χ. σε ένα τούνελ ή σε ένα επιβαρυμένο αστικό κέντρο. Παράλληλα, βελτιώσεις και προσθήκες έχουν πραγματοποιηθεί στις εφαρμογές που επιτρέπουν τον έλεγχο συστημάτων του αυτοκινήτου εξ αποστάσεως μέσω smartphone.

Να σημειωθεί ότι ελλείψει του θηριώδους W12, η Bentayga είναι πλέον διαθέσιμη είτε με τον twin-turbo V8 είτε ως plug-in hybrid με V6 κινητήρα προσφέροντας ισχύ από 450 έως 550 ίππους.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024