Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Bentley Continental GT Le Mans Collection: Βίοι παράλληλοι

Bentley Continental GT Le Mans Collection: Βίοι παράλληλοι

Η βρετανική φίρμα αποφάσισε να τιμήσει την μακρά «συνύπαρξή» της με τον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans με μια ειδική έκδοση της Continental GT με W12 κινητήρα

To 2023 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την θέσπιση του 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans που τω καιρώ εκείνο αποτελούσε μια ακόμα πιο σκληροτράχηλη δοκιμασία, αναδεικνύοντας τους κατασκευαστές και τους οδηγούς που νικούσαν σε θρύλους.

Η Benley έχει γράψει χρυσές σελίδες στην συγκεκριμένη διοργάνωση έχοντας συνδέσει την ιστορία της με παράτολμα επιτεύγματα στο γαλλικό τερέν συνδυάζοντας μάλιστα την πρεμιέρα του αγώνα με ρεκόρ γύρου. Η τελευταία της νίκη στον θρυλικό αγώνα καταγράφηκε το 2003 με δύο Speed 8 που κατέλαβαν την πρώτη και την δεύτερη θέση.

Με αφορμή την συμπλήρωση της εκατονταετηρίδας του Le Mans αλλά και την εικοσαετία από την τελευταία νίκη της στην κατηγορία πρωτοτύπων, η Bentley αποφάσισε να δημιουργήσει μια σειρά από ειδικές εκδόσεις της Continental GT η οποία θα κατασκευαστεί σε 48 μονάδες.

Όπως υποθέτει κανείς την επιμέλεια των 48 ειδικών εκδόσεων θα αναλάβει ο οίκος Mulliner που φρόντισε οι 48 Continental GT να απηχούν μια σπορτίφ διάθεση, επιφυλάσσοντας πολύ ενδιαφέρουσες και ευρηματικές λεπτομέρειες.

Στις πιο χαρακτηριστικές συγκαταλέγεται η τοποθέτηση μισής βαλβίδας από τις συνολικά 24 που διέθετε ο κινητήρας της νικηφόρας Speed 8, ένθετης σε ένα από τα τρία αναλογικά όργανα που παρεπιδημούν στο κέντρο του ταμπλό της Continental GT, ως μέρος του γνωστού περιστρεφόμενου infotainment. To εξίσου γνωστό αναλογικό ρολόι αλλάζει μορφή δείχνοντας 24ώρες προς τιμή του θρυλικού αγώνα.

Φυσικά, οι εκδόσεις βάφονται στην άκρως βρετανική όσο και αγωνιστική απόχρωση του πράσινου συνδυασμένου με λευκές ρίγες και μαύρες λεπτομέρειες ενώ ο αριθμός 7 που δεσπόζει στην γρίλια είναι όπως εύκολα υποθέτει κανείς ο αγωνιστικός αριθμός της Speed 8 που κατήγαγε την νίκη στο Le Mans το 2003.

Το παζλ της εξωτερικής εμφάνισης συμπληρώνουν, στοιχεία από ανθρακόνημα στα αεροδυναμικά βοηθήματα και στα πλευρικά τμήματα καθώς και τροχοί 22 ιντσών με πέντε ακτίνες με μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα.

Στις επιφάνειες του εσωτερικού εναλλάσσεται το ανθρακόνημα και το ξύλο από καρυδιά ενώ δεν λείπουν και οι ιδιάζουσες λεπτομέρειες όπως οι αναβατήρες από ατσάλι και το ταμπλό  όπου απαριθμούνται οι συνολικά έξι νίκες της Bentley στον 24ωρο γαλλικό αγώνα και η σιλουέτα της Speed 8 σε στρατηγικά σημεία του διάκοσμου.

Tα 48 αντίτυπα της Continental GT Le Mans Collection εφοδιάζονται από τον θηριώδη W12 κινητήρα των 6,0 λίτρων σε εκδοχή ισχύος 659 ίππων και 900 Nm ροπής σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων και ένα ενεργό σύστημα τετρακίνησης. Χάρη στα παραπάνω, η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα των εκδόσεων διαμορφώνεται σε 335 χλμ./ώρα.

Τις προδιαγραφές των εκδόσεων συμπληρώνει μια σοφιστικέ αερανάρτηση τριών θαλάμων με ενεργές αντιστρεπτικές ράβδους, σύστημα τετραδιεύθυνσης και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024