Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σχεδόν 14 εκατ. Βρετανοί έχουν κάνει κράτηση για τις διακοπές του 2024 στην Ελλάδα

Σχεδόν 14 εκατ. Βρετανοί έχουν κάνει κράτηση για τις διακοπές του 2024 στην Ελλάδα

Η Ισπανία είναι ο κορυφαίος προορισμός για το 15% των Βρετανών, ακολουθούμενη από την Ιταλία (12%), τη Γαλλία (11%) και την Ελλάδα (10%)

Σχεδόν 14 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ήδη πραγματοποιήσει κρατήσεις για τα ταξίδια τους στο εξωτερικό για το επόμενο έτος, με μέση δαπάνη τις 1.756 λίρες και την Ελλάδα να βρίσκεται στην τέταρτη θέση ανάμεσα στους προορισμούς που επιλέγουν, συγκεντρώνοντας το 10%, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα της American Express.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.000 καταναλωτών στο Ην. Βασίλειο, άνω των 18 ετών, οι Βρετανοί σχεδιάζουν, κατά μέσο όρο, δύο ταξίδια διακοπών το 2024.

Ο κίνδυνος να μην χάσουν κάτι είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας που οδηγεί στις έγκαιρες κρατήσεις, μενα βρεθεί αντιμέτωπο με εξαντλημένες πτήσεις ή καταλύματα

Το να έχει κανείς κάτι να περιμένει τους χειμερινούς μήνες (31%) ακολουθεί με μικρή διαφορά στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με την έρευνα.

Κορυφαίοι προορισμοί και είδος διακοπών

Η Ισπανία είναι ο κορυφαίος προορισμός για το 15% των Βρετανών, ακολουθούμενη από την Ιταλία (12%), τη Γαλλία (11%) και την Ελλάδα (10%). Οι ΗΠΑ συναντώνται στην πέμπτη θέση μαζί με τα Κανάρια Νησιά (με μερίδιο 8% έκαστη).

Σχεδόν το ένα πέμπτο (17%) επιθυμεί να ταξιδέψει σε προορισμούς που δεν είναι συνηθισμένοι. Ωστόσο, τα δύο τρίτα (66%) σχεδιάζουν εγχώριες διακοπές με κορυφαίους προορισμούς την Κορνουάλη και τη Lake District.

Τα ταξίδια στην παραλία είναι το πιο δημοφιλές είδος διακοπών, με σχεδόν τους μισούς (46%) να σκέφτονται μια απόδραση σε κάποιο παραθαλάσσιο προορισμό.

Σχεδόν οι μισοί ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο αναζητούν επίσης να απολαύσουν την τοπική γαστρονομία (43%) και να γνωρίσουν τον πολιτισμό στον προορισμό που θα επισκεφθούν (41%) όταν κάνουν κράτηση για διακοπές.

Οι Millennials είναι οι πιο περιπετειώδεις ταξιδιώτες, με το 31% να αναζητά συγκινήσεις -το υψηλότερο ποσοστό από κάθε άλλη γενιά, σύμφωνα με την έρευνα.

Πιστωτική κάρτα, ο καλύτερος τρόπος πληρωμής

Όσον αφορά την πληρωμή των διακοπών, το 43% σκοπεύει να χρησιμοποιήσει πιστωτικές κάρτες, ενώ το 7% θέλει να χρησιμοποιήσει πόντους κατά την κράτηση.

Συνολικά το 41% των ερωτηθέντων στοχεύει να συγκεντρώσει πόντους ή επιστροφή μετρητών χρησιμοποιώντας μια κάρτα που κερδίζει ανταμοιβές.

Sports in

Ελ Αραμπί: «Είμαστε γεμάτοι προσδοκίες»

Ο Μαροκινός επιθετικός εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024