Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιος ήταν ο πρίγκιπας Κωνσταντίνος του Λιχτενστάιν

Ποιος ήταν ο πρίγκιπας Κωνσταντίνος του Λιχτενστάιν

Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, με τη βασιλική οικογένεια να θρηνεί τον χαμό του

Σοκαρισμένοι είναι οι βασιλικοί οίκοι της Ευρώπης από τον ξαφνικό θάνατο του πρίγκιπα Κωνσταντίνου του Λιχτενστάιν σε ηλικία 51 ετών.

Ο τρίτος γιος του βασιλέως πρίγκιπα Χανς-Αδάμ Β’ έφυγε απροσδόκητα, βυθίζοντας στο πένθος το Πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν.

Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, με τη βασιλική οικογένεια να θρηνεί τον χαμό του.

Ποιος ήταν ο πρίγκιπας Κωνσταντίνος του Λιχτενστάιν

Γεννήθηκε στο St. Gallen τον Μάρτιο του 1972 και αποφοίτησε από το Λύκειο του Λιχτενστάιν, πριν σπουδάσει νομικά στο Σάλτσμπουργκ.

Ήταν ο νεότερος γιος του πρίγκιπα Χανς-Αδάμ Β’, του σημερινού βασιλεύοντος πρίγκιπα του Λιχτενστάιν και ο έβδομος στη σειρά διαδοχής για τον θρόνο.

Για 11 χρόνια είχε διατελέσει γενικός διευθυντής και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Πρίγκιπα Λιχτενστάιν

Ο εκλιπών άφησε πίσω τη σύζυγό του, την πριγκίπισσα Μαρία, την οποία παντρεύτηεκ το 1999. Ο πολιτικός γάμος τους τελέστηκε στο Βαντούζ στις 14 Μαΐου. Ακολούθησε και θρησκευτικός γάμος στις 18 Ιουλίου του ίδιου έτους, στη Σλοβακία.

O ο πρίγκιπας Κωνσταντίνος με τη σύζυγό του

Το ζευγάρι απέκτησε μαζί τρία παιδιά. Τον 20χρονο σήμερα πρίγκιπα Μόριτζ, την 18χρονη πριγκίπισσα Τζίνα και τον 15χρονο πρίγκιπα Μπένεντικ.

Ο πρίγκιπας του Λίχτενσταϊν, είχε διατελέσει πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Liechtenstein Group AG και ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Liechtenstein Group Holding AG.

Επίσης, για 11 χρόνια είχε διατελέσει γενικός διευθυντής και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Πρίγκιπα Λιχτενστάιν. Το Ίδρυμα διαχειρίζεται σχεδόν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένης μιας από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές συλλογές έργων τέχνης στον κόσμο.

Κατείχε σχεδόν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της βασιλικής οικογένειας, όπως μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές συλλογές τέχνης στον κόσμο.

Τέλος, κατείχε και τα καθήκοντα του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Rice Tec AG, ενώ ήταν και μέλος του συμβουλευτικού συμβουλίου της LGT Austria.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024