Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η... ιδιαίτερη 17η θέση του Ολυμπιακού στη Euroleague (pic, vids)

Η… ιδιαίτερη 17η θέση του Ολυμπιακού στη Euroleague (pic, vids)

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται προτελευταίος σε μια λίστα της Euroleague πολύ ιδιαίτερη, όμως υπάρχει λογική εξήγηση για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο Ολυμπιακός έχει «χτυπηθεί» τη φετινή σεζόν όσο λίγες ομάδες στη Euroleague από ατυχίες και τραυματισμούς, με αποτέλεσμα να μην έχει αγωνιστεί σε κανένα παιχνίδι πλήρης από το ξεκίνημα της χρονιάς.

Ο Μπαρτζώκας διαχειρίζεται ένα πολύ «σφιχτό» ροτέισον αναπόφευκτα, αφού δεν έχει επιλογές στα περισσότερα ματς, ειδικά στην αρχή, όπου έλειπαν πολλοί παίκτες.

Αυτό ανάγκασε τον Έλληνα τεχνικό να χρησιμοποιεί περισσότερο τους παίκτες του και να μην κάνει πολλές αλλαγές, αφού ο Ολυμπιακός μετά τα πρώτα 12 ματς της σεζόν πήγαινε σε αρκετά χωρίς 3 και 4 παίκτες.

Η Euroleague έχει μια ιδιαίτερη λίστα, σύμφωνα με το «3stepsbasket.com», με τις περισσότερες πεντάδες που έχουν χρησιμοποιήσει οι 18 ομάδες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός λοιπόν είναι 17ος, αφού έχει 107 διαφορετικές πεντάδες, την ώρα που στην κορυφή είναι η Βαλένθια  με 170 (!).

Οι Πειραιώτες είναι πάνω μόνο από τη Μονακό, που έχει 105 και έτσι κι αλλιώς έχει μικρό ροτέισον. Ο Ολυμπιακός έχει αναγκαστεί να ζει έτσι και να προχωράει στη σεζόν, λόγω των απουσιών. Τουλάχιστον μέχρι να μπουν στο «κόλπο» οι Φίλιπ Πετρούσεφ και Ναζ-Μήτρου-Λονγκ.

Τότε, ο Μπαρτζώκας θα έχει μεγαλύτερη άνεση, ενώ θα έχει επιστρέψει και ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, που είναι εκτός εδώ και μερικές εβδομάδες λόγω τραυματισμού. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του είναι στην 10η θέση της λίστας με 130 διαφορετικές πεντάδες, ενώ είναι πολύ περίεργο που η Μπαρτσελόνα έχει μόλις 109 διαφορετικές πεντάδες στη Euroleague φέτος και είναι στην 16η θέση, αφού διαθέτει ένα από τα πληρέστερα ρόστερ στη Euroleague.

Δείτε τη λίστα

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024