Διχασμένοι οι Έλληνες για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών
Μοιρασμένοι όσον αφορά τη στάση τους απέναντι στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών είναι οι Έλληνες
Νέα δημοσκόπηση διενεργήθηκε σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, με τους Έλληνες να φαίνονται διχασμένοι ως προς το θέμα.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview για την ισότητα στον γάμο, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Politic, σχεδόν οι μισοί ερωτηθέντες δηλώνουν κατά αυτού του δικαιώματος.
Συγκεκριμένα, το 49,6% πιστεύει ότι το νομοσχέδιο πρέπει να θεσμοθετηθεί, σε αντίθεση με το 49,1% που διαφωνεί.
Η ακτινογραφία της θέσης των πολιτών σε σχέση με την πολιτική τους τοποθέτηση και το φύλο τους
Σύμφωνα με την ποιοτική ανάλυση, τα ποσοστά των γυναικών και των αριστερών ατόμων, είναι πιο υψηλά.

Οι 6 στις 10 που τάσσονται υπέρ του νομοσχεδίου είναι γυναίκες (το 60,3%). Όπως και το 61,5% των αριστερών ψηφοφόρων που είναι υπέρ, σε αντίθεση με το 34% των δεξιών που είναι κατά.

Βέβαια, να επισημάνουμε ότι ενώ όταν μιλάμε για ισότητα στον γάμο θα έπρεπε να είναι αυτονόητο ότι μιλάμε για πλήρη ισότητα, αυτό δεν αντικατοπτρίζεται στις δημοσκοπήσεις, οι οποίες επιλέγουν να διαχωρίσουν τις ερωτήσεις που αφορούν στον γάμο και την τεκνοθεσία.
Στο κομμάτι της τεκνοθεσίας, λοιπόν, τα ποσοστά είναι χαμηλότερα. Συγκεκριμένα, το 57,9% των ερωτηθέντων διαφωνεί, σε αντίθεση με το 40,2% που δηλώνει υπέρ.

Στην παράξενη ερώτηση για το αν οι ομόφυλοι γονείς μπορούν να είναι καλύτεροι ή χειρότεροι, σε σχέση με τους ομόφυλους, το 42,6% θεωρεί ότι είναι «το ίδιοι ικανοί», το 42% «χειρότεροι», και το 5,2% «καλύτεροι».
Σχετικά με τη στάση της Εκκλησίας απέναντι στην ισότητα στον γάμο, το 50% την κρίνει «σωστή», ενώ το 40% τη θεωρεί «παρωχημένη». Ενδιαφέρον όμως έχει, ότι το 57,7% πιστεύει ότι η ελληνική Εκκλησία πρέπει να ακολουθήσει τα βήματα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, η οποία έχει μια πιο φιλική στάση απέναντι στα ΛΟΑΤ άτομα.
- Γεροβασίλη για υποκλοπές: Δεν είναι δικαιοσύνη αυτή που δεν σέβεται του δικαστές της
- Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στους «16» του Masters της Μαδρίτης – Ισχυρός ο επόμενος αντίπαλος (vid)
- Αυτή 18, αυτός 37: «Ο Μέριλιν Μάνσον με κακοποιούσε φρικτά» – Το ναζιστικό μαστίγιο, οι πρακτικές αίρεσης
- Οι Αθώοι: Μια αλήθεια που παραμένει καλά κρυμμένη
- Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης και η διεφθαρμένη κυβέρνηση πρέπει να φύγει – Αίτημα για Εξεταστική Επιτροπή
- Βάρρας για απάτες στον ΟΠΕΚΕΠΕ: Όταν «κόλλησε» η τεχνική λύση, βρήκαν τις εικονικές κληρονομιές
- Με χειμωνιάτικο καιρό η Πρωτομαγιά- «Επιβεβαιώνεται η ψυχρή εισβολή» λέει ο Θοδωρής Κολυδάς
- Μαρτίνεθ: «Ο στόχος του Παναθηναϊκού είναι αυτός που έρχεται μετά τα play offs…»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442