Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Federal Reserve: Πώς θα επηρεάσουν τις αποφάσεις της τα στοιχεία για την απασχόληση

Federal Reserve: Πώς θα επηρεάσουν τις αποφάσεις της τα στοιχεία για την απασχόληση

Τι προβλέπουν οι traders ενόψει της συνεδρίασης της Τετάρτης

Μια ισχυρότερη από το αναμενόμενο αγορά εργασίας των ΗΠΑ δεν θα εμποδίσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να στραφεί σε μια σειρά περικοπών επιτοκίων το επόμενο έτος, αλλά μπορεί να χρειαστεί μέχρι τον Μάιο προκειμένου να αποφασίσει την πρώτη μείωση, σύμφωνα με τα στοιχήματα των traders σε έρευνα του Reuters.

Η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 199.000 νέους εργαζομένους τον Νοέμβριο, πάνω από τις 180.000 που περίμεναν οι οικονομολόγοι, και το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε απροσδόκητα στο 3,7%, από 3,9% τον Οκτώβριο. Το ωρομίσθιο στη χώρα αυξήθηκε κατά 0,4% σε σχέση με έναν μήνα νωρίτερα, περισσότερο από το αναμενόμενο. Και το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό αυξήθηκε επίσης, στο 62,8%.

Σε ξεχωριστή έκθεση την Παρασκευή διεφάνη ότι το καταναλωτικό κλίμα στις ΗΠΑ βελτιώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Δεκέμβριο καθώς τα νοικοκυριά είδαν τις πληθωριστικές πιέσεις να μειώνονται.

Η τελευταία συνεδρίαση του έτους

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια στο τρέχον εύρος 5,25%-5,50% κατά τη συνεδρίασή της την επόμενη εβδομάδα.

Πριν από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για την αγορά εργασίας, οι traders στοιχημάτιζαν σε πιθανότητες περίπου 60% για έναρξη του κύκλου χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής τον Μάρτιο, ωστόσο τα νέα στοιχεία της ανεργίας ρίχνουν το ποσοστό αυτό κάτω από το 50%, με μια πρώτη μείωση να θεωρείται πιο πιθανό να έρθει τον Μάιο.

Επίσης, προβλέπουν περαιτέρω μειώσεις για το υπόλοιπο του 2024, με το επιτόκιο να φτάνει στο εύρος 4%-4,25%, καθώς η Fed προσαρμόζει το κόστος δανεισμού προς τα κάτω.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed αναμένεται να δημοσιεύσουν τις δικές τους απόψεις για το πού θα πάει η οικονομία, ο πληθωρισμός και τα επιτόκια το επόμενο έτος, όταν ολοκληρώσουν την τελευταία τους συνεδρίαση της χρονιάς την Τετάρτη.

Πηγή: Ot.gr

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024